Recomandări TV. Filme clasice, fantasy, comedie

de Gloria Sauciuc în 5 Mar 2018
Rubricile „Filme TV” și „Seriale TV” vă stau la dispoziție pentru oferta integrală a canalelor de la noi

The Golden Compass (2007)
Luni, 5 martie, ora 16:15, Digi Film

Povestea începe într-unul din universurile paralele-o lume similară cu Occidentul de astăzi, doar că are în spate o istorie alternativă: moda și oamenii par să fi înghețat în epoca victoriană, iar tehnologia a înregistrat o evoluție paralelă: nu există electronice, mașinile merg cu abur, însă oamenii zboară cu dirijabile și aprind lămpi chimice extrem de perfecționate. Mai mult, există fizică cuantică și arme cu particule elementare. Ceea ce a rămas în istorie ca progres tehnic este strict controlat de către o autoritate religioasă atotputernică. În schimb, eroina și prietenii ei au parte de daimoni, ființe magice care iau formă de animal și care păstrează o parte din sufletul omului.

Sex Drive (2008)
Marţi, 6 martie, ora  23:00, Pro Cinema

Ian Lafferty, în vârstă de 18 ani, pornește într-o călătorie de-a lungul țării, împreună cu cei mai buni prieteni ai săi, Lance și Felicia, cu scopul de a-și pierde virginitatea cu o roșcată cunoscută pe Internet. Dar călătoria, presărată cu neînțelegeri amuzante și cu escapade lascive, se dovedește a fi o experiență care-i schimbă viața când tot ce credea că știe până atunci este dat peste cap.

Tropic Thunder (2008)
Miercuri, 7 martie, ora  20:30, Paramount Channel

Un regizor frustrat își duce actorii în jungla din sud-vestul Asiei, pentru a „crește realismul” producției... Din nefericire, realismul înseamnă întâlnirea cu niște băieți răi până-n măduva oaselor.

Magician: The Astonishing Life and Work of Orson Welles
Joi, 8 martie, ora 17:30, Sundance Channel

Documentarul explorează viața și munca marelui artist de teatru, radio și film Orson Welles.

Dreamgirls (2006)
Joi, 8 martie, ora 20:00, Diva

Jamie Foxx joacă rolul lui Curtis Taylor, Jr., un tânãr om de afaceri. Când pune ochii pe The Dreamettes, el considerã că astfel a prins trenul în care trebuia să se urce pentru succes. Cele trei fete din trupă sunt însetate, entuziasmate si emoționate de muzică. Dar nu este niciuna pregătită pentru ce urmează să li se întâmple.

The Age of Innocence (1993)
Vineri, 9 martie, ora 19:15, TV1000

O poveste plasată în secolul XIX în înalta societate din New York, unde un tânăr avocat se îndrăgostește de o burgheză divorțată, în timp ce e logodit cu verișoara acesteia.

The Deer Hunter (1978)
Sâmbătă, 10 martie, ora 02:45, TNT

The Deer Hunter, film regizat de Michael Cimino, cu Meryl Streep, Robert De Niro, John Cazale, John Savage şi Christopher Walken este despre pierderea inocenței Americii în Razboiul din Vietnam. Într-un orășel industrial din Pennsylvania, trei muncitori, Michael (Robert De Niro), Steven (John Savage) si Nick (Christopher Walken) sunt chemați în armată pentru a pleca în război. Inainte de a-si părăsi prietenii, Steven se însoară. iar căsătoria și nunta devin și o petrecere de adio pentru proaspeții recruți. Fimul sare apoi în Vietnam. Toti trei prietenii sunt luați prizonieri și reușesc în cele din urmă să scape, dar cu consecințe tragice.

Dead Poets Society (1989)
Duminică, 11 martie, ora 21:40, TVR 2

 La sfârşitul anilor ’50, într-o şcoală de elită din New England, un profesor de literatură non-conformist (Robin Williams) îşi învaţă elevii să se abată de la litera cărţii şi să dea frâu liber pasiunilor. Lungmetrajul este regizat de Peter Weir.

Exploreaza subiecte similare:

The Golden Compass, Sex Drive, Tropic Thunder, Magician: The Astonishing Life and Work of Orson Welles, Dreamgirls, Jamie Foxx, The Age of Innocence, The Deer Hunter, Dead Poets Society

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells