S-au pus în vânzare biletele la „musicalul perfect”: „My Fair Lady”, producție a Grand Cinema & More

de Cinemagia în 24 Mar 2016
Primele reprezentații ale musicalului „My Fair Lady”, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, vor avea loc de joi (26 mai 2016) până duminică (29 mai), la Grand Cinema & More din cadrul Băneasa Shopping City

Cu ocazia celebrării premierei mondiale a spectacolului „My Fair Lady” de Frederick Loewe, care a avut loc la Mark Hellinger Theatre de pe Broadway în data de 15 martie 1556, numeroase instituții din întreaga lume realizează noi producții ale celui ce este considerat drept „musicalul perfect”. La București, producția este realizată de Grand Cinema & More, în viziunea regizorului Răzvan Ioan Dincă și va avea premiera în data de 26 mai 2016, în sala Epika.

Pentru acest spectacol, a fost organizat un amplu casting în sălile cinematografului la care au participat peste 250 de soliști, actori și dansatori. Castingul pentru soliști și actori s-a desfășurat timp de zece zile, în două etape și a constat în probe de canto, actorie și mișcare. Soliștii și actorii selectați pentru cea de-a doua etapă a castingului au beneficiat și de o perioadă de repetiții împreună cu dirijorul Daniel Jinga și pianistul corepetitor Iulian Ochescu, în final ei trebuind să-i convingă pe membrii echipei creative a spectacolului că se pot încadra perfect atât în viziunea regizorală, cât și în cea muzicală și coregrafică. Decizia finală a aparținut regizorului Răzvan Ioan Dincă, dirijorului Daniel Jinga și coregrafului Violeta Dincă. Acestora li se vor alătura în scurt timp și scenograful american Maruti Evans și designerul de costume Oana Botez, care vor veni la București la începutul lunii aprilie pentru a lucra la acest proiect.

Cu un simplu click pe butonul „Cumpără bilet” de mai sus vă asigurați de pe acum locurile în sală la acest spectacol-eveniment

Punerea în scenă va avea loc la Grand Cinema & More, în calitate de producător al spectacolului. Poziționat prin evenimentele susținute anterior ca loc alternativ de desfășurare a manifestărilor artistice de calitate, Grand Cinema & More este mai mult decât un cinematograf. Pe lângă producțiile apreciate și tehnologia audio-video de ultimă generație, cinematograful din Băneasa Shopping City este primul din România care a dezvoltat o stagiune de evenimente culturale, producții proprii sau transmisiuni directe de pe marile scene ale lumii, care cuprinde spectacole de teatru, operă, balet și evenimente speciale.

„În lumea și timpul transformărilor, a emancipării, a dezvoltării personale, a NLP-ului (programare neuro-lingvistică) sau a „mentoringului” îndrăznim să vorbim despre,,My Fair Lady”? Despre limba vorbită și cântată corect? Despre muzică, nobilime și iluzia devenirii prin cultură și educație? Naivitate… Poate. Sau poate o nouă șansă de a simți cum timpul trece mai repede când pentru spectator performează artiștii pe o muzică ce nu poate fi uitată mult după ce ieși din sală. Cred că miturile nu pot să își piardă actualitatea, doar își transformă modalitatea de expresie. Asemeni Pygmalion-ul nostru… ,„My Fair Lady” nu este un mit- este o piesă muzicală de mare valoare, mereu actuală, ce abia așteaptă să își regăsească forma care să cuprindă și să surprindă spectatorii de oriunde. Sperămșinoisăreușimînacestdemerstemerar de a face complet privat un spectacol de asemenea anvergură. Gândim acest spectacol ca un mod de a spune o povesteatât de cunoscutăoamenilordintoatecategoriile sociale, receptată într-o după-amiazăplăcutăsau o seară, dar care face ca mesajelenoastresărămânăundevaîncomponentaaceea de valoarepe care fiecarescoarțăcerebrală o are. Este un spectacol ce se vreași pentru suflet, dar și pentru minte, deopotrivă. Iar pentru mine personaleste un superbpariu”…, a declarat regizorul Răzvan Ioan Dincă.

„Ceea ce am încercat, de-a lungul timpului, a fost să regândim rolul cinematografului,  extinzându-l  ca punct de reuniune al formelor cât mai diverse de artă și evenimente culturale. Anterior, sălile noastre au susținut numeroase proiecții, interpretări live și evenimente inedite, dar acesta este primul spectacol de o asemenea anvergură pe care îl vedem întâmplându-se pe scena Grand Cinema& More”, a declarat Atena Simovic, Alternative Content & Events Director încadrulBăneasa Developments.

În urma castingului, din distribuția spectacolului fac parte și următorii artiști:Irina Baianț, Ana Maria Georgescu,Ernest Fazekas, Adrian Nour, Cătălin Neamțu, Florin Budnaru, Aura Călărașu, Oana Rusu, Diana Alexandra Vladu,Ovidiu Ușvat, Marius Șeimeanu, Tony Adam, Claudia Susanu, Judith State, Daniela Tocari, Pavel Ulici. Participă dansatorii: Marian Chirazi, Relu Dobrin, Raluca Dura, Marius Dura, Roxana Niculae, Bianca Patrichi, Irina Strungăreanu și Florin Tănase, corul si orchestra dirijate de maestrul Daniel Jinga.

Primele reprezentații ale musicalului „My Fair Lady” în regia lui Răzvan Ioan Dincă vor avea loc joi, 26 mai 2016, ora 20.00, vineri, 27 mai 2016, ora 20.00, sâmbătă, 28 mai 2016, orele 15.00 și 20.30 și duminică, 29 mai 2016, orele 15.00 și 20.30, la Grand Cinema & More din cadrul Băneasa Shopping City. 

Exploreaza subiecte similare:

My Fair Lady

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells