Recomandări TV. Monștri sub diferite chipuri, dramedie și film biografic

de gloria sauciuc în 15 Iul 2019
Iată cele mai bune titluri pe care ni le propune micul ecran de luni până duminică

Micul ecran ne oferă în săptămâna 15-21 iulie o serie de filme mai vechi sau mai noi, dar cu substanță, fie prin comentariul social pe care îl fac, fie prin tipurile de personaje propuse. Unele producții ne vor aduce fiori, altele ne vor face să înțelegem personalitatea complexă a unor persoane cu care suntem contemporani dar care scriu istoria. Iată șapte filme pentru șapte seri interesate în fața micului ecran. Pentru oferta completă a micului ecran, consultați Programul TV.

SF. Cloverfield
Luni, 15 iulie, ora 17:05, TNT
„În acelasi mod în care Godzilla este un personaj al filmelor din epoca atomica, Monstruos (Cloverfield) este o metaforă a vremurilor noastre”, spunea Matt Reeves. Filmul spune povestea unui grup de prieteni, care, la căderea nopții s-au adunat la petrecerea de rămas-bun dată de Rob, care se mută în Japonia. Un alt prieten, Hud, a fost desemnat să înregistreze petrecerea cu o cameră digitală, sarcina pe care o îndeplinește ca un amator. Din pacate, totul ia o întorsatura neașteptată în momentul când pământul începe să se cutremure. O mulțime de țipete și un răget inuman se aud pe stradă. Cineva sau ceva monstruos a pus stăpânire pe oraș… Începe lupta pentru supraviețuire.

Dramedie. Cake (2014)
Marţi, 16 iulie, ora 23:45, FilmBox Extra HD
Jennifer Aniston este starul lui Cake, un film independent care opreşte seria de roluri lejere ale actriţei. Când Nina (Anna Kendrick), una dintre colegele de la grupul de terapie, se sinucide, Claire (Aniston) îşi dă seama că trebuie să facă ceva pentru a ieşi din impasul emoţional. Regizorul Daniel Branz altoieşte umor negru pe subiectul sumbru şi arată cum îţi poţi recupera viaţa pas cu pas, chiar când credeai că nu mai ai nicio şansă la fericire.

Horror. Winchester: Casa spiritelor (2018)
Miercuri, 17 iulie, ora 21:50, Film Now
Dacă monştri descărnaţi care apar din întuneric sunt un loc comun al filmelor de groază și apar și aici, mai sinistră e reputaţia armelor de foc marca Winchester, elementul comun al spiritelor care bântuie casa din film, al averii familiei şi mai ales latura nefastă a civilizaţiei Statelor Unite: crimele cu arme de foc. Momentul premierei în cinematografe a filmului este o coincidenţă tristă cu masacrul din Florida, în care uşurinţa de a obţine arme de foc a făcut posibilă tragedia. Filmul reușește să aducă pe ecran poate cea mai sinistră casă dintre toate câte au făcut subiectul vreunui horror.

Film de război. Dunkirk (2017)
Joi, 18 iulie, ora 21:00, CineMAX
Puţin regizori fascinează publicul, iar Christopher Nolan pare să fie unul dintre ei. Nolan reuşeşte să îmbine spectacolul cu un conţinut artistic, şi niciodată una în detrimentul celeilalte. Povestea filmului Dunkirk surprinde trupele britanice şi ale aliaţilor înconjurate de inamici pe plaja franceză şi forţate să facă faţă unui asalt aproape imposibil de rezistat.

Crimă. În întuneric/Aus dem Nichts (2017)
Vineri, 19 iulie, ora 23:45, HBO
In the Fade este un film despre crimele comise în Germania împotriva persoanelor de origine turcă, de către membri ai grupului neo-nazist dizident NSU (iniţialele de la Clandestinitatea Național-Socialistă). Un film despre pierdere, doliu şi răzbunare, concepte ce nu diferă în funcție de cultură sau naționalitate. Ele aparțin întregii omeniri. Diane Kruger exprimă sentimente și frici universale. Teama de dispariția copiilor, furia și neputința.

Biografic. The Social Network (2010)
Sâmbătă, 20 iulie, ora 16:30, AXN
Filmul este conceput în așa fel încât să poți înțelege personalitatea complexă a lui Mark Zuckerberg, care l-a dus pe culmile succesului. Scenaristul Aaron Sorkin (The West Wing, Charlie Wilson’s War) a fost fascinat de traiectoria profesională a personajelor – și în special a co-fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, care, dintr-un hacker anarhist s-a transformat peste noapte într-un antreprenor de web vizionar și director executiv.

Serial documentar. History of Horror (2018)
Duminică, 21 iulie, ora 23.25, AMC
Lansat pe micul ecran pe 14 iulie, serialul este o cronică a celor mai vizibile și mai influente horror-uri din toate timpurile, însoțite de comentariile unor monștri sacri ai genului, dar și ale fanilor, producătorilor și istoricilor. Fiecare episod a câte 50 de minute abordează un sub-gen, documentarul lui Eli Roth acoperind totul - de la filmele cu zombie, vampiri, demoni, la cele cu criminali, fantome sau monștri

Exploreaza subiecte similare:

Cloverfield, Cake, Winchester, Dunkirk, Aus dem Nichts, The Social Network, History of Horror

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells