Scenaristul Killers of the Flower Moon, regizat de Scorsese, spune că DiCaprio a forțat modificarea scenariului

de Marina Florea în 17 Nov 2020
Insistențele lui DiCaprio de a revizui scenariul original al lui Roth a fost principalul factor din spatele deciziei Paramount Pictures de a vinde producția filmului către Apple

Scenariul semnat de către Eric Roth al viitorului Killers of the Flower Moon este rescris în continuu pe măsură ce producția acestui nou film al lui Martin Scorsese așteaptă anul 2021 pentru începerea filmărilor, scrie indiewire.com. Ar fi trebuit deja filmările să înceapă încă din martie 2020, dar pandemia a dus la amânarea proiectului.

În august, s-a anunțat că producția filmului va începe în februarie 2021, dar Roth susține că cea mai probabilă dată este cea de martie 2021. Roth confirmă, de asemenea, zvonurile cum că Leonardo DiCaprio s-a implicat activ în revizuirea scenariului inițial. „Am petrecut patru sau cinci ani la cartea Killers of the Flower Moon, pe care oricine ar trebui să o citească”, susține Roth. „Scenariul meu, cred, a urmărit cu fidelitate cartea. Este povestea indienilor Osage din America de Nord, care în 1921 erau cei mai săraci americani. Atunci, pe pământurile lor sărmane din Oklahoma, unde fuseseră constrânși să se stabilească, se descoperă petrol. Și orice ucigaș din America venea să îi omoare pentru bani, însă eroul cărții le sare în ajutor.”

Roth a continuat: „Filmările trebuiau să înceapă în martie, odată cu încetarea epidemiei de Covid, și mai e Martin Scorsese. Ei continuă să rescrie scenariul. Leonardo DiCaprio a dorit anumite lucruri schimbate, și ne-am certat pe acest subiect. El a câștigat jumate din dispute. Eu cealaltă jumătate. Așa merg lucrurile.”

Zvonurile despre scenariul dramei Flower Moon au apărut încă din mai, atunci când The Hollywood Reporter a publicat un articol în care se explică faptul că decizia lui DiCaprio de a revizui scenariul original al lui Roth a fost principalul factor din spatele deciziei Paramount Pictures de a vinde producția filmului către Apple.

În versiunea filmului conform scenariului inițial, DiCaprio era eroul, un agent federal al nou- înființatului FBI, care ajunge în teritoriile Osage pentru a rezolva o serie de crime. Revizuirea de către DiCaprio a scenariului ar fi schimbat rolurile, în sensul în care actorul ar juca rolul nepotului eroului negativ, interpretat de către Robert De Niro.

The Hollywood Reporter relatează: „În varianta modificată, DiCaprio ar juca rolul nepotului personajului lui De Niro, sfâșiat între iubire și uneltirile rău-intenționate ale unchiului. O sursă din interior spune că studiourile Paramount văd evoluția filmului în ceva mai emoțional și mai puțin comercial... Odată ce Scorsese și DiCaprio au revizuit proiectul filmului, Paramount a dat undă verde managerului lui DiCaprio, Rick Yorn, să achiziționeze proiectul. Fără îndoială, studiourile au sperat că nimeni nu îl va aborda, ceea ce l-ar putea convinge pe Scorsese să se întoarcă la ideea și la bugetul inițiale”.

Dar proiectul, cu scenariul modificat, a fost cumpărat de Apple și va intra în producție în 2021. Așa că varianta care se va ecraniza va fi numai 50% din viziunea inițială asupra filmului.

Exploreaza subiecte similare:

leonardo dicaprio, Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon , Eric Roth

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells