Recomandări TV. Fantasy, horror nou și acțiune de la veteranii genului

de Gloria Sauciuc în 4 Mar 2019
Cele mai bune filme programate pe micul ecran de luni până duminică
Ziua de luni este a Recomandărilor TV, așa că am selectat cele mai interesante titluri din oferta canalelor de la noi, pe care le prezentăm mai jos. Vă invităm, totodată, să „răsfoiți” rubricile din program dedicate filmelor și, respectiv, serialelor.

Fantasy. Beautiful Creatures (2013)
Luni, 4 martie, ora 23:00, Pro Cinema
Iată o ocazie de a-l revedea pe Han Solo, de data aceasta pe micul ecran, în rolul lui Ethan, un elev în ultimul an de liceu. Gatlin din Carolina de Sud poate părea un orășel sudic adormit, unde nu se întâmplă niciodată nimic. Dar dincolo de aparențe, există aici forțe magice și bizare, de origini străvechi, care sunt pe cale de a se manifesta din nou, în moduri pe care locuitorii orașului nici nu și le pot imagina. În centrul narațiunii se află Ethan, un elev în ultimul an de liceu, care vrea să scape de viața monotonă din micul oraș, și Lena, membră a clanului de vrăjitori, cu puteri supranaturale. Ea tânjește să se elibereze de blestemul familiei care se va abate asupra ei la împlinirea vârstei de 16 ani, când va înfrunta Revendicarea și va fi aleasă fie de Forțele Întunericului, fie de Forțele Luminii. 
 
Acțiune. Escape Plan (2013)
Luni, 4 martie, ora 22:45, Film Now 
Marţi, 5 martie, ora 10:00, Film Now 
Epoca de aur a filmelor de acțiune hollywoodiene a fost dominată de doi actori de marcă, cu fizic impresionant, care interpretau mereu personajul singuratic și misterios care își înfrunta adversarii cu un curaj nebunesc. Mai mult de două decenii, Sylvester Stallone și Arnold Schwarzenegger au rivalizat pentru supremația filmelor de acțiune americane, și nu au luptat niciodată umăr la umăr împotriva aceluiași inamic. Escape Plan - Testul suprem îi aduce pe cei doi împreună pentru a lupta nu împotriva unui simplu dușman, ci împotriva unei viziuni - cea a închisorii supreme – supranumită Mormântul.
 
Miercuri, 6 martie, ora 20:10, TVR 2
Inginerul Carlo Antonelli (Franco Nero), onest cetăţean genovez, este victima unui jaf comis de trei răufăcători violenţi într-un oficiu poştal. Izbindu-se de nepăsarea şocantă a autorităţilor, bărbatul decide să-şi facă singur dreptate şi să pornească personal pe urmele gangsterilor, cu orice risc. 
 
Joi, 7 martie, ora 20:10, TVR 2 și TVR HD
Doug, Abi (Rosamund Pike) şi cei trei copii ai lor îşi petrec câteva zile în Scoţia, pentru o reuniune de familie. Cuplul e în plin divorţ şi copiii au fost rugaţi să păstreze secretul, ca să nu-l supere pe tatăl lui Doug, grav bolnav. Fireşte, la faţa locului nimic nu merge conform planului. În timp ce părinţii sunt preocupaţi de conflictele lor, copiii îşi însoţesc bunicul la plajă, într-o aventură care va avea consecinţe dintre cele mai neaşteptate. 
 
Dramă. Timbuktu (2014)
Vineri, 8 martie, ora  19:39, TV5 Monde
Timbuktu este un puzzle de povești ce fac tabloul unei lumi aflate încă departe de noi fizic, dar apropiate prin mediatizarea la TV, în presă etc a cruzimii și absurdului fundamentalismului religios. O lume ruptă în bucățele de regimului de teroare impus de jihadiştii hotărâţi să controleze credinţa acestor oameni. Regizorul și spectatorul sunt martorii desfășurării unor evenimente expuse ca într-un documentar; ritmul filmului nu e frenetic, ci lent, parcă pentru a nu ne manipula bătăile inimii. Dar „intrarea” în această lume ne va mișcă profund și ne va ridica pulsul. Liniștea unei familii ce locuiește în inima dunelor, departe de orașul Timbuktu, acum controlat de fundamentalişti religioşi, e o contrapondere la teroarea adusă în oraș de jihadişti. Ceea transpare din film de la personajele acestei docudrame (mai mult decât film de ficțiune, cum e prezentat) și va rezona cu mulți dintre spectatorii români născuți înainte de 1980 sunt sentimentele de neputință și resemnare în fața unui regim absurd și crud. Filmul are O nominalizare Oscar, o nominalizare BAFTA, un premiu şi o nominalizare Cannes. 
 
Horror. Unsane/Tulburare (2018)
Sâmbătă, 9 martie, ora 20:00, HBO 
Duminică, 10 martie, ora 10:40, HBO
O tânără continuă să fie bântuită de viziuni cu hărțuitorul ei chiar și după ce se mută într-un oraș nou. Ea caută ajutor la un centru pentru sănătatea mintală, dar este internată împotriva voinței sale și descoperă că hărțuitorul ei lucrează acolo.
Sawyer Valentini (Claire Foy) se mută din Boston în Pennsylvania ca să scape de un bărbat care o hărțuiește de doi ani. În timp ce se consultă cu un terapeut, ea acceptă fără să-și dea seama să se ducă timp de 24 de ore la centrul comportamental Highland Creek. În scurt timp, șederea ei este prelungită atunci când doctorii și asistentele încep să pună sub semnul întrebării sănătatea ei mintală. Sawyer crede că unul dintre angajați este hărțuitorul ei și ea va face tot ce-i stă în putință ca să rămână în viață și să fugă.
 
Film de festival. La sconosciuta (2006)
Duminică, 10 martie, ora 23:30, Filmbox
„Probabil că filmul va fi catalogat ca un noir, dar o asemenea definiție nu va ajunge la natura acestei opere, care este o interacțiune complexă de sentimente și mister ce s-au relevat chiar mie însumi pe parcursul filmărilor” - cu aceste cuvinte regizorul sicilian Giuseppe Tornatore descrie La Sconosciuta/Necunoscuta. Necunoscuta este Irena, o ucraineancă venită în Italia, bântuită de fantomele trecutului. Cine este ea de fapt? O femeie cu un trecut înfiorător, plin de violență și abuzuri. Pentru a-și atinge un scop misterios, femeia face tot posibilul să intre menajeră în casa unui cuplu bogat.

Exploreaza subiecte similare:

Beautiful Creatures, Escape Plan, Il cittadino si ribella, Franco Nero, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, What We Did on Our Holiday, Timbuktu, Unsane, Claire Foy, La sconosciuta, Giuseppe Tornatore

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells