Recomandări TV. Serial nou, cu subiect grav, comedii de acțiune și mister

de Gloria Sauciuc în 13 Mai 2019
Iată cele mai interesante titluri programate pe micul ecran de luni până duminică
Săptămâna 13-19 mai aduce pe micile ecrane un nou serial, Cernobîl, cu Stellan Skarsgård în rol central, trei comedii de acțiune care mai de care mai antrenante, un clasic de la maestrul suspansului Alfred Hitchcock și un thriller mistery cu Chris Hemsworth în rol de psihopat. Programul complet al posturilor TV de la noi poate fi consultat la rubrica dedicată de pe Cinemagia. Secțiunile „Filme la TV” și „Seriale la TV” vă oferă informații despre lungmetrajele și serialele difuzate de fiecare canal TV în parte.
 
Comedie de acțiune. Hitman's Bodyguard (2017)
Luni, 13 mai, ora 01:00, Antena 1 
Ryan Reynolds şi Samuel L. Jackson fac echipă în Hitman's Bodyguard: Care pe care,  amintind de cuplul comic Jerry Lewis-Dean Martin, şi a lor continuă ciondăneală şi tachinare. Ce frapează la Hitman’s Bodyguard: Care pe care este dihotomia dintre cât de grav e fondul poveştii şi cât de explozivă comedia. Ai impresia că, urmărind Hitman’s Bodyguard: Care pe care, vezi - de fapt - două filme. Cu asasini plătiți și cu scene cât se poate de tenebroase, în care un dictator ex-sovietic își asasinează oponenții, ba chiar cu tribunalul de la Haga - o instituție cât se poate de serioasă - filmul promite un ton grav. Însă, pe parcurs, vedem că o miză mai mare e în joc, şi anume un cuplu comic. Cele două la un loc nu fac un întreg mai presus decât suma părților, ci mai degrabă o combinație uşor stranie, care provoacă spectatorilor emoţii intense, dar mai ales din game opuse.
 
Serial TV nou. Cernobîl/Chernobyl (2019)
Marţi, 14 mai, ora 21:00, HBO
Serialul spune povestea accidentului nuclear din 1986, una dintre cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie, și a oamenilor curajoși care au făcut sacrificii incredibile pentru a salva Europa de un dezastru de neimaginat. Stellan Skarsgård și Emily Watson fac parte din distribuția acestui serial.
 
Comedie cu jafuri. Logan Lucky (2017)
Miercuri, 15 mai, ora 18:05, Film Now
O comedie cu americani din mediul rural, Logan Lucky: Cursa norocului arată cum îi văd americanii de la oraş pe americanii de la ţară, după cum o spune şi tagline-ul "How the other half steals" (o parafrazare după titlul unui articol din secolul XIX, în care înstăriţii Americii se îngrijorau cu privire la soarta celor mai săraci). Şi chiar dacă oamenii de la ţară nu sunt neapărat şi cei mai vicleni, tot ştiu să facă publicul să se amuze.
 
Curgerea filmului e lentă, deşi în America, deşi film cu jafuri, nimeni nu trage cu arma, cu o imagine mai puţin cizelată, dar cu unghiuri ale camerei surprinzătoare. Unele personaje sunt luate parcă din filmele lui Guy Ritchie, însă montajul nu e deloc nervos, ca la regizorul britanic. Umorul sec al lui Daniel Craig face mare pare din succesul filmului.
 
Clasic. Vertigo (1958)
Joi, 16 mai, ora 14:10, TV1000
Vertigo, poate cel mai frumos film al lui Hitchcock, despre care regizorul spunea că este „o poveste de iubire cu o atmosferă ciudată”, plonjează în adâncimile amețitoare ale psihicului uman. Detectivul John „Scottie” Ferguson (James Stewart) este ales ca martor de încredere al unei crime, fiindu-i manipulate cu abilitate obsesia erotică și frica de înălţime (acrofobie) pentru a ajunge el-însuși să creadă o iluzie și nu un adevăr. Manipularea cineastului nu se îndreaptă doar asupra personajului principal, ci și asupra spectatorilor care sunt induși în eroare cu bună știință și făcuți să urmeze o pistă falsă, ale cărei părți componente sunt demontate către final. 
 
Dramă. The Goddess (1958)
Vineri, 17 mai, ora 12:00, Pro Cinema 
Inspirat de viaţa lui Marilyn Monroe, filmul prezintă povestea vieţii lui Emily Ann Faulkner, o tânără ce pare sortită încă din copilărie să fie adorată de milioane de oameni, însă nefericită în viaţa personală. Cu o mamă indiferentă faţă de ea şi care nu s-a sfiit să recunoască faptul că ar fi renunţat la fiica ei dacă ar fi putut , Emily a crescut avidă de afecţiune şi cu un gol sufletesc pe care nu au putut să-l umple nici cele două căsnicii, nici copilul pe care l-a avut. După ce şi-a împlinit visul şi a devenit o vedetă internaţională, o zeiţă a Hollywood-ului adulată de milioane de oameni , Emily cunoaşte înălţimile faimei, dar şi abisurile angoasei Film nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu. 
 
Sâmbătă, 18 mai, ora 21:45, HBO
Jeff Bridges, Chris Hemsworth, Jon Hamm și alți câțiva actori talentați (inclusiv Xavier Dolan, în film în rol de manager muzical fără scrupule) fac roluri memorabile în acest film sângeros plasat într-un hotel decrepit de lângă Lake Tahoe, California, în perioada anilor 1960. Fiecare personaj nu e ceea ce pare a fi iar spectatorul se va trezi fie în căutarea indiciilor care le-ar putea deconspira identitatea și substratul vizitei lor la izolatul El Royale, fie va fi surprins de twisturile violente ale filmului (spectatorul va fi șocat și confuz raportat la evoluția evenimentelor). De altfel, te aștepți să apară un Norman Bates cu un cuțit, dar deocamdată doar misterul și iminența a ceva periculos plutesc în aer. Drew Goddard (The Cabin in the Woods), în dublă calitate, de scenarist și regizor, imaginează indicii potențiale pentru a crea o diversiune - în primul sfert de film spectatorul își va imagina diverse scenarii. Pe măsură ce povestea continuă, descoperim noi dimensiuni ale povestirii și fața ascunsă a personajelor. 
 
Duminică, 19 mai, ora 20:00, PRO TV
Un road-movie înţesat cu gaguri şi poante fără perdea. Ideea filmului a apărut, se pare, de la o statistică nu prea fericită - „aproximativ nouă milioane de americani cad victime ale furtului de identitate, cu pierderi financiare uriaşe”. Robert Patrick, detectiv ce vânează recompense în Hoaţa de identitate, este ironizat într-o manieră ce trimite la personajul său, T-1000, din Terminator 2, iar simpaticul grăsuţ din serialul Modern Family, Eric Stonestreet, face o secvenţă demenţială până la a fi porcoasă cu Melissa McCarthy, pe la mijlocul filmului. Cinemagia are câteva momente favorite din film, preferate atât pentru efectul comic rezultat din asocierea situaţilor contrastante, dar şi pentru conţinut.

Exploreaza subiecte similare:

The Hitman's Bodyguard, Logan Lucky , Daniel Craig, Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Chernobyl, Vertigo, The Goddess, marilyn monroe, James Stewart, Bad Times at the El Royale , Jeff Bridges, Chris Hemsworth, Jon Hamm, Identity Thief, Robert Patrick, Eric Stonestreet, Xavier Dolan, Drew Goddard, Melissa McCarthy, Stellan Skarsgård, Emily Watson, Alfred Hitchcock

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells