Roman Polanski va fi preşedintele ediţiei din acest an a galei premiilor César

de Cristina Grigore în 19 Ian 2017
Numit un „estet insaţiabil”, care a dat lumii capodopere precum Chinatown sau Rosemary's Baby, cineastul va deschide gala cu un discurs

Le César du cinéma, echivalentul francez al Oscarurilor, vor fi prezidate anul acesta de cineastul Roman Polanski, scrie TheHollywoodReporter.com. Preşedintele Academiei Artei şi Tehnicii Cinematografice din Franţa, Alain Terzian, l-a numit pe regizorul franco-polonez, în comunicatul ce motiva decizia, un „estet insaţiabil”, ce a dat lumi capodopere precum Chinatown sau Rosemary's Baby.

„Artist, cineast, producător, scenarist, actor și regizor — sunt multe cuvinte pentru a-l defini pe Roman Polanski, dar numai unul pentru a ne exprima admirația și încântarea: Mulțumim, domnule președinte", a mai spus Terzian.

Polanski este unul dintre cele mai apreciate nume din istoria Academiei Franceze. A fost numit Cel mai bun regizor în 1908, pentru Tess, în 2002, pentru The Pianist, dar şi în 2014, pentru Venus in Fur. A strâns alături multe alte nominalizări şi distincţii ca scenarist şi producător – în total, 8 premii şi 11 nominalizări. Viaţa privată i-a fost marcata de acuzaţia de viol asupra unei minore, acuzație datând din 1977, pentru care Statele Unite încearcă de multă vreme să obţină de la statul polonez aprobarea cererii de extrădare.

Cineastul – al cărui proiect în derulare este thriller-ul Based on a True Story (Eva Green, Vincent Perez, Emmanuelle Seigner) - va ţine discursul ce va deschide gala premiilor César din 24 februarie.

Exploreaza subiecte similare:

Roman Polanski, Alain Terzian, Chinatown, Rosemary's Baby, The Pianist, Venus in Fur, Tess, Eva Green, Vincent Perez, Emmanuelle Seigner

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells