Recomandări TV. Filme de neratat pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 30 Dec 2012
Recomandări TV. Filme de neratat pe micul ecran

Miercuri, 2 ianuarie

Easy A (2010) - Digi Film, 20.00

Pofta zdravănă de râs îţi va fi satisfăcută de această comedie romantică în care premisa e următoarea: "dacă unei fete cuminţi (Emma Stone) i se duce vestea-n şcoală că e o desfrânată?".

Hancock - PRO TV, ora 20.30 (dar e redifuzat şi pe 9 ianuarie, tot de la 20.30)

Hancock este un super-erou şi un super-villain în acelaşi pachet, iar potenţialul comic este nemăsurat. Critic, conflictual, sarcastic şi prost înţeles, Hancock îşi va putea face loc până la inima dvs., de pe micul ecran, dacă l-aţi ratat la cinema.

Joi, 3 ianuarie

Taking Woodstock/Bine aţi venit la Woodstock! - FilmBox, ora 21:00

Sub stratul de comedie în acest film, se află emoţiile şi meditaţiile asupra a ceea ce le trebuie oamenilor pentru a se transforma pe ei înşişi. Un mesaj mobilizator pentru început de an, de la regizorul filmului Viaţa lui Pi, acum în cinematografe. Confruntaţi pe neaşteptate cu zăpăceala din jurul unui festival rock, părinţii lui Elliot (Demetri Martin) reuşesc, pentru prima dată în viaţa lor, să-şi dezvăluie reciproc sentimentele şi emoţiile; cât pentru Elliot, reuşeşte să accepte cine este. Identitatea lui gay este parte din poveste, ca şi identitatea lui de bărbat – nu doar de fiu al părinţilor săi. Woodstock îi eliberează şi le transformă vieţile.

Vineri, 4 ianuarie

Ne-au atras atenţia, pentru gusturi variate, următoarele filme Transformers: Dark of the Moon - HBO, ora 13.45, filmul în care atacul decepticonilor e mai feroce ca oricând. Mult zgomot, dar nu pentru nimic, în acest film de acţiune.

Kung Fu Panda 2 - HBO, 16.15

Cu un urs panda atât de greu de imaginat în rol de luptător suplu, abil şi tenace de Kung Fu, şi aventură pe cinste contra unui villain care parcă dansează când luptă, Păunul Lord Shen (Gary Oldman), plus scenografia - cu o atenţie incredibilă pentru recrearea decorurilor din China vă va încânta la final de săptămână.

Crazy, Stupid, Love/A naibii dragoste - HBO Comedy, ora 1.00

A naibii dragoste e o comedie dată naibii, cu replici excelent scrise, poante în cascadă şi conţinut satisfăcător inclusiv pentru publicul mai pretenţios. Nu se încadrează 100% genului, pentru că finalul este numai pe jumătate fericit, dar per ansamblu ne creează bună-dispoziţie.

Sâmbătă, 5 ianuarie

Potiche - HBO, de la ora 20.00

A făcut parte din selecţiile oficiale ale festivalurilor internaţionale de film de la Veneţia şi Toronto. Amuzant, cu potenţial de a câştiga popularitate odată văzut, e plasat în anii '70, în Sainte-Gudule, un oraş din nordul Franţei. Suzanne (Catherine Deneuve), de vârstă mijlocie, trăieşte în umbra soţului ei, Robert Pujol (Fabrice Luchini). Acesta îşi conduce fabrica de umbrele cu o "mâna de fier", comportament tiranic faţă de soţie, copii şi lucratorii din fabrică, fiind un om detestat.Sechestrat în timpul unor manifestări de protest ale muncitorilor, Robert Pujol suferă un un atac de cord şi, pe perioada convalescenţei, Suzanne preia conducerea fabricii.

My Blueberry Nights (2007) - Naţional TV, de la 20.15

Nu pierdeţi acest film! Unul dintre favoritele noastre din listă pentru senzaţia de fluiditate, atmosfera şi imaginea psihedelice, sentimentul de "tanjire", nostalgia, tăcerile, visarea, surprinderea (specific wongkarwaiana) a curgerii timpului, dar şi a încremenirii lui pentru câteva momente (vezi scena sărutului), toate punctate exceptional de muzică, şi toate în stare să te facă să visezi.

Sâmbătă mai puteţi urmări Moromeţii - ProTv International, 20:30, Perfume: The Story of a Murderer - Digi Film, 21:35 sau, târziu după miezul nopţii, Bonnie and Clyde (1967), TCM, 02:10.

Nou-nouţ pe Cinemagia este programul cu filmele zilei de duminică, 6 ianuarie. Iată-l aici.

Pagina
1 2

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
VampiresOnly pe 30 decembrie 2012 18:33
Pe HBO sunt intotdeauna filme bune, pacat ca pe canalele strandard (fara plata) nu vezi filme prea cunoscute, cu exceptia ProTv-ului pe care poti viziona un film bunicel aproape in fiecare saptamana!
CPU pe 31 decembrie 2012 18:37
gloria iti recomand Whale rider pe TVR 1 marti la ora 10
pt restul puteti sa petrecti linistiti, fimele recomandate mai sus merita atentie doar in caz de plictiseala sau lipsa de activitate.in rest toate bune si sa ne vedem cu bine in 2013.
La multi ani !

georgel1976 pe 1 ianuarie 2013 10:58
Daca Romania a fost condusa atatia zeci de ani de comunisti, despre ce ati vrea sa faca filme, regizorii care mai sunt in Romania si mai fac si filme (apreciate mult mai mult in afara decat in tara noastra, rusine noua), despre spatiul cosmic, despre colonizarea planetei marte??? noi, nici dupa 20 de ani de la revolutie, nu stim altceva de comunism, in tot ce facem.
alex_il_fenomeno pe 13 februarie 2013 17:34
O parte le-am vazut, dar tot mai am destule....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells