Recomandări TV. Acțiune, horror, comedie ireverențioasă și filme cu femei extraordinare

de Gloria Sauciuc în 25 Mar 2019
Iată care sunt cele mai interesante producții programate pe micul ecran de luni până duminică

Serial. Episoade noi Into the Badlands
luni, 25 martie, ora 22, postul AMC
Capitolul final al serialului fantasy cu arte marțiale Into the Badlands se va difuza la AMC din 25 martie. Ultimele opt episoade sunt programate pe post în fiecare seară de luni, de la ora 22. Serialul Into the Badlands, cu Daniel Wu cap de afiș, este o voce distinctă în peisajul producțiilor pentru micul ecran: pe de o parte, împletește natura viscerală a artelor marţiale cu un stil vizual de inspirație Wong Kar Wai-ană, prin atenţia la detalii şi cinematografia somptuoasă. În al doilea rând, aduce un tribut muncii lui Akira Kurosawa. Totodată, ne apropie de Japonia medievală, prin modul în care e structură lumea din acest viitor postapocaliptic. Lui Into the Badlands îi datorăm faptul că a adus autenticul kung-fu în televiziune, alături de stilurile Krav Maga și Jiujitsu. Into the Badlands este totodată, una dintre cele mai ample producții realizate pentru TV ale momentului.

Comedie. Monty Python – The Meaning of Life (1983)
marţi, 26 martie, ora 16:30, Film Now
Monty Python este un show de comedie foarte popular, care a făcut audiențe foarte mari la BBC. Filmul este fără îndoială transcrierea cinematografică a celor mai bune momente ale show-ului TV. Întrebări existențiale își găsesc răspunsul într-o serie de gaguri dintre cele mai ireverențioase.

Fantasy. I, Frankenstein (2014)
miercuri, 27 martie, ora 00:00, Național TV
E semn de creativitate pentru scenariştii filmului să apeleze la nişte creaturi legendare precum garguii, într-un moment în care pandemoniul cinematografic este plin de vampiri, vârcolaci, zombi etc. Demonii, inamicii garguilor, vor să afle secretul nemuririi pământene, aşa că încep să-l vâneze pe Adam (Aaron Eckhart). Lui Bill Nighy i se exploatează bine fizionomia aparte pentru rolul prinţului Naberius. Cum era nevoie şi de o fată frumoasă în schemă, aceasta e portretizată de Yvonne Strahovski (Dexter), jucând varianta feminină şi de mai bună credinţa a doctorului Frankenstein. Dar ziua de miercuri începe cu filme bune de dimineață, când e programată pe micul ecran dramedia semnată de Woody Allen Hannah and Her Sisters (1986), pe postul FILMCAFE, de la ora 08:30 dimineața. Ziua de miercuri continuă cu clasicul La vita è bella, de la ora 12:15, pe postul TNT.

Dramedie. A Good Woman (2004)
joi, 28 martie, ora 13:10, Filmbox Premium
Miezul acțiunii îl constituie relația dintre dna. Erlynne (Helen Hunt) și Meg Windermere (Scarlett Johansson), tânăra idealistă care nici nu bănuiește că este fiica ei. Confruntarea dintre aceste două femei și împăcarea lor oferă imaginea unei relații cu multe fațete între două femei cum rar s-a mai văzut pe marele ecran. Acțiunea filmului are loc în anii '30, pe frumoasele tărmuri ale rivierei italiene. Scenariul acestei comedii romantice e bazat pe clasica piesă de teatru scrisă de Oscar Wilde, Lady Windermere's Fan.

SF. Iron Sky. Invazia (2012)
Vineri, 29 martie, ora 22:00, AMC
Premisa este cel puţin trăsnită: la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial un grup de nazişti se refugiază pe partea întunecată a Lunii, iar acum - după ce au construit o flotă imensă de farfurii zburătoare - se pregătesc să dezlănţuie puterea celui de-al Patrulea Reich asupra omenirii.

Dramedie. 20th Century Women (2016)
sâmbătă, 30 martie, ora 11:00, Film Now
O poveste a trei femei, plasată pe finalul anilor '70, care explorează dragostea și libertatea în sudul Californiei. Cu Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig, nominalizat la Premiile Oscar 2017 pentru Cel mai bun scenariu original, nominalizat la Globurile de Aur 2017 pentru Cea mai bună actriță - Annette Bening și pentru Cel mai bun film muzical sau de comedie. Tot sâmbătă, de la ora 22:30, se difuzează filul românesc de neratat Câini, pe Prima TV.

Horror. A Quiet Place (2018)
duminică, 31 martie, ora 01:10, HBO
Văzut de unii comentatori ca o metaforă a sistemelor opresive, dictatoriale, în care ești condamnat să taci, pentru că altfel îți riști libertatea sau viața, A Quiet Place impresionează prin modul în care se folosește de tăcere pentru a crea tensiune. Este unul dintre cele mai bune filme lansate în 2018.

Exploreaza subiecte similare:

Into the Badlands, The Meaning of Life, I Frankenstein, La Vita e bella, Hannah and Her Sisters, A Good Woman, Iron Sky, 20th Century Women, Câini, A Quiet Place, Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig, Helen Hunt, Scarlett Johansson

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells