„Scenariul a deconstruit mitul lui Hercule”, spune producătorul filmului cu Dwayne Johnson protagonist

22 Iul 2014
Va avea premiera pe 25 iulie şi va fi proiectat în format 3D şi IMAX 3D

Starul de acţiune Dwayne Johnson îl readuce la viaţă pe bine-cunoscutul fiu al lui Zeus în filmul Hercules - o poveste modernă despre figura emblematică a legendarului semizeu, care a înfrânt lei şi fiinţe ale iadului, dar care rămâne rănit de tragedie, în adâncul sufletului, fiind nesigur de moştenirea sa. 

„Când îl întâlnim pe Hercules în film, el este un exilat care suferă din pricina regretelor, luptând doar pentru aur. Trebuie să-şi învingă demonii şi să-şi regăsească sufletul, pentru a deveni bărbatul pe care oamenii doresc să-l vadă”, explică Dwayne Johnson. „Am vrut ca Hercule să aibă un farmec ponderat şi să fie tot ceea ce oamenii şi l-au imaginat, din punct de vedere fizic”.

„Este o poveste plină de acţiune susţinută, umor şi bătălii impresionante, care plac tuturor. Însă sper ca oamenii să plece de la film simţind forţa convingerii lui Hercules”, adaugă şi regizorul Brett Ratner.

Neînfricat, puternic, supraom...

Seria de benzi desenate „Hercule: Războaiele Tracice” de la Radical Studios – în care scriitorul Steve Moore a croit povestea unui erou decăzut şi îndoit de sine, care caută izbăvirea – a reprezentat sursa de inspiraţie pentru scenariştii Ryan Condal şi Evan Spiliotopoulos. Aceştia l-au plasat pe Hercules chiar în mijlocul unei perioade volatile, cu alianţe schimbătoare, cuceriri militare, frământări tribale şi ambiţii imperiale – o lume care avea nevoie de puteri mitice, dar pe care protagonistul nu este convins că le poate pune la dispoziţie. „Scenariul a deconstruit mitul lui Hercule”, precizează producătorul Beau Flynn. „El a respins complet legendele care îl înconjoară şi e pe punctul de a renunţa. Însă mai are o şansă de a redeveni întreg”.

Filmată în Ungaria, pe platouri construite de la zero, pelicula te transportă în perioada dinainte de Hristos din Grecia, fiind ajutată şi de costumele create de designerul Jany Temime – cunoscută pentru lucrul la filmele Gravity, Skyfall şi la seria „Harry Potter”. „Brett a fost extrem de hotărât în privinţa veridicităţii. Pe-atunci nu existau maşini de spălat”, Beau Flynn. „Creaţiile lui Jany sunt toate lucrate manual. Le puteţi mirosi, le puteţi simţi, le puteţi gusta”.
    
Munca lui Temime a început cu însuşi Hercules, care se îmbracă potrivit cu reputaţia sa. „M-am cufundat în mitologie şi i-am dat capul de leu, pelerina din piele de leu şi cureaua cea mare”, spune ea. „A funcţionat, pentru că Dwayne poate să susţină o asemenea imagine. Din momentul în care Dwayne şi-a pus capul de leu, el era Hercules”.

 Hercules este distribuit de Forum Film România.

Exploreaza subiecte similare:

Hercules

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 22 iulie 2014 08:46
Nu stiu de ce dar acest film miroase a esec.
VIBERS pe 22 iulie 2014 12:25
Si io la fel cred
Chelbos pe 22 iulie 2014 23:48
the rock vinde, are carisma, are si un fizic exceptional. din pacate am si eu aceeasi presimtire ca va fi destul de slab

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells