Scurtmetrajul Sthorzina, cu Șerban Pavlu, şanse la Premiile Academiei Europene de Film

de Cinemagia în 25 Nov 2014
Finalizat în septembrie 2014, filmul este o co-producţie România/Serbia/Macedonia. Producătorul român a fost compania Elefant Film

Scurtmetrajul Sthorzina, regizat de Dan Radu Mihai,  a fost selectionat la Festivalul International de Film de Scurtmetraj Leuven, Belgia, în cadrul Competiției Europene a festivalului. 

Festivalul este unul dintre cele mai importante din Europa dedicat scurtmetrajelor, fiind în lista de festivaluri al căror câștigător intra pe lista nominalizaților la Premiile Academiei Europene de Film și se va desfasura in perioada 28 noiembrie - 6 decembrie 2014. Ediția din acest an este una aniversară, Festivalul International de film de scurtmetraj din Leuven ajungând la ediția cu numărul 20.

Sthorzina este povestea a doi copii dintr un sat aflat lângă Dunare la granița dintre România și Serbia Viorel are 12 ani si locuiește doar cu bunicul său,  pe care îl ajută să restaureze figurinele unui carusel stricat pe care bătrânul vrea să-l repare. Mirko este fiul în vârstă de 11 ani al unui agent de poliție violent și agresiv care locuiește într-un sat de pe malul sârbesc al Dunării. Atunci când Viorel găsește în podul casei bunicului său un pistol și îi propune lui Mirko să i-l dea, viața celor doi ia o nouă întorsătură.

Finalizat în septembrie 2014, filmul este o co-productie România/Serbia/Macedonia. Producătorul român a fost compania Elefant Film, iar din partea Serbiei producătorul a fost compania Bas Celik condusă de Srdan Golubovic, unul dintre regizorii cei mai importanți ai momentului din Serbia care se remarcă prin palmaresul său impresionant de premii obținute la prestigioase festivaluri internaționale de film.

Din distribuția filmului fac parte actorii Remus Mărgineanu, Șerban Pavlu, Ana Ciontea, Nebosja Glogovac și copiii Andrei Rotaru și Pavle Cemericik. Imaginea filmului a fost realizată de Tudor Mircea, iar scenografia poartă semnătura Iulianei Vâlsan.

Proiectul Sthorzina a câștigat o finanțare de 112.000 lei la concursul de proiecte organizat de Consiliul Național al Cinematografiei în aprilie 2013.

 

Alte știri din cinema

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Chris Hemsworth despre rolul din Furiosa: Saga Mad Max: ”Este un vis devenit realitate”

Chris Hemsworth îl interpretează pe Dementus, personajul principal negativ din ceea ce se anunță a fi un spectacol cinematografic de neratat

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells