Recomandări TV. Comedii de acţiune, fantasy, ecranizări de excepţie

de Cinemagia în 16 Dec 2019
Iată cele mai bune producții difuzate pe micul ecran de luni până duminică

Iată o serie de titluri care ne-au făcut cu ochiul din oferta canalelor TV de la noi. Rubricile Filme la TV și Seriale TV vă pun în temă cu oferta integrală de producții programate săptămâna aceasta.

Biografie. Lautrec - artistul cabaretului (1998)
Luni, 16 decembrie, ora 01:10, TVR 2
În Parisul sfârşitului de secol XIX, pictorul Henri de Toulouse-Lautrec este sufletul vieţii boeme din cartierul Montmartre, pe care o transpune în tablourile şi afişele sale pline de culoare şi energie. Îndrăgostit de lumea spectacolului, de alcool şi absint, Toulouse-Lautrec ilustrează ca nimeni altul viaţa artiştilor de cabaret, a dansatoarelor de la Moulin Rouge, a boemei pariziene din anii 1890.

Fantasy. Instrumente mortale: Orașul oaselor
Marţi, 17 decembrie, ora 22:45, PRO TV
Instrumente Mortale populează lumea pe care o ştim cu fiinţe fabuloase, cu istoria, poveştile şi eroii ei, împrumutaţi din pandemoniul şi mitologia diferitelor culturi, sau inventate pur şi simplu. Vânători de umbre, demoni, vârcolaci, vampiri... Telespectatorii vor avea aceeaşi senzaţie de curiozitate şi uimire urmărind Oraşul oaselor ca cea simţită la deschiderea uşii către Piaţa trolilor de către Hellboy (Hellboy II: The Golden Army, 2008). Povestea este a unei adolescente obișnuite din New York, Clary Fray (Lily Collins), care descoperă că este descendenta Vânătorilor de umbre, clanul tinerilor războinici pe jumătate îngeri, care încearcă să protejeze lumea de demoni.

Serial. Versailles (2015)
Miercuri, 18 decembrie, ora 23:00, Epic Drama
Suntem în 1667, când Ludovic (George Blagden) are 28 de ani. I se spune deja Regele Soare şi are drept de viaţă şi de moarte asupra supuşilor săi, dar se simte neputincios înconjurat de marii nobili ce-şi urmăresc propriile interese şi diminuarea puterii monarhiei. Ludovic are o inspiraţie de geniu şi cere ca întreaga curte să fie mutată la Versailles, un sat din apropierea capitalei unde tatăl său, Ludovic al 13-lea, avea un pavilion de vânătoare. Nemulţumiţi de acest surghiun ce anulează ocaziile de distracţie, nobilii cârtesc pe la colţuri, dar Ludovic pricepe în sfârşit cât de mare îi este puterea. Decide ca în verdele Versailles se va construi cel mai impozant palat al Europei.Nu lipsesc sexul şi suspansul, căci Versailles-ul este locul perfect pentru o partidă rapidă, dar şi pentru a-ţi afla sfârşitul cu un pumnal înfipt în inimă. Serialul arată totul, de la dormitorul plin de activitate al regelui, până în subsolurile unde sunt torturaţi presupuşii duşmani ai monarhiei. Este o lume crudă, în care rezişti doar dacă ai limba sau sabia mai ascuţite decât ale celor din jur...

Comedie de acţiune. The Nice Guy (2016)
Joi, 19 decembrie, ora 23:00, PRO TV
Prima întâlnire dintre detectivul particular Holland March (Ryan Gosling) şi bătăuşul Jackson Healy (Russell Crowe) se va lăsa cu un braţ rupt, dar o întorsătură de situaţii îi va face pe cei doi să investigheze cazul unei fete dispărute şi să provoace prăpăd, cu stilurile lor extrem de diferite de a aborda situaţii problematice, în Los Angeles-ul anilor '70. Filmul a fost lăudat pentru modul cum îmbină comedia fizică cu un mister care face Super băieţi să fie mai relevant decât te-ai fi aşteptat.

Dramă. The Hours (2002)
Vineri, 20 decembrie, ora 01:20, TV1000
Deciziile definitive sunt o parte esenţială din The Hours, una dintre cele mai bune ecranizări din toate timpurile, după romanul omonim premiat cu Pulitzer. Nicole Kidman a fost premiată cu Oscar pentru rolul Virginiei Woolf, care se luptă cu demonii interiori în timp ce scrie Doamna Dalloway, carte ce va schimba destinele unor alte personaje, în trei perioade de timp diferite. Din distribuţia extrem de lăudată mai fac parte Meryl Streep, Julianne Moore, Toni Colette, Claire Danes, Ed Harris şi Miranda Richardson.

Biografie. Molly's Game (2017)
Sâmbătă, 21 decembrie, ora 00:00, Cool TV
Aaron Sorkin, scenaristul unor filme biografice de calibru, precum Charlie Wilson's War (2007), The Social Network (2010) și Steve Jobs (2015), ne supune atenției Molly's Game (2017)Sorkin este în elementul lui cu povestea acestui personaj feminin real, Molly Bloom, încarnat de Jessica Chastain, o femeie capabilă dar și controversată. Care - chiar dacă nu e la înălțimea celebrității unor Mark Zuckerberg ori Steve Jobs - are un profil captivant și continuă aplecarea lui Aaron Sorkin către personajele excepţionale.

Molly Bloom este un personaj cu o sumă de contraste și paradoxuri. Organizatoare de jocuri de noroc la limita legalități, dar cu coloană vertebrală, ajunsă la o celebritate discutabilă în urma organizării de partide de poker, apoi adusă în fața judecătorului, protagonista nu se încadrează într-un stereotip. E un personaj relativ nou ca tipologie față de cele pe care le-am văzut pe marele ecran.

Acţiune. The Expendables 2 (2012)
Duminică, 22 decembrie, ora 20:00, Antena 1
Eroi de sacrificiu 2 începe în forţă, în Nepal, cu tentativa de eliberare a unui ostatic extrem de bogat, şi nu slăbeşte pasul decât în momentele în care trebuie să vedem că mercenarii noştri au şi ei suflet, nu sunt doar maşini de ucis. Cu o ţinută de Rambo, Sylvester Stallone se înmoaie când aude povestea lui Billy the Kid (Liam Hemsworth), un lunetist de mare clasă, care a luptat în Afghanistan. Din primele secunde, acţiunea intră pe accelerat, şi nu oboseşte, din când în când fiind strecurate câteva vorbe de duh, autoironii şi reflecţii la care se vede clar mâna lui Stalonne.

Exploreaza subiecte similare:

Lautrec, The Mortal Instruments: City of Bones, Versailles, The Nice Guys, The Hours, Molly's Game , The Expendables 2

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells