Sâmbătă începe MOViEs ON, seria de ateliere dedicate dezvoltării personale prin cinema

de Gloria Sauciuc în 22 Sep 2017
Înscrierea la atelier se face printr-un mesaj privat, pe pagina oficială de Facebook a MOViEs ON

Sâmbătă, 23 septembrie 2017, de la ora 9, demarează seria de ateliere dedicate dezvoltării personale prin cinema - MOViEs ON. Atelierele sunt susţinute de către criticul de film Iulia Blaga şi psihoterapeutul Florentina Beznea, la Seneca AntiCafe (Strada Arhitect Ion Mincu 1, sector 1, Bucureşti). În cadrul atelierului, va fi proiectat un film, apoi se va discuta pe marginea lui.

Mommy (2014), de Xavier Dolan, distins cu Premiul juriului la Cannes, va fi proiectat la atelierul din 23 septembrie, ce se desfăşoară cu susţinerea Independenţa Film. La primul atelier vârsta minimă a participanţilor e 16 ani.

„După vizionarea filmului Mommy, de Xavier Dolan, vom experimenta într-o manieră inedită ce înseamnă rolurile din viața noastră, vom înțelege ce este identic și felurit în interiorul unui rol, cum putem să dezvoltăm rolurile dorite, cum le putem trăi cu bucurie, eliberați de teamă și de vină”, spune psihoterapeutul Florentina Beznea.

„Acum 25 de ani, împreună cu colega mea de cameră din Grozăvești ne uitam la filme pe video și comentam ore-n șir. Fiecare vedea altceva. Ca studentă la Psihologie, Florina era precisă, rațională si detasata. Eu, filoloagă cu sau fără ochelari, divagam pe liric. Au trecut anii. Florina a ajuns psiholog cu pregătire în terapie cognitiv-comportamentală și psihodramă, iar eu scriu despre filme. Am rămas cele mai bune prietene. La un moment dat, ne-a venit ideea să ne unim forțele și pasiunile într-o chestie comună - un atelier de dezvoltare personală prin cinema, ceva care să ajute tuturor pe mai multe niveluri și care să fie și plăcut”, mărturiseşte criticul de film Iulia Blaga.

Înscrierea la atelier se face printr-un mesaj privat, pe pagina oficială de Facebook a MOViEs ON.

Exploreaza subiecte similare:

Mommy, Xavier Dolan, Iulia Blaga

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells