Recomandări TV. Urmăriri, aventuri în sferă fantasy, plus film românesc de 1 decembrie

de Gloria Sauciuc în 27 Nov 2017
Iată cu ce filme ne atrag posturile TV săptămâna aceasta

Biografic. Catch Me If You Can (2002)
Luni, 27 noiembrie, ora 17:40, Paramount Channel

La 17 ani și jumătate, Frank (Leonardo DiCaprio) ia viața în piept în stil propriu. Debordând de „creativitate” și scoțând la bătaie un sex-appeal irezistibil, Frank trece la punerea în practică a teoriilor tatălui sau. Fără să aibă nici o pregătire de profil, tinerelul cu aspect aristocratic devine pilot, medic și avocat. Vădind un adevărat geniu în materie de falsificări, reușește să-și aproprieze milioane de dolari din diverse bănci. Frank devine un bărbat de succes dar, cum în tot binele e și un rău, pe urmele sale pornește cu îndîrjire agentul FBI Carl Hanratty (Tom Hanks).

SF. The Book of Eli (2010)
Marți, 28 noiembrie, ora 00:10, FILMCAFE

Cartea lui Eli/The Book of Eli începe ca un western post-apocaliptic în care personajul singuratic al lui Denzel Washington deţine secretul salvării omenirii, într-o lume devastată de radiaţiile solare; bandiţi din acest viitor apocaliptic luptă pe viaţă şi pe moarte, într-o atmosferă dezolantă, pentru apă şi hrană. Mare parte dintre supravieţuitorii dezastrului au ajuns să consume inclusiv carne de om. Eli (Denzel Washington) e singur într-o călătorie spre Vest. În drumul său, diverse bande încearcă să-l prade, prin urmare să-l deposedeze de rucsacul în care Eli transportă cartea ce va salva omenirea. Dar Eli reuşeşte să-i anihileze pe atacatori - mânuieşte exemplar maceta, arcul, pistoale, puşti, nu ratează niciodată ţinta.

Fantasy. R.I.P.D. Copoi pentru strigoi  (2013)
Miercuri, 29 noiembrie, ora 20:00, Digi Film

Filmul îi prezintă pe Roycephus „Roy” Pulsifer (Jeff Bridges) și pe Nick Walker (Ryan Reynolds), doi polițiști care sunt morți, dar care s-au înrolat pentru a prinde și a aduce înapoi la locul lor sufletele care au fugit din fața Judecății de Apoi și care nu vor să părăsească Pământul în liniște și pace.

Acțiune. Salt (2010)
Joi, 30 noiembrie, ora 19:15, AXN

Scenaristul Kurt Wimmer concepuse rolul lui Salt ca pe un rol masculin (Angelina Jolie a luat rolul de la Tom Cruise). În film, Evelyn Salt este ofițer operativ al CIA ; ea este acuzată că ar fi un spion în conservare al Rusiei. Deși toată lumea se întoarce împotriva ei, Salt trebuie să își dovedească nevinovăția – dar faptul că ea fuge de urmăritori nu face decât să sporească îndoielile stârnite împotriva ei.

Film românesc. Despre oameni și melci (2012)
Vineri, 1 decembrie, ora 20:30, Prima TV

Suntem la începutul anilor 1990. Celebra uzină ARO, în faliment, e vândută unui franţuz care vrea s-o transforme în fabrică de... melci conservaţi. Pornit cu disperare s-o salveze, şeful de sindicat (Andi Vasluianu) are ideea năstruşnică de a aduna bani, împreună cu ceilalţi muncitori, prin vânzări de spermă pentru o clinică internaţională. De aici, o poveste întortocheată şi plină de întorsături neaşteptate, îmbrăcând substratul dramatic într-o comedie de dialog şi situaţie.

SF. Marțianul (2015)
Sâmbătă, 2 decembrie, ora 20:30, PRO TV

În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este presupus mort după o furtună puternică și lăsat în urmă de echipajul său. Dar Watney a supraviețuit și se trezește singur pe planeta ostilă, fără posibilitate de scăpare. Având la îndemână doar niște provizii sărăcăcioase, el trebuie să-și folosească ingeniozitatea, umorul și tăria de caracter pentru a supraviețui și a găsi o cale de a le semnaliza celor de pe Pământ că este în viață.

Fantasy. Oz: The Great and Powerful (2013)
Duminică, 10 decembrie, ora 22:00, Diva

Povestea originală, cea prin care un magician de circ devine Preaputernicul Oz. Povestea începe odată cu alungarea lui Oscar Diggs, un magician de circ cu principii etice discutabile, din prăfuitul Kansas. Acesta ajunge astfel pe Tărâmul lui Oz, un loc plin de viață și crede că a dat norocul peste el: aici ar putea deveni faimos și s-ar putea îmbogăți. Însă, în scurt timp, cunoaște trei vrăjitoare de-ale locului, Theodora, Evanora și Glinda, care nu sunt sigure că acesta este marele vrăjitor pe care îl așteptau cu toții.

Exploreaza subiecte similare:

Catch Me If You Can, leonardo dicaprio, Tom Hanks, The Book of Eli, Denzel Washington, R.I.P.D. 3D, Jeff Bridges, Ryan Reynolds, Salt, Angelina Jolie, Despre oameni şi melci, Andi Vasluianu, The Martian, Matt Damon, Oz: The Great and Powerful

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mihnea_aspru95 pe 27 noiembrie 2017 20:13
Ar mai fi ultimul 007 apărut, SPECTRE - 3 decembrie (la PROtv)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells