Se face filmul pe care Leonardo DiCaprio l-a așteptat 20 de ani. Va juca rolul unui bărbat cu 24 de personalități

de Gloria Sauciuc în 28 Feb 2015
Printre avatarurile personalităţii multiple ale lui Milligan s-au numărat Adalana, o lesbiană care ar fi comis violurile, sau Ragen, un comunist iugoslav care ar fi comis tâlhăriile

Leonardo DiCaprio se apropie de rolul pe care a pus ochii de aproape 20 de ani, cel al lui Billy Milligan, prima persoană care a folosit, cu succes, argumentul personalităţii multiple ca şi apărare în instanţă. Appian Way, casa de producţie a lui DiCaprio, colaborează cu New Regency pentru producţia lui The Crowded Room, în timp ce Jason Smilovic şi Todd Katzenberg au fost cooptaţi pentru a scrie scenariul. 

În afară de rolul său din film, DiCaprio va fi semna şi producţia, alături de Jennifer Davisson şi de Alexandra Milchan. Crowded Room are de câştigat din colaborarea între DiCaprio şi New Regency, care la ora actuală realizează producţia lui The Revenant, următorul film după Birdman, al lui Alejandro Gonzales Inarritu.

The Crowded Room a fost în pregătire la New Regency de ani întregi, dar totuşi nu a fost produs (fiind în stand-by de peste zece ani). Regia lui Smilovici dă un nou impuls cărţii lui David Keyes, inspirată din cazul real al lui Milligan, care avea 24 de personalităţi. DiCaprio s-a arătat interesat de rol încă din 1997.

Publicată în 1981, cartea lui Keyes relatează povestea lui Milligan, inclusiv procesul său penal de la sfârşitul anilor '70, în care era acuzat de tâlhărie şi viol în campusul Ohio State University. Milligan, care a decedat în 2014, a fost diagnosticat cu personalitate multiplă. Avocaţii săi au utilizat cu succes în instanţă pentru prima oară acest argument. Ei au susţinut că două dintre personalităţile alternative ale bărbatului au comis crima în necunoştinţă de cauză, şi drept urmare acesta a fost achitat. Printre avatarurile personalităţii multiple ale lui Milligan s-au numărat Adalana, o lesbiană care ar fi comis violurile, sau Ragen, un comunist iugoslav care ar fi comis tâlhăriile, sau Arthur, un domn englez scorţos.

Hollywood-ul încearcă de ceva vreme să aducă povestea curioasă a lui Milligan pe marele ecrane, regizori de talia lui James Cameron fiind interesaţi de ecranizare.

Exploreaza subiecte similare:

leonardo dicaprio, The Revenant, Jason Smilovic

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 1 martie 2015 09:57
Poate in acest film , pentru acest rol va lua si el in sfarsit mult asteptatul OSCAR ;)
PaulCristian pe 1 martie 2015 12:54
exact asta vroiam eu sa zic!
Han_Solo pe 2 martie 2015 10:17
Persoana aceasta cu multiple personalitati avea cumva si o personalitate care se credea Alien sau Cyborg/Robot? Altfel nu vad ce sa caute James Cameron ca regizor la acest film. In plus, nu cred ca poate face un film care sa nu aibe un buget minim de 150 mil $.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells