Recomandări TV. Ryan Gosling în Leland, filme cu Oscar, aventură și comedie

de Gloria Sauciuc în 15 Ian 2017
Înainte de La La Land, mai exact în urmă cu 14 ani, Ryan Gosling juca în „Statele Unite ale lui Leland”, film de urmărit miercuri pe micul ecran

The Salesman, de Asghar Farhadi, se află pe lista scurtă la Oscar 2017 iar seara aceasta avem ocazia să vedem filmul anterior al lui Farhadi, premiat cu Oscar - A Saparation - difuzat de canalul TVR 2.  Săptămâna mai aduce pe micul ecran filme aparținând unei multitudini de genuri, pentru toate preferințele. Consultați rubrica Filme la TV dacă vreți să vedeți oferta completă a micului ecran.

Film cu Oscar și  Globul de Aur. „A Separation”, de Asghar Farhadi
luni, 16 ianuarie, ora 22.10, TVR 2
Nader şi Simin, un cuplu din Teheran, sunt pe punctul de a divorţa, pentru că femeia îşi doreşte să plece cu fiica lor din ţară, iar bărbatul nu e de acord. Când divorţul le este respins, Simin se întoarce să locuiască la părinţii ei, iar Nader, trezindu-se singur, angajează o tânără femeie să aibă grijă de tatăl său bolnav de Alzheimer. Dar bărbatul nu ştie că noua menajeră nu este doar însărcinată, ci mai şi lucrează fără permisiunea soţului ei. Curând, Nader se va trezi prizonier într-o reţea de minciuni, manipulare şi confruntări publice.

Thriller. „Promontoriul groazei
Marți, 17 ianuarie, ora 22.50, Paramount
Martin Scorsese are o nouă colaborare cu Robert De Niro, într-un thriller înfricoșător. Nick Nolte joacă rolul unui avocat urmărit de un criminal pe care nu a reușit să-l scape de închisoare. Tensiunea și suspansul sunt fără întrerupere!

Dramă „Statele Unite ale lui Leland
miercuri, 18 ianuarie, ora 22.20, TVR  2
Ryan Gosling este pe buzele tuturor, pentru discursul afectuos față de Eva Mendes de la Globurile de Aur și ca protagonist al muzicalului La La Land, acum în cinematografele noastre. Statele Unite ale lui Leland îl surprinde pe Gosling cu 14 ani în urmă. Alături de el, o pleiadă de alți mari actori, precum Michelle Williams, Kevin Spacey, Jena Malone, Don Cheadle. Leland Fitzgerald, un adolescent de 16 ani, ajunge într-un centru de detenţie pentru minori după ce a comis un gest şocant şi inexplicabil, omorând un băiat cu handicap mintal. Pearl Madison, profesorul lui Leland din centrul de reeducare, încearcă să desluşească o motivaţie, dincolo de absurditatea crimei. Filmul are o nominalizare la Marele Premiu al Juriului - Sundance 2003 și la Marele Premiu al Festivalului de Film de la Deauville 2003.

Serial SF. „Humans
joi, 19 ianuarie, ora 22,  AMC
Primul sezon al serialului dramatic are loc într-un prezent paralel în care ultimul gadget absolut necesar pentru orice familie ocupată este un „Synth”  - un servitor robot foarte dezvoltat care se aseamănă în mod straniu cu omologul său uman.

Aventuri. „Sahara
vineri, 20 ianuarie, ora 20.30,  ProTV
Exploratorul Dirk Pitt (Matthew McConaughey) si amicul sau Al Giordino (Steve Zahn) pornesc in avetura vietii lor, incercand sa gaseasca o comoara in Sahara, una dintre cele mai periculoase regiuni din Africa. Cei doi cauta „Vaporul mortii”, in care se ascunde comoara. In drumul lor o intalnesc pe Eva Rojas (Penelope Cruz), o frumoasa doctorita, care crede ca aceasta comoara poate fi o amenintare impotriva omenirii.

Dramă. „Peștele cel mare
Sâmbătă, 21 ianuarie, 14.55,  TV1000
Dramă nominalizată la Oscar, cu Ewan McGregor şi Albert Finney. Un fiu încearcă să afle mai multe despre tatăl său muribund, retrăind poveşti spuse de acesta despre viaţa lui. Regia e semnată de Tim Burton.

Comedie. „Zoolander”
Duminică, 22 ianuarie, ora 17.25,  TNT
Filmul este plin de personaje extreme, foarte hazlii. Ce trebuie să facă cel mai faimos super-manechin masculin din lume că să pună capăt unui complot scandalos și să devină un erou american? Derek Zoolander a înfruntat mii de ziariști insistenți și și-a apărat titlul de Modelul Masculin al Anului timp de trei ani consecutivi. Dar acum, cel mai faimos supermodel din lume este pe cale să dovedească că nu este numai un tip care arată extraordinar de bine.

Față în față cu realitatea zdrobitoare că nu mai este number one, Derek își caută un nou scop în viață. Pentru Derek, lucrurile încep să se îndrepte atunci când căpăta un job de reabilitare de la un designer ultra-excentric Mugatu (Will Ferrell). Oricum, ciudată invitație este făcută pentru a-l momi pe Derek în complotul diabolic al lui Mugatu... În film, Mugatu este însoțit de frumoasă Katinka (Milla Jovovich) care este loială șefului ei și misiunii lor ticăloase.  Încercând să rezolve încâlcitul complot, Zoolander este acompaniat de reporteră Matilda (Christina Taylor).

Exploreaza subiecte similare:

Casper, Big Fish, Yip Man 2, Le Proces, Walk the Line, Lone Survivor, A Separation, The United States of Leland, Cape Fear, Humans, Sahara, Zoolander

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells