Recomandări TV: şapte filme de văzut în săptămâna 2-8 noiembrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 2 Nov 2015
Filme de toate genurile în programul posturilor TV

Vineri am vorbit despre cele patru premiere ale săptămânii, iar astăzi îţi prezentăm câteva titluri de avut în vedere din programul televiziunilor din ţară.

Un mascul extraterestru/What Planet Are You From?
marţi, 22.15, Pro Cinema
O comedie care face cinste celebrei vorbe ce localizează bărbaţii şi femeile pe planete diferite. Garry Shandling interpretează un extraterestru ajuns pe Terra pentru a "impregna" o pământeancă şi a-şi salva astfel rasa de masculi de la extincţie. Evident, eroul habar nu are cum se face curte pe Terra, iar asta îl aruncă într-o mulţime de situaţii amuzante. Annette Bening o interpretează cu aplomb pe Susan, pământeanca vizată de extraterestru, iar regizorul Mike Nichols valorifică foarte bine potenţialul comic al scenariului.

30 Days of Night
miercuri, 23.00, TV1000
Ştim cu toţii că marea sensibilitate a vampirilor este lumina soarelui. Dar ce te faci când vampirii atacă un orăşel din Alaska, profitând de noaptea polară ce durează 30 de zile? Filmul lui David Slade profită de acest aspect inedit pentru a aduce pe ecran un adevărat măcel. Josh Hartnett îl interpretează pe şeriful orăşelului, Eben Oleson, iar Melissa George pe fosta sa soţie, care îi va deveni un aghiotant de nădejde în lupta împotriva vampirilor conduşi de fiorosul Marlow (Danny Huston).

Just Go with It/Nevastă de împrumut
sâmbătă, 20.30, Pro TV
Filmul din 2011 al lui Adam Sandler i-a supărat pe critici pentru modul cum aduce la zi "Floarea de cactus", piesă pusă în scenă cu imens succes mai întâi în Franţa şi apoi pe Broadway acum o jumătate de secol. Dar, dacă nu te deranjează actualizările, Nevastă de împrumut te-ar putea captiva cu un cuplu care funcţionează mult mai bine decât ne-am fi aşteptat: Sandler şi Jennifer Aniston. El, specialist în chirurgie estetică, o roagă pe ea, asistenta lui, să-i pozeze în soţie în prag de divorţ. Stratagema ar trebui să o convingă pe noua lui cucerire, o tânără şi frumoasă profesoară, să accepte o relaţie. Evident, lucrurile nu evoluează cum se aşteptau eroii.

Al 13-lea războinic/The 13th Warrior
sâmbătă, 21.00, AXN
Şi totuşi câteodată numărul 13 este purtător de ghinion. Blockbusterul cu un buget de 100 de milioane de dolari ar fi trebuit să-l transforme pe Antonio Banderas într-un superstar la Hollywood. Din nefericire, povestea poetului din Bagdad surghiunit în îngheţatele ţinuturi barbare din Nord nu a convins publicul, iar al 13-lea războinic a devenit unul dintre cele mai mari eşecuri financiare din istoria Hollywood-ului. Filmul este notabil şi pentru un detaliu inedit în prezent: într-o perioadă în care arabii sunt adesea eroi negativi în blockbusterele americane, filmul lui Jack McTiernan face excepţie cu eroul său cultivat şi plin de curaj.

Hanna
sâmbătă, 23.00, Pro TV
Regizorul Joe Wright (Mândrie şi prejudecată, Atonement, Anna Karenina) abordează filmul de acţiune cu specialul său Hanna, în care apreciata Saoirse Ronan o interpretează pe eroina titulară, o adolescentă transformată într-o adevărată maşină de ucis de către tatăl ei (Eric Bana), un fost ofiţer CIA. Cate Blanchett are parte de un eficient rol negativ, cel al Marissei, o agentă CIA gata de orice pentru a o lichida pe adolescentă. Filmul a fost lăudat pentru scenele de acţiune, dar şi pentru pentru interpretările excelente ale actorilor.

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace/Star Wars Episodul I - Ameninţarea fantomei
duminică, 19.35, AXN Black
Filmul care relua, la 22 de ani de la prima trilogie Star Wars, elaborata "space opera" a lui George Lucas nu mai are nevoie de nicio prezentare. Ne mai despart doar câteva săptămâni de premiera celui de-al şaptelea film al seriei, Star Wars - Episode VII: The Force Awakens, iar AXN ne ajută să ne reamintim întreaga aventură reprogramând cele şase părţi lansate până acum. Duminică poate fi văzut debutul sagăi, care prezintă primele evenimente din complicata viaţă a lui Anakin Skywalker. În 1999 filmul a bătut o mulţime de recorduri de încasări, iar relansarea sa 3D din 2012 a ajutat la depăşirea pragului de un miliard de dolari încasări în lume.

The Expendables 3: Eroi de sacrificiu
duminică, 20.30, Pro TV
Lansat anul trecut, The Expendables 3 îl promova în rolul negativ pe Mel Gibson. Actorul şi regizorul îl interpretează pe Stonebanks, unul dintre fondatorii grupării Eroi de sacrificiu, dar eliminat de Barney (Sylvester Stallone) după ce Stonebanks a devenit un mercenar lipsit de scrupule. O confruntare pe viaţă şi pe moarte îi aşteaptă acum pe eroi, pentru că Stonebanks este hotărât să se răzbune şi dispune de forţa şi fondurile necesare. Antonio Banderas, Harrison Ford şi Kellan Lutz completează echipa eroilor.

Ce alte filme îţi fac cu ochiul în programul televiziunilor?

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, What Planet Are You From?, Garry Shandling, Annette Bening, 30 Days of Night, Josh Hartnett, Melissa George, Danny Huston, The 13th Warrior, Antonio Banderas, Hanna, Joe Wright, Saoirse Ronan, Eric Bana, Cate Blanchett, Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, The Expendables 3, Mel Gibson, Sylvester Stallone

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogyvaly pe 2 noiembrie 2015 16:05
Hanna este un film excelent!
lili22 pe 3 noiembrie 2015 13:19
Psycho, azi la 10 pe TNT.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells