Recomandări TV: drame apăsătoare, dar și comedie de acțiune în filmele săptămânii

de Gloria Sauciuc în 13 Aug 2018
Iată o selecție de filme din programul TV al săptămânii

Cu trei zile libere de la Stat săptămâna aceasta, șansa de a vedea mai multe filme perioada aceasta crește. Cinemagia a selectat câteva producții interesante dintre titlurile micului ecran. Dacă nu găsiți satisfăcătoare nicio recomandare, cu un click pe butonul „TV” puteți accesa secțiunile „Filme la TV” și „Seriale la TV”, plus programul complet al canalelor de la noi pentru a vedea oferta completă de producții a săptămânii.  

Dramă. Die Welle (2008)
Luni, 13 august, ora 22:00, Filmbox
Încercând să facă o vie demonstraţie de regim dictatorial, un profesor de liceu începe un amplu proiect experimental alături de elevii săi. Previzibil sau nu... ideea ia formă, iar totul scapă de sub control.

Animație. Povestea lui Despereaux (2008)
Marţi, 14 august, ora 16:45, TV1000
Iată o animație cu morală, personaje ataşante şi o poveste pe cinste. Un șoarece, Despereaux, născut cu o inimă curajoasă, spirit romantic și dorința de a citi cărți, nu de a le ronțăi, se îndrăgostește nebunește de o prințesă, Pea.

Dramedie. Birdman (2014)
Miercuri, 15 august, ora 20:30, Paramount Channel
În comedia neagră a lui Alejandro G. Iñárritu, Riggan Thomson (Michael Keaton) speră că, promovând o piesă nouă și ambițioasă pe Broadway, își va revitaliza, printre altele, cariera compromisă. În multe privințe, e o mișcare profund nesăbuită, dar fostul supererou al marelui ecran speră că riscul artistic pe care și-l asumă îi va aduce legitimitatea ca artist și le va dovedi tuturor, inclusiv lui însuși, că nu e doar o fostă glorie hollywoodiană.

Dramă. Trainspotting (1996)
Joi, 16 august, ora 21:00, TNT
Niciun film nu a capturat vreodată oroarea dependenţei de droguri mai acut decât filmul lui Danny Boyle, bazat pe romanul lui Irvine Welsh.Ewan McGregor îl joacă pe Renton, un tânăr rezident din Edinbergh care devine dependent și vede cum viața lui începe să o ia pe o spirală descendentă.

Dramă. Synecdoche, New York (2008)
Joi, 16 august, ora 22:45, Pro Cinema
Philipp Seymour Hoffman este un regizor de teatru, care încearcă să construiască o replică a New Yorkului într-un depozit uriaș, pentru a servi unui spectacol nou de teatru. Acţiunea pendulează insesizabil între real şi imaginar.

Comedie. My Big Fat Greek Wedding 2
Sâmbătă, 18 august, ora 20:00, Cool TV
My Big Fat Greek Wedding s-a lansat în 2002 devenind un film extrem de popular. Sâmbătă avem ocazia să vedem continuarea poveștii. Dacă în primul film Toula trebuia să-şi convingă rudele că nu va muri nimeni dacă clanul se diluează cu sânge negrec şi că americanul Ian Miller (John Corbett) este bărbatul perfect pentru ea, acum Toula şi Ian au o fiică adolescentă, dar asta nu înseamnă că maturitatea a venit şi cu aparenta eliberare a eroinei de clanul Portokalos.

Acțiune. Kingsman: The Golden Circle (2017)
Duminică, 19 august, ora 20:00, HBO
Ne reîntâlnim cu spionii la sacou, cu ocazia difuzării la TV a filmului Kingsman: The Golden Circle (2017), doar că - de data aceasta - londonezii îmbrăcaţi impecabil apar în mijlocul yankeilor cu pălării de cowboy (Channing Tatum, Pedro Pascal). Şi asta pentru că serviciile britanice şi cele americane duc o operaţiune comună în lupta contra unui terorist planetar (Julianne Moore). Kingsman 2 atinge destule subiecte grave: terorismul global, luările de ostatici, traficul de droguri, însă este tributar benzilor desenate așa că voi veți stabili dacă funcţionează ca un veritabil film de spionaj.

Exploreaza subiecte similare:

Die Welle, The Tale of Despereaux, Birdman, Trainspotting, Synecdoche New York, Kingsman: The Golden Circle, My Big Fat Greek Wedding 2

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells