Recordurile finale ale „Star Wars: Trezirea Forţei”

de Gloria Sauciuc în 8 Iun 2016
În România, filmul este disponibil acum pe DVD și Blue-Ray. A rulat 16 săptămâni (dublu față de cât stă în mod normal în cinematografe un film) și a adunat 601.200 spectatori

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens” iese din cinematografe, și din SUA, după încasări record la box-office. Deşi se pare că a fost lansat acum un an, „ Star Wars: Trezirea Forţei” nici n-a împlinit şase luni de la lansare. Episodul VII a ajuns în cinematografe pe 18 decembrie 2015 și a fost întâmpinat de comentarii entuziaste, care au spălat păcatele prequel-rilor nereuşite.

Filmul a bătut numeroase recorduri de box office printre care cele pentru categoriile de premiere: 3D, IMAX, lansare la nivel mondial, ziua de Crăciun, cele mai rapide 100 milioane de dolari, cele mai rapide 200 de milioane de dolari şi tot aşa până la cele mai rapide 500 milioane de dolari. „Trezirea Forţei” este filmul cu cele mai mari încasări – inclusiv cel mai impresionant, la box-office-ul american din toate timpurile, cu uimitoarea sumă de 936 milioane de dolari (cu 176 milioane mai mult decât filmul de pe locul al doilea, „Avatar”) – dar toate minunile au un sfârşit.

După 168 de zile, Episodul VII a ieşit din cinematografe. „Trezirea Forţei” a avut încasări de 119.119.282 pe 18 decembrie, în ziua lansării, conform Box Office Mojo. Pe 30 mai, ultima zi a filmului în cinematografe, a mai încasat 1.450 de dolari numai în America. Presupunând că preţul unui bilet de film este în jur de 11 dolari (probabil mai mare, având în vedere că sunt particularizate în funcţie de cinematograf), ceea ce înseamnă 131 de prsoane au venit la cinema să vadă Episodul VII sau l-au văzut a 87-a oară... Şi mai amuzant: a rulat în 20 de cinematografe americane și încă a fost unul dintre cele 50 filme cu cele mai mari încasări din SUA ale săptămânii, puţin sub „Miles Ahead” a lui Don Cheadle și puțin peste „Meet the Blacks”, scrie publicația http://uproxx.com.

În România, filmul este disponibil acum pe DVD și Blue-Ray. A rulat 16 săptămâni (dublu față de cât stă în cinematografe un film obișnuit), adică 112 zile, și a adunat 601.200 spectatori. Disney a făcut o investiție înțeleaptă.

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mihnea_aspru95 pe 12 iunie 2016 01:10
Un film pentru "oameni mici si prostanaci" :)))
radu_remus pe 17 iunie 2016 12:05
o porcarie inpachetata in critici favorabile ca sa iasa banu', cel mai neoriginal si tampit film din serie !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells