Recomandări TV: filme şi seriale

de Gloria Sauciuc în 30 Mai 2014
Iată o serie de propuneri pentru perioada 2-8 iunie

 Dacă vă veţi petrece serile în faţa micului ecran săptămâna viitoare, vă invităm să parcurgeţi recomandările TV de mai jos, sau să consultaţi Programul TV.


Luni

Serial


Murder, She Wrote”, AXN White (2 iunie, ora 21:00)

Făcut în stilul cărţilor lui Agatha Christie, cu actriţa Angela Lansbury pe post de variantă a eroinei Miss Marple. Jessica Fletcher, o fostă profesoară de engleză şi scriitoare plină de chef de viaţă şi farmec, pare să fie urmărită de crime. Ea se întâmplă să devină „anchetator” în timp ce călătoreşte prin ţară pentru a promova o serie de romane. Pe oriunde merge, au loc crime!

Marţi
Film
Genghis Khan”, Pro TV (3 iunie, ora 10.30 şi, în reluare, 02.45)

Aceasta este povestea băiatului timid Temujin, care - în timpul secolului al 13-lea - devine neînfricatul liderul mongol Genghis Khan (jucat de Omar Sharif), care unește toate triburile mongole și cucerește India, China, Persia, Coreea și părți din Rusia, Europa și Orientul Mijlociu.

Miercuri
Serial
Private Practice”, Euforia Lifestyle (4 iunie, ora 22:00)

Serialul derivă din drama medicala Grey’s Anatomy, dar acum povestea este prezentata dintr-un alt unghi: in prim-plan este viaţa chirurgului Addison Montgomery (Kate Walsh).

Joi
Serial
Vreau să mă mărit”, Kanal D (5 iunie, 01:45)

Lucia Gonzalez (actriţa Muriel Santa Ana) este o femeie de 30 de ani, singură, supraponderală, are un job ca jurnalistă şi o soră perfectă, Irina, ce urmează să se mărite. Mama lor, Mauncha, face un pariu cu Irina: dacă Lucia nu va fi singură la nuntă, va plăti evenimentul. Lucia începe o aventură de 258 de zile pentru a-şi găsi un prieten.


Vineri
Film
Pumnul de legendă”, ProTv (6 iunie, ora 22.30)

Jet Li joacă în acest film istoric în rolul lui Chen Zhen, un student chinez în Japonia anilor 1920. Când maestrul lui este ucis în timpul ocupaţiei japoneze asupra Chinei, el se întoarce pentru a-şi răzbuna stăpânul. În China el este prins în tensiunea rasială care creşte între chinezi şi japonezi. Secvenţele de arte marţiale din acest film sunt realiste, fără băi de sânge, ca în filmele lui Tarantino, de exemplu. Această poveste este inspirată din clasicul film al lui Brucce Lee, Fists of Fury.


Sâmbătă
Film aniversar „Chaplin, un secol de celebritate”
Goana dupa aur”, TVR 2 (7 iunie, ora 18:30)

Încă de la începuturile cinematgrafului, geniul seminal al lui Charles Chaplin a produs inimitabilele mixturi de comedie burlescă şi dragoste mereu neîmplinită – este cazul filmului The Gold Rush, din 1925, cu Georgia Hale (şi antologicul Dans al pâinişoarelor!). Dar ceea ce impresioneaza mai mult nu sunt secventele antologice, ci raportul exact între tandreţe şi amărăciune, dintre cruzime şi râs, care caracterizează singurătatea personajului.

Duminică
Film românesc
Fapt divers”, TVR 2 (8 iunie, ora 00:00) 

În regia lui Andrei Blaier, Fapt divers ne prezintă un tipograf (Ilarion Ciobanu) care porneşte în căutarea eroului care a salvat doi copii dintr-un incendiu. Gestul a fost prezentat în ziare ca fapt divers, fără ca identitatea salvatorului să fie divulgată.

 

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Murder She Wrote, Genghis Khan, Ciega a citas, Jing wu ying xiong, The Gold Rush, Fapt divers, Private Practice

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells