Recomandări TV: filme de Crăciun

de Ştefan Dobroiu în 24 Dec 2017
Televiziunile programează de Sărbători cele mai noi şi bune titluri

Este perioada din an când canalele TV profită de faptul că ne petrecem Crăciunul în sânul familiei pentru a programa cele mai noi şi bune filme. Evident, nu este timpul fizic pentru a le vedea pe toate, dar avantajul este că titlurile programate sunt pentru toate gusturile şi toate vârstele. Iată mai jos recomandările noastre. Cinemagia urează tuturor Sărbători cât mai fericite, cu sau fără televizor.

Dimineaţa este dominată de filme pentru copii, de la Motanul încălţat/Motanul încălţat (Paramount Channel, 07.00), la Cloudy With a Chance of Meatballs/Stă să plouă cu chiftele (HBO 2, 07.00). Cele mai noi animaţii programate sunt Trolii/Trolls (HBO 2, 08.55) şi Smurfs: The Lost Village/Ştrumpfii: Satul pierdut (HBO, 09.15), dar nu lipsesc nici Madagascar (Paramount Channel, 08.55), Peste tufiş/Over the Hedge (Paramount Channel, 10.45) şi Ice Age: Continental Drift (2012)/Epoca de gheață 4: Continente în derivă. Dacă vrei să mergi pe mâna noastră, recomandăm programul HBO 2, dominat de animaţii în ziua de Crăciun. În program se află şi superbele scurtmetraje Pixar, de la Luxo Jr. (1986), care a schimbat percepţia despre animaţia creată pe calculator, la clasicele For the Birds, One-Man Band, Boundin' şi Lifted. Pe TVR 2 se poate revedea 101 Dalmaţieni (1961), una dintre cele mai populare animaţii Disney.

Amatorii aşa-ziselor filme "de Sărbători" pot încerca Cu tata de Crăciun/Finding Father Christmas, de la ora 10.00 pe Diva, sau How the Grinch Stole Christmas/Cum a furat Grinch Crăciunul, producţie aflată pe locul doi în topul filmelor de Sărbători cu cele mai mari încasări din toate timpurile (după Singur acasă). Pe Sundance Channel vedem Christmas, Again (13.40), iar pe Pro Cinema Dear Santa (14.00). Seara târziu, Scrooged/Poveste trăsnită de Crăciun (Paramount Channel, 00:15).

Antena 1 programează la ora 20.00 Frumoasa și bestia, animaţia din 1991 şi unica animaţie din istorie care a fost nominalizată la Oscarul pentru Cel mai bun film, atunci când numărul de titluri nominalizate era de cinci. Dacă vrei să vezi filmul live action de anul acesta, va trebui să dai pe HBO 2 de la ora 20.30. Îţi reamintim că Frumoasa şi Bestia este filmul cu cele mai mari încasări globale din 2017, 1,2 miliarde de dolari.

În seara de Crăciun, Pro TV joacă o carte supereroică programând Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron, filmul din 2015 cu încasări globale de 1,4 miliarde de dolari. Nu este singurul blockbuster din ziua de Crăciun: pe Digi Film putem vedea The Huntsman: Winter's War/Războinicul Vânător și Crăiasa Zăpezii (14.35). Alte posibilităţi sunt Maleficent (Cool TV, 15.35), Minority Report (Digi Film, 17.45) şi Oz: The Great and Powerful/Grozavul și puternicul Oz (Diva, 21.10).

Crăciunul este şi perioada când televiziunile programează titluri clasice sau extrem de populare precum Sunetul muzicii (Pro Cinema, 10.15), Vacation/O vacanţă de tot râsul (TNT, 10.15), Love Actually/Pur şi simplu dragoste (Filmcafe, 16.30), Father of the Bride (Cool TV, 17.25), Ace Ventura: Pet Detective/Ace Ventura: detectivu' lu' peşte (Paramount Channel, 18.45), Chicago (TV1000, 19.30) şi The Devil Wears Prada/Diavolul se îmbracă de la Prada (Filmcafe, 21.20).

Exploreaza subiecte similare:

Beauty and the Beast, How the Grinch Stole Christmas, Trolls, Smurfs: The Lost Village, The Avengers: Age of Ultron, Love Actually, Luxo Jr.

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 24 decembrie 2017 11:47
Detest filmele cu Mos Craciun.
lili22 pe 25 decembrie 2017 11:21
Ar putea televiziunile sa bage macar un film de valoarw, nu vesnicele prostioare

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells