Recomandări TV: filme de neratat în weekend

de Gloria Sauciuc în 25 Apr 2014
Sfârşitul de săptămână va aduce nori de ploaie, aşa că vă propunem să vedeţi partea plină a paharului - pe micul ecran sunt programate câteva filme ce merită atenţia noastră

Rubrica „Filme la Tv” de pe Ciemagia oferă programul complet al filmelor difuzate zilnic de posturile TV de la noi. Dacă nu găsiţi în rândurile de mai jos nimic pe gustul vostru, exploraţi cu încredere secţiunea.

Vineri, 25 aprilie

The Life Aquatic with Steve Zissou (2004), HBO Comedy, 21:00

Wes Anderson semnează regia și scenariul acestei reinterpretări trăsnite a căƒlăƒtoriei întreprinse de căƒpitanul Ahab, plecat în căutarea balenei Moby Dick. Renumitul oceanograf Steve Zissou (Bill Murray) și echipa sa au pornit într-o expediție pentru a vâna misteriosul Rechin Jaguar, ce l-a omorât pe colegul lui Zissou. În această călătorie sunt însoțiți de către un tânăr copilot, ce poate fi sau nu fiul lui Zissou (Owen Wilson), o frumoasă ziaristă (Cate Blanchett) trimisă pentru a concepe un profil al lui Zissou, și fosta sa soție, Eleanor (Anjelica Huston). În timpul expediției se confruntă cu tot felul de complicații, inclusiv pirați și răpiri.

Italiencele (2004), PRO Cinema, 23:30

Mara Nicolescu şi Ana Ularu sunt protagonistele acestei dramedii pline de emoţie, despre visul de a găsi de muncă în străinătate. Astfel, două surori dintr-un sat oltenesc pleacă ilegal la cules de capşuni în Spania. Peste un an se întorc... din Italia. Adevărul este însă altul, ceva mai sunbru. Tonul este dulce-amar, iar povestea vă va (re)cuceri.

Monster's Ball (2001)/Puterea dragostei, FilmBox HD, 23:50

Halle Berry în toată splendoarea interpretativă, în acest film cu puţine dialoguri, despre sentimente înăbuşite. Letiția (Halle Berry) este o femeie simplă, cu care soartă n-a fost prea generoasă. Soțul ei, Lawrence Musgrowe (Sean Combs) este un infractor aflat în pragul execuției. Echipa care va aplica această pedeapsムcapitalムeste formată din călăi, din tată-n fiu: Hank Grotowski (Billy Bob Thornton) este cel care conduce „echipa morții" din care mai fac parte tatăl său, Buck (Peter Boyle) și fiul său, Sonny (Heath Ledger).

Sâmbătă, 26 aprilie

Transformers: Revenge of the Fallen (2009), Digi Film, 12.15

Sam (Shia LaBeouf) trebuie să facă iarăşi echipă cu prietenii săi Autoboţii, pentru a le veni de hac Decepticonilor - hotărâţi să declanşeze o operaţiune de anihilare totală a rasei umane.

The Best Exotic Marigold Hotel (2012), HBO Comedy, 13:50

Ajunşi în Jaipur sub un soare arzător, cu unica speranță de a începe o viață nouă, șapte pensionari (printre care Judi Dench şi Tom Wilkinson) ajung pe treptele Hotelului Marigold ca să constate că în „luxosul” hotel accesul la apă, electricitate și telefonie e îndoielnic. Începe astfel o aventură plină de comic incisiv și romantism într-un tărâm de plăceri neașteptate.

King Solomon's Mines (2004), Film Cafe, 15:20

Iubitorii filmului de aventuri nu trebuie să rateze filmul cu Patrick Swayze protagonist, pornit să afle ce este cu adevărat îngropat în întunericul Minelor Regelui Solomon.

I Used to Be Darker (2013), Sundance TV, 19:00

Cu vedeta anului trecut de la Cannes, Adèle Exarchopoulos, protagonistă în La vie d'Adèle, I Used to Be Darker s-a lansat la Sundance, apoi a ajuns la Berlin în secţiunea forum. Este despre o fugară din Irlanda de Nord, care caută ajutorul rudelor după ce are probleme într-o staţiune de la malul mării.

Men in Black II (2002), AXN, 19:20

Continuarea filmului Men in Black despre activitatea organizaţiei secrete ce monitorizează extratereştrii deghizaţi aflaţi pe Pământ.

Now You See Me (2013), Digi Film, 20:00

Două ore de evadare într-o lume a magiei, a iluziei, dar şi a jafurilor puse la punct milimetric.

Nicholas Nickleby (2002), TVR 2, 20:10

Viața și aventurile lui Nicholas Nickleby, un băiat tânăr care trebuie să-ți suporte mama și sora, după ce tatăl său a murit.

Despre oameni şi melci (2012), PRO Cinema, 22:15

Avem de-a face cu masacrarea celebrei uzine ARO din Piteşti, adusă în faliment şi vândută unui franţuz prăpădit, care vrea s-o transforme în fabrică de... melci conseravţi! Pornit cu disperare s-o salveze, şeful de sindicat are ideea năstruşnică de a aduna bani, împreună cu ceilalţi muncitori, prin vânzări de spermă pentru o clinică internaţională.

Blade: Trinity (2004), TCM, 23:55

Blade: Trinity îl aduce înapoi pe Daywalker, pentru a se confrunta cu cea mai mare provocare din cariera lui de luptător împotriva vampirilor.

Vanity Fair (2004), Euforia Lifestyle, 00:00

Noua versiune a filmluui este o meditaţie pe tema legăturii dintre Anglia imperială şi culturile străine de dincolo de mare. Fiica unui artist englez muritor de foame şi a unei cântăreţe franceze de cor, Becky rămâne orfană de la o vârstă fragedă. Încă din copilărie, Becky îşi doreşte o viaţă luxoasă. Se hotărăşte sa cucereasca înalta societate engleză de la mijlocul secolului IX prin orice mijloace.

Duminică, 27 aprilie

War of the Worlds, Digi Film, 14:15

Cunoscut pentru filmele sale despre extratereştri paşnici, prietenoşi, Spielberg a fost nerăbdător să-şi revadă ideile despre vizita extraterestră - dar a avertizat pe toată lumea să nu se aştepte la prieteni cu degete lungi, căci cei pe care îi vor vedea în Războiul lumilor sunt la polul opus.

La belle personne (2008), FilmBox HD, 14:40

Junie (Léa Seydoux0, de 16 ani, schimbă liceul în mijlocul anului şcolar. Este frumoasă, aşa că devine foarte repede obiectul viselor tuturor băieţilor. Dar fata se îndrăgosteşte de Nemours, profesorul său de italiană.

Bruce Almighty (2003), Universal Channel, 15:50

Noi nu am vrea să ratăm revederea lui Morgan Freeman pe post de Dumnezeu, şi a lui Jim Carrey aflat în situaţia de a-l întâlni.

Kings of the Sun (1963), MGM, 17:30

James Coburn, Yul Brynner, într-un film istoric despre un rege mayaş care îşi mută tribul pe coastă unde rivalităţile acerbe şi conflictele politice vor declanşa un război sălbatic.

World War Z (2013), HBO, 20:00

O pandemie globală, care se răspândeşte cam ca virusurile cunoscute, transformând oamenii în zombie. Un bărbat care porneşte într-o călătorie în jurul lumii pentru găsirea antidotului, până nu e prea târziu.

Live Free or Die Hard (2007), PRO TV HD, 20:30

Die Hard 4.0 ne coboară cu picioarele pe pământ, prin scene de acţiune reale, prin umorul savuros şi reîntâlnirea cu un erou obişnuit, detectivul McClane.

Equilibrium (2002), Universal Channel, 23:00

Christian Bale joacă rolul unui agent guvernamental de primă mână, responsabil cu distrugerea tuturor celor care se împotrivesc regulilor, într-o lume plasată într-un viitor distopic.

Septembrie (1978), TVR 2, 00:00

Unul dintre puţinele filme romantice româneşti cu adevărat reuşite, distingându-se prin adevăr, poezie, sensibilitate şi o evitare hotărâtă a clişeelor. Cele mai demne de reţinut presonaje ale actorilor Geo Costiniu, într-un portret credibil de protagonist non-eroic (băiat bun dar cu... mari lipsuri), şi Anda Onesa, în rolul care a descoperit-o pentru scurta şi percutanta ei carieră cinematografică.

The Wild Bunch (1969), TCM, 00:25

Wild Bunch şi-a câştigat admiratori pentru faptul că are în centrul acţiunii genul de oameni gata de orice ca să poată supravieţui - chiar dacă asta înseamnă să ia parte la sângeroase lupte corp la corp.

Exploreaza subiecte similare:

The Life Aquatic with Steve Zissou, Italiencele, Transformers: Revenge of the Fallen, The Best Exotic Marigold Hotel, King Solomon's Mines, I Used to Be Darker, Men in Black II, Now You See Me, Nicholas Nickleby, Despre oameni şi melci, Blade: Trinity, Vanity Fair, War of the Worlds, La belle personne, Bruce Almighty, Morgan Freeman, Jim Carrey, Kings of the Sun, James Coburn, Yul Brynner, World War Z, Live Free or Die Hard, Equilibrium, Christian Bale, Septembrie, Geo Costiniu, The Wild Bunch, Monster's Ball, Wes Anderson, Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett, Anjelica Huston, Mara Nicolescu, Ana Ularu, Halle Berry, Sean Combs, Billy Bob Thornton, Peter Boyle, Heath Ledger

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dana04 pe 26 aprilie 2014 12:21
Am la ce sa ma uit in weekend :)
Iulidesprefilme pe 27 aprilie 2014 16:11
Sunt câteva titluri care se tot învârt pe posturile cablului...deci unele sunt de văzut, altele de revăzut, după cum consideră fiecare...Am văzut "Nicholas Nickleby" şi mi-a plăcut !
alex_il_fenomeno pe 11 decembrie 2014 00:25
Doamne, cate filme reusite sunt la TV... Mare parte le-am vazut, dar totusi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells