Recomandări TV. Comedii cu morală, fantasy și SF-uri spectaculoase

de Gloria Sauciuc în 18 Dec 2017
Iată ce ne oferă micul ecran săptămâna aceasta

Ziua de luni o începem cu consultarea programului TV, pentru a vedea ce filme au potențialul de a ne atrage în fața micului ecran până duminică. Nu ezitați să „răsfoiți” rubricile „Filme la TV” și „Seriale TV” pentru a vedea oferta completă a canalelor de la noi.

Comedie ireverențioasă. Ted (2012)
Luni, 18 decembrie, ora 18:20, Digi Film

Seth MacFarlane, creatorul seriei-cult de animație Family Guy aduce pentru prima dată pe marele ecran ca regizor și scenarist umorul special care l-a făcut celebru. Ted este povestea lui John Bennett (Mark Wahlberg), un tip care a trecut demult de vârsta copilăriei, dar care acum trebuie să-i țină piept lui Ted, ursulețul său preferat, după ce acesta prinde viață și, așa cum John își dorea încă din copilărie, nu-l mai scapă din ochi nici o secundă.

Fantasy. Ucenicul vrăjitor (2010)
Luni, 18 decembrie, ora 22:30, PRO TV

De la producătorul filmelor Prinţul Persiei: Nisipurile timpului şi a seriilor Piraţii din Caraibe, plus Comoara Naţională - primim pe micile noastre ecrane fantasy-ul plin de aventură The Sorcerer's Apprentice, cu Nicolas Cage, Alfred Molina, Monica Bellucci, Teresa Palmer. Premisa este una foarte ofertantă - Merlin ((James A. Stephens) îi cere cu limbă de moarte ucenicului său, Balthazar Blake (Nicolas Cage), să-l caute pe încă nenăscutul prim Merlinian, singurul capabil să o anihileze pe vrăjitoarea Morgana (Alice Krige), ce doreşte să dezlănţuie o armata de morţi vii pentru a distruge lumea.

Fantasy. I, Frankenstein (2014)
Miercuri, 20 decembrie, ora 20:00, Național TV

Scenariştii Kevin Grevioux şi Stuart Beattie pleacă de la o temă universală - lupta dintre Bine şi Rău - aducând creaturi care nu s-au mai perindat pe marile ecrane până acum, garguii, într-un moment în care pandemoniul cinematografic este plin de vampiri, vârcolaci, zombi. Aceştia luptă de partea Binelui, fac parte chiar din Ordinul Arhanghelului Mihail, după cum singuri se prezintă, şi umblă pe urmele demonilor ce sălăşluiesc în lume sub formă umană. Acțiunea filmului este plasată într-un prezent distpoic, unde gargui răzbunători și demoni feroce se dezlănțuie într-o bătălie finală pentru putere. Creație a lui Victor Frankenstein, Adam se trezește prins în mijlocul confruntării celor două rase și ajunge astfel să descopere un secret despre el însuși.

Comedie. Nouă vieți (2016)
Joi, 21 decembrie, ora 20:30, PRO TV

Înstrăinat de fiica și soția lui pentru că tot timpul i-l acordă afacerii, miliardarul Tom Brand suferă un accident bizar ce-l face să se trezească prizonier în corpul unui motan. E filmul săptămânii ce aduce buna dispoziție. Pe principiul bulgărelui de zăpadă, scenariștii aglomerează tot felul de situații care mai de care mai trăsnite provocate de premisa filmului: ce-ar fi dacă protagonistul, în cazul nostru Tom Brand (Kevin Spacey), ar fi „ferecat” în trupul unui patruped blănos? Pe de altă parte, viața văzută de la nivelul ochilor unui motan ar putea fi o idee bună, un exercițiu pe care să-l facem ca să ne mai scoată mintea din repetitivele chestii cotidiene care ne automatizează, transformându-ne în niște roboți.

Mistery. Alb orbitor (2008)
Vineri, 22 decembrie, ora 22:30, Prima TV

Un film dur despre orbire în masa - echivalent al cecității morale a societății contemporane. O poveste despre vulnerabilitatea ființei umane, în asa fel spusă încât filmul devine aproape moralizator. Povestea este plasată într-un oraș anonim, populat de personaje fără nume, unde izbucnește o epidemie de orbire. Fără o cauză aparentă, oamenii își pierd rând pe rând vederea și... barbaria se instalează. Structurile politice nu pot reactiona decit prin represiune si, curind, apar variante ale lagarelor. Din motive necunoscute, o singura persoana scapa de flagel - sotia unui medic - jucata de Julianne Moore. Camera regizorului Fernando Meirelles urmărește de aproape personajele, se așază în rândul pe care orbii îl fac ținându-se unul de altul ca să se deplaseze mai ușor, împreună, spre diferitele locuri din spitalul dezafectat (unde au fost puși în carantină), le urmărește mimica.

SF. Interstellar (2014)
Sâmbătă, 23 decembrie, ora 21:40, Digi Film

În contextul în care existența omenirii pe Terra este amenințată, un grup de exploratori depășește limitele spațiului și cucerește imensele distanțe ale unei călătorii interstelare.

Aventuri. Viața lui Pi (2012)
Duminică, 24 decembrie, ora 20:30, PRO TV

Părinții lui Pi se hotărăsc să emigreze din India în Canada. Ei închid grădina zoologică, își strâng bunurile (inclusiv unele dintre animalele de la zoo) și se îmbarcă pe un cargobot japonez. Noaptea, târziu, în largul mării, bucuria lui Pi la vederea dezlănțuirii forțelor naturii pălește rapid când totul se transformă într-un cataclism. Vaporul se scufundă, dar, în mod miraculos, Pi supraviețuiește. El plutește în derivă pe o barcă, în mijlocul Oceanului Pacific, împreună cu un tovarăș de călătorie cu totul neașteptat - tigrul Richard Parker.

Exploreaza subiecte similare:

Ted, The Sorcerer's Apprentice, I Frankenstein, Nine Lives, Blindness, Interstellar, Life of Pi

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells