Record. Valerian and the City of a Thousand Planets e cel mai scump film francez

de Gloria Sauciuc în 22 Apr 2017
Valerian și orașul celor o mie de planete se va lansa în cinematografele noastre pe 21 iulie

Filmul lui Luc Besson, Valerian şi oraşul celor o mie de planete, are cel mai mare buget de producţie din istoria cinematografiei franceze. Totodată, EuropaCorp, firma producătoare, este în spatele a trei cele mai scumpe filme produse în 2016, scrie Cineuropa. Realizat cu 197, 47 de milioane de euro, conform datelor furnizate de Centrul Naţional al Cinematografiei din Franţa, SF-ul semnat de Luc Besson a bătut recordul deţinut anterior de Asterix at the Olympic Games (produs cu 78 milioane de euro). Interesant este faptul că Valerian... este o producţie 100% franceză.

SF-ul se bazează pe seria de benzi desenate-cult cu același nume. În secolul 28, Valerian (Dane DeHaan) și Laureline (Cara Delevingne), formează o echipă pentru operațiuni speciale însărcinată cu menținerea ordinii în teritoriilor locuite de oameni. Când cei doi sunt trimiși de Ministerul Apărării într-o misiune în uimitorul oraș Alpha, o metropolă care e în expansiune continuă, și unde specii din toate colțurile universului și-au dat întâlnire pentru a împărtăși cu ceilalți cunoștințele, informațiile și cultura. În centrul metropolei, însă, și-a făcut loc o forță întunecată și misterioasă care amenință existența pașnică a Orașului celor o mie de planete, iar Valerian și Laureline trebuie să pornească într-o cursă contracronometru pentru a identifica și anihila amenințarea, și pentru a proteja, astfel, Alpha, dar și viitorul Universului.

În 2016, s-au mai produs în Franţa câteva filme cu buget mare - thrillerul franco-german The Lake, de Steven Quale, care a costat 66,19 milioane de dolari, comedia franco-belgiană Raid dingue, de Dany Boon, realizată cu un buget de 32,45 milioane de dolari, văzută de 4,5 milioane de francezi, thrillerul de limbă engleză Overdrive, de Antonio Negret şi The Odyssey, de Jérôme Salle, filmul biografic despre Căpitanul şi cineastul Cousteau, adus în România de Independenţa Film, văzut în Franţa de 1,2 milioane de spectatori. În clasamentul celor mai scumpe produse în 2016 intră şi Rock'n roll, de Guillaume Canet (17.96 milioane de euro şi 1 milioan de admisii în Franţa).

Exploreaza subiecte similare:

Valérian and the City of a Thousand Planets, Luc Besson, Dane DeHaan, Cara Delevingne, Astérix aux jeux olympiques, Raid dingue , Overdrive, The Odyssey, Jérôme Salle, Guillaume Canet

Alte știri din cinema

Răufăcătoarea Nightshade va fi cu siguranţă în „Black Panther”

Pe lângă Kilmonger şi Nightshade, îl vom vedea şi pe M'Baku, alias Man-Ape în rol de răufăcător în noul film „Black Panther”

Franciza horror Saw revine cu „Jigsaw”

Seria de filme de mare succes a fost aparent încheiată în 2010

Succesul lui „Wonder Woman” reaprinde dicuţiile despre salariul mic al lui Gal Gadot

Salariul de șase cifre al actriţei este cu mult în urma onorariului primit de colegii actori care joacă supereroi

Romanul grafic „Watchmen”, pregătit pentru micul ecran

„Watchmen” de la DC ar putea deveni seial HBO scris de co-scenaristul „Lost: Naufragiaţii”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback