Recomandări TV. Film clasic despre mafie, un western celebru plus filme de spionaj și mistery noi

de Gloria Sauciuc în 11 Mar 2019
Iată cele mai interesante titluri programate pe micul ecran de luni până duminică
Ziua de luni este a Recomandărilor TV, așa că am selectat cele mai interesante titluri din oferta canalelor de la noi, pe care le prezentăm mai jos. Vă invităm, totodată, să „răsfoiți” rubricile din program dedicate filmelor și, respectiv, serialelor.

Crimă. The Untouchables (1987)
Luni, 11 martie, ora 18:35, TNT
Un clasic, semnat Brian De Palma. Kevin Costner joacă rolul agentului federal Eliot Ness, Robert De Niro pe cel al celebrului mafiot Al Capone, iar Sean Connery este Malone, polițistul care îl învață pe Ness cum să învingă Mafia: să tragă repede și să tragă primul. Andy Garcia (foto) este George Stone, recrut al poliției din Chicago, un trăgaci de excepție. Filmul este o descriere a șefilor mafioți care conduceau orașul Chicago în perioada prohibitiei și a oamenilor legii ce au jurat să-i prindă. Filmul este o descriere a șefilor mafioți care conduceau orașul Chicago în perioada prohibitiei și a oamenilor legii ce au jurat să-i prindă.
 
Acțiune. Greu de ucis/Die Hard (1988)
Marţi, 12 martie, ora 22:50, Paramount Channel
Bruce Willis îl interpretează pe neconvenționalul detectiv newyorkez John McClane pe care destinul îl transformă în singura salvare a unui grup de ostatici, blocați într-un zgârie nori din Los Angeles, printre care se află și soția sa. „Cu maioul său transpirat, cu fața sa murdară și cu umorul caustic în situații unde nu-i loc pentru așa ceva, noncomformistul polițist new-york-ez John McClane a intrat categoric în categoria celor mai cunoscute și mai iubite personaje ale cinematografiei americane. Combinarea acțiunii cu umorul și autoironia l-au impus definitiv pe carismaticul personaj John McClane. Un personaj iubit într-un film iubit”, scria un cinefil la pagina filmului de pe Cinemagia.ro.
 
Western. The Wild Bunch (1969)
Miercuri, 13 martie, ora 01:10, TNT
În Texasul anului 1913, Vestul Sălbatic pare să îşi trăiască ultimele clipe, însă banda lui Pike Bishop (William Holden), alcătuită din pistolari trecuţi de mult de prima tinereţe, nu poate accepta acest lucru, aşa că pornesc într-o ultimă aventură - furtul unui transport de argint dintr-un tren federal. La momentul producţiei filmului, regizorul Sam Peckinpah nu era un favorit, iar filmul reflectă câteva dintre propriile temeri ale regizorului, printre care propria problematică a vârstei. De asemenea, unul dintre primele westernuri în care curge sânge (de fapt, sângele sare pe tot ecranul), o posibilă referinţă la războiul din Vietnam aflat în plină desfăşurare. Pentru că nu doar din acest punct de vedere filmul este unul revoluţionar, regizorul inovând prin filmările cu mai multe camere, mai multe puncte de vedere şi număr diferit de cadre pe secundă. Iar filmul l-a propulsat pe Peckinpah în rândul regizorilor precum Stanley Kubrick şi John Ford.  
 
Dramă. Mothers and Daughters (2016)
Joi, 14 martie, ora 20:10, TVR 2
Un film cu o tematică potrivită recentei Zile Internaționale a Femeii, „Mame şi fiice” e „pentru cei care nu apreciază încă mama pe care o au prin preajmă”, scrie un cititor Cinemagia la fișa filmului. Rigby Gray (Selma Blair) are o carieră de succes ca fotograf când descoperă că a rămas însărcinată. Perspectiva acestei schimbări neaşteptate din viaţa ei o îndeamnă să-şi analizeze relaţia distantă cu propria ei mamă şi să facă o serie de fotografii care ilustrează minunat ideea de maternitate. 
 
Mistery. O simplă favoare (2018)
Vineri, 15 martie, ora 20:45, Film Now
În siajul recentelor Gone Girl (Gillian Flynn) și The Girl on the Train (Paula Hawkins), filmul A Simple Favor reia tema ștergerii spoielii de frumusețe a unei suburbii pentru a descoperi secrete întunecate. Filmul reușește să nu fie previzibil. Blake Lively valorifică și în acest film tipicul emploi de femme fatale cu care ne-a obișnuit; e languroasă, misterioasă, senzuală. De altfel, prima dată când apare pe ecran este filmată în semi-ralenti, de parcă regizorul însuși nu se mai satură să o vadă, iar spectatorul va ajunge să o perceapă ca pe o prezență fantomatică ce îți scapă printre degete. Din primele minute ale filmului aflăm că s-a întâmplat ceva șocant - Emily a dispărut după ce a rugat-o pe Stephanie să îl ia pe fiul ei de la școală - și aici începe thriller-ul.
 
Sâmbătă, 16 martie, ora 20:00, Film Now
The Spy Who Dumped Me răstoarnă tiparele filmelor de spionaj cu două eroine improbabile, întâmplări neverosimile dar poveste ancorată în realitate la care poți să râzi isteric - mai ales datorită talentului parodic al lui Kate McKinnon. The Spy... începe ca un film cu spioni tratat cu toată seriozitatea, după care intră în acțiune protagonistele, iar tot ce fac ele e trăsnit, amuzant, ireverențios și, privit dinafara, foarte distractiv. În lipsa gadgeturilor, a abordării unor subiecte grave ori a subtilității, The Spy... își joacă toate cărțile pe gaguri. Comedia pastișează locuri comune ale filmelor de acțiune dându-le o finalitate absurdă.
 
Duminică, 17 martie, ora 22:30, Pro Cinema
Mai mulți tineri ajung plini de entuziasm într-o cabană din pădure. Sunt convinși că vor petrece un weekend de milioane, dar ceva cu totul și cu totul ieșit din comun li se va întâmpla... Arătosul Chris Hemsworth conduce distribuția.

Exploreaza subiecte similare:

The Untouchables, Brian De Palma, Andy Garcia, Die Hard, Bruce Willis, The Wild Bunch, Mothers and Daughters, A Simple Favor, Blake Lively, The Spy Who Dumped Me, The Cabin in the Woods, Chris Hemsworth

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells