Recomandări TV. Filme europene alături de blockbustere americane plus premieră serial românesc

de Gloria Sauciuc în 6 Nov 2017
Duminică începe la HBO cel de-al doilea sezon al serialului Umbre, iar până atunci iată ce filme se pot urmări pe micul ecran

Filme de festival, alături de producții europene, comedii ușoare, superproducții cu supereroi și SF-uri sunt programate săptămâna aceasta pe micul ecran. Cinemagia a făcut o selecție a celor mai interesante titluri din oferta posturilor TV. Consultați programul integral pentru a avea o imagine completă asupra producțiilor difuzate de luni până duminică la televizor.

Film nominalizat la Ursul de Aur. The Miracle (1991)
Luni, 6 noiembrie, ora 13:20, FilmCafe
Marţi, 7 noiembrie, ora 08:00, FilmCafe

Jimmy (Niall Byrne) și Rose (Lorraine Pilkington) sunt doi adolescenți care obișnuiesc să observe oamenii și să-și imagineze povești extraordinare despre ei. Într-o zi, tinerii o observă pe blonda Renee (Beverly D'Angelo), iar Jimmy este atât de fascinat de ea încât o urmăreste acasă. Renee pare să-l placă și ea pe Jimmy, dar din niște motive misterioase continuă să-l tină la distantă. Jimmy se schimbă, doarece ajunge să fie obsedat de actrița americană. Jimmy află care este adevărată identitate a misterioasei femei de care se îndrăgostise, dar este deja prea târziu.

SF. War of the Worlds (2005)
Marţi, 7 noiembrie, ora 22:45, Digi Film

Scenariul se bazează pe reactualizarea romanului lui H.G. Wells cunoscut drept prima povestire de tip SF despre invadarea pământului de forțe extraterestre, poveste devenită clasică. Subiectul este luptă extraordinară a umanității pentru a-și asigura viitorul pe Pământ văzută prin ochii unei familii americane care vrea să supraviețuiască. Tom Cruise îl interpretează pe Ray Ferrier, un muncitor docher divorțat și care este și recunoaște că este departe de un tată perfect. La scurt timp după ce fostă să soție și actualul ei soț îi lasă copii, adică pe adolescentul Robbie și pe micuță Rachel, o puternică și stranie furtună se pornește. Câteva momente mai târziu, într-o intersecție din apropierea casei sale, Ray este martorul unui extraordinar eveniment care îi va schimbă viața pentru totdeauna. O mașină de război uriașă țâșnește din adâncul pământului și înainte că cineva să poată reacționa ea arde tot ce-i iese în cale. O zi obișnuită devine o aventură neobișnuită și ea reprezintă prima lovitură a unui atac extraterestru catastrofic asupra Pământului.

Supereroi. Kick-Ass (2010)
Miercuri, 8 noiembrie, ora 20:30, Pro Cinema

 În New York, adolescentul Dave Lizewski, fan al revistelor cu benzi desenate, este văzut ca un ratat în liceu și ignorat de toată lumea. Dave își petrece mare parte a timpului cu prietenii săi, Marty și Todd, și ei pasionați de benzi desenate. Îndrăgostit de frumoasa Katie Deauxma, Dave nu primește niciun fel de atenție din partea fetei. Într-o zi, el se hotărăște să facă o schimbare în viața lui, așa că se deghizează într-un super-erou mascat și își ia numele de “Rupe-tot”. După ce salvează câțiva oameni care au de-a face cu infractori, un filmuleț cu Rupe-tot ajunge pe internet și super-eroul devine cunoscut de toată lumea. Între timp, temutul gangster Frank D'Amico începe să creadă că Rupe-tot e responsabil de acțiuni împotrivă găștii lui, așa că plănuiește să îl distrugă.

Dramă. Abus de faiblesse (2013)
Joi, 9 noiembrie, ora 22:02, TV5
rulează și duminică, 12 noiembrie, ora 00:06

Ziua de joi ne-o aduce pe micul ecran pe Isabelle Huppert, în weekend nominalizată la Premiile Academimei Europene de Film, pentru rolul ei din filmul Happy End. Abus de faiblesse ne-o prezintă vulnerabilă, victima unei hemoragii cerebrale. Maud este cineastă iar într-o dimineață se trezește într-un corp pe jumătate mort, care o condamnă unei solitudini înfricoșătoare. Hotărâtă să își continue proiectul de film la care lucrează, Maud îl descoperă pe Vilko, urmărind un talk-show tlevizat. Cineasta e cucerită de aroganța acestui bărbat și îl consideră potrivit pentru următorul ei film. Cei doi se întâlnesc. Dar Vilko nu este altceva decât un escroc. Cineasta va ajung să îi împumute sume astronimice de bani, în schimb el îi readuce ei bucuria de a trăi, o căldură familială și veselie. Accest film e povestea unui abuz.

Comedie. Girl Most Likely (2012)
10 noiembrie, ora 00:10, TVR 2

Girl Most Likely/Fata care promitea rulează vineri pe micul ecran, aducându-le în rol de mamă şi fiică pe Kristen Wiig (Domnişoare de onoare) şi Annette Bening, prima pe post de tânără ce promitea să devină o scriitoare de succes, dar cu tendinţe suicidare, iar cea de-a doua dependentă de jocuri de noroc... Când Imogene (Kristen Wiig) e dată în grija mamei după ce-şi înscenează sinuciderea, momentele amuzante încep să se ţină în lanţ.

Supereroi. Căpitanul America: Primul Răzbunător (2011)
Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 20:30, PRO TV

 Filmul prezintă povestea începuturilor lui Steve Rogers, cel care avea să devină primul Răzbunător, Căpitanul America.Căpitanul America se alătură forțelor militare, alături de prietenul său Bucky Barnes (Sebastian Stan) și amica sa, Peggy Carter (Hayley Atwell), sub comanda colonelului Chester Phillips (Tommy Lee Jones), pentru a declara război diabolicei organizații HYDRA. Căpitanul America, alter ego-ul Supersoldat al tînărului patriot Steve Rogers, și-a făcut pentru prima dată apariția în Universul Marvel în martie 1941, cu opt luni înainte de intrarea Statelor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Coperta, de neuitat, înfățișa un tînăr erou cu steagul Americii pe piept, care îi dădea un pumn lui Adolf Hitler. O asemenea atitudine politică îi plasa pe creatori i Joe Simon și Jack Kirby într-o poziție periculoasă, dar și deschidea pentru totdeauna drumul unui erou care avea să fie de partea celor care suferă din cauza tiraniei și a autoritarismului militar.

Premieră serial. Umbre, sezonul II
Duminică, 12 noiembrie, ora 22:00, HBO

 Cel de-al doilea sezon al serialului Umbre, cu Șerban Pavlu cap de afiș, va avea premiera duminică, la HBO, în România și în alte 17 țări în care HBO operează. Primul sezon al serialului Umbre este disponibil în întregime pe HBO GO. Finalul primului sezon îl surprinde pe Relu (Șerban Pavlu) în momentul în care, pentru a scăpa din situația complicată în care se află, face o înțelegere cu Toma – capul mafiei constănțene – ca să-l lichideze pe Căpitanu’. Dar odată ce află că fiica sa, Magda (Mădălina Craiu), așteaptă un copil cu Teddy (Gabriel Huian), fiul Căpitanului (Doru Ana), va mai putea Relu să-și păstreze promisiunea? Tinerii așteaptă un copil, primesc cadou de nuntă o mașină scumpă și pleacă în luna de miere. Răfuielile vechi îi ajung din urmă pe copii și pe părinți. În lumea interlopă totul se plătește. Relu îi caută pe vinovați și încearcă să-și facă singur dreptate. Pentru a face lucrurile și mai complicate, în ecuație apare un nou jucător – Emilian (Laurențiu Brănescu) – un polițist cu personalitate volatilă, care are alibiul legii pentru a comite fapte ilegale. Relu (Șerban Pavlu) vrea să-și răzbune familia și nimic nu-i mai stă în cale. E gata să sacrifice un mare transport și să plătească cu viața pentru a-i găsi pe făptași. Când lucrurile par să scape definitiv de sub control, din Spania vine Nicu (Costel Cașcaval), fratele Căpitanului și adevăratul cap al lumii interlope bucureștene.

Exploreaza subiecte similare:

The Miracle, War of the Worlds, Kick-Ass, Abus de faiblesse, Girl Most Likely, Captain America: The First Avenger, Umbre, Şerban Pavlu

Alte știri din cinema

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Chris Hemsworth despre rolul din Furiosa: Saga Mad Max: ”Este un vis devenit realitate”

Chris Hemsworth îl interpretează pe Dementus, personajul principal negativ din ceea ce se anunță a fi un spectacol cinematografic de neratat

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells