Renovare, selectat la Cork

20 Oct 2009
Renovare, selectat la Cork

Scurtmetrajul Renovare în regia lui Paul Negoescu va participa în noiembrie în competiţia festivalurilor de la Cork, Leeds, Amiens, Damascus şi Hanovra, precum şi la festivalurile de la Brest, Torun, Exground Wiesbaden, Interfilm Berlin, Bristol, Sevilla sau Sleepwalkers Tallinn în afara competiţiei. Cork Film Festival este unul dintre cele mai vechi festivaluri de film din lume, ajuns la cea de-a 54-a ediţie.

Filmul Renovare a avut premiera mondială anul acesta în competiţia festivalului de la Berlin şi este nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film (Oscarul European) pentru categoria “Cel mai bun scurtmetraj”. Premiile se vor decerna pe 12 decembrie în oraşul german Ruhr. Filmul a mai participat la peste 30 de festivaluri internaţionale printre care Vila do Conde, Namur, Hamburg, Cinema Jove, Varşovia, Sofia, GoEast, TofiFest etc şi a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european la Vila do Conde.

Tot în luna noiembrie, Paul Negoescu va participa în calitate de membru al juriului internaţional la Festivalul European de Scurtmetraj de la Brest.

Regizorul tocmai a terminat filmările la un nou scurtmetraj, acum aflându-se în perioada de post-producţie. Filmul, care nu are încă un titlu, spune povestea unui tată care realizează că pierde controlul asupra vieţii fiicei lui în vârstă de 15 ani şi dintr-un exces de dragoste şi gelozie parentală, ajunge să se comporte foarte agresiv cu prietenul ei. Rolurile principale sunt interpretate de Bogdan Vodă, Maria Mitu şi Nicolas Teodorescu.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Nicolas Teodorescu pe 27 decembrie 2009 02:33
|Eu sunt actorul Nicolas, si pot spune ca a fost o experienta de neuitat. Va multumesc tuturor si celor ce m-au sprijinit!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells