Recomandări TV. Dezastre naturale, jafuri și pași de dans

de gloria sauciuc în 23 Sep 2019
Iată cele mai bune titluri programate pe micul ecran de luni până duminică

Filme cu dezastre naturale, cu jafuri și urmăriri, dar și o comedie colorată și parfumată (Hairspray) ne cheamă serile în fața micului ecran, săptămâna aceasta.

Cinemagia vă pune la dispoziție, alături de prezentele recomandări, programul complet al posturilor TV de la noi, plus rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Consultați programul pentru oferta completă, dacă printre recomandările de mai jos nu vă face niciun film cu ochiul.

Thriller. The Perfect Storm (2000)< />Luni, 23 septembrie, ora 14:40, AMC

Acest film, cu George Clooney şi Mark Wahlberg protagoniști, relatează un eveniment real care a avut loc la 28 octombrie 1991: vasul american de pescuit Andrea Gail din statul Massachusetts (cu șase oameni la bord) a fost surprins pe ocean de o furtună perfectă, nimerindu-se la intersecţia mai multor fronturi atmosferice. Lupta cu uraganele devastatoare a fost dramatică... Efectele vizuale amplifică dramatismul poveștii.

Muzical/comedie. Hairspray (2007)</>Luni, 23 septembrie, ora 01:20, Film Now

Filmul surprinde anul 1962, când administraţia Kennedy era în plin avânt, John H. Glenn în plină orbită, integrarea rasială în plinăofensivă, şi-n genere lumea toată-n plină rejuvenare, cu coafuri, toalete, showuri de televiziune şi alte minirevoluţii faţă de închistările tensionate ale anilor '50. Această impetuoasă lansare spre viitor, cu toate naivităţile şi infantilismele ei pozitiviste abordate dintr-o perspectivă duios-exuberantă, constituie tema filmului realizat pentru prima oară în 1988, de către iconoclastul John Waters. Filmul conține, așadar, o serie întreagă de idealizări (pozitive şi negative), de situaţii neverosimile şi de alte năstruşnicii, structurate după logica basmului (sau, hai să zicem, a teatrului de revistă) şi orchestrate conform unei partituri de musical în care 90% se cântă şi se dansează, şi doar pe alocuri auzi o replică de proză şi vezi doi paşi naturali.

Crimă. The Bank Job (2008)
Miercuri, 25 septembrie, ora 00:00, PRO TV

The Bank Job este povestea unuia dintre cele mai mari jafuri din istoria Marii Britanii, furtul de bani şi de alte obiecte din casetele de valori ale unei bănci londoneze, eveniment petrecut în 1971 şl care a zguduit opinia publică britanică pentru că a implicat în mod indirect o serie de politicieni de marcă din regat şi chiar unii membri ai casei regale.

Ceea ce părea un jaf mărunt devine rapid una dintre cele mai jenante afaceri criminale din istoria regatului britanic, scoţând la iveală secrete bine ascunse şi necesitând intervenţia discretă a serviciilor secrete. Amploarea afacerii criminale pare să-i depăşească chiar şi pe cei care au comis-o, care trebuie să caute soluţii urgente la ameninţarea ivită la adresa lor.

Documentar. Tupamaro (2018)Joi, 26 septembrie, ora 22:00, TVR 1

În Caracas, Venezuela, capitala mondială a crimelor, o bandă aplică legea de tip ochi pentru ochi. Socotiţi de unii haiduci moderni, iar de alţii ucigaşi nemiloşi, gherila urbană Tupamaro rămâne o enigmă atât pentru istorici, cât şi pentru diplomaţia americană. Realizatorii au avut access în interiorul acestei controversate organizaţii paramilitare. Documentarul este cronica a şapte ani frământaţi din viaţa lui Alberto ‘Chino’ Carias, un fost luptător de gherilă şi lider al Tupamaro, care a devenit membru al guvernului după alegearea lui Hugo Chavez ca preşedinte, în 1999.

Thriller. The Paperboy (2012)Vineri, 27 septembrie, ora 22:45, Pro Cinema

Filmul este o incursiune în latura murdară a unei anchete criminalistice, iar personajele se vor lupta cu obsesiile, cu trădarea şi cu proprii demoni pe drumul întortocheat către dreptate. Hillary Van Wetter (John Cusack), un personaj dubios acuzat că l-ar fi ucis pe şeriful oraşului, se află acum în arest, aşteptându-şi rândul la pedeapsa capitală. Nicole Kidman este iubita acestuia, cu care corespondează febril. Kidman are două scene de mare curaj în film - un orgasm în sala de judecată şi o scenă în care urinează peste
personajul lui Zac Efron.

Ziaristului Ward (McConaughey) din Miami, aflat pe urmele articolului carierei lui, vrea să demonstreze că un om nevinovat va fi dus pescaunul electric. Lucrurile vor lua o întorsătură ciudată, iar răul va învinge. The Paperboy a rulat în selecţia oficială a Festivalului de
Film de la Cannes 2012.

Acțiune. Bullet to the Head (2012)Duminică, 29 septembrie, ora 21:45, Antena 1

Sylvester Stallone înfruntă un cartel mexican pe marile ecrane în ultimul film din seria Rambo, iar pe micul ecran poate fi văzut în acțiune duminică, în action-ul Glonț în cap. Jason Momoa, în rolul lui Keegan îi va da bătăi de cap. Inspirat dintr-un roman grafic francez, Bullet to the Head este un film dedicat fanilor lui Stallone, care trăiesc cu amintirea lui Cobra, Tango sau Rambo. Deşi mult mai cuminte decât odinioară, „bunicul” Stallone continuă să împartă pumni şi gloanţe, după tipicul hollywoodian, rostind din când în când şi câte o replică de duh plină de savoare. Asasinul plătit Jimmy Bobo (Stallone) cade victimă unei cacealma a angajatorului său. Bătrân, dar uns cu toate alifiile, Bobo încearcă să-și vândă scump pielea și să întoarcă jocul în favoarea sa.

Acțiune. Dezastrul din San Andreas (2015)Duminică, 29 septembrie, ora 20:00, PRO TV

Dwayne Johnson împarte pumni, pe marile noastre ecrane, iar micul ecran ne rezervă surpriza de a-l vedea pe actor în alt action, cu un altfel de apocalipsă dezlănțuită, tot în rol de erou. După ce falia din San Andreas cedează provocând un cutremur catastrofal de peste 9 grade magnitudine în California, un pilot de elicopter de intervenţie (Dwayne Johnson) şi fosta lui soţie îşi unesc forţele pentru a-şi salva fiica prinsă printre dărâmături în San Francisco. Însă intervenţia lor printre ruine este doar începutul problemelor, pentru că lucrurile degenerează chiar atunci când ei cred că totul s-a terminat. Dezastrul din San Andreas a fost filmat în locaţii superbe precum Coasta de Aur, Brisbane, Queensland, Los Angeles sau San Francisco.

Exploreaza subiecte similare:

Hairspray, The Perfect Storm, The Bank Job, The Paperboy, San Andreas, Bullet to the Head, Tupamaro

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells