Recomandări TV 20 - 29 iunie: filme şi seriale de neratat în weekend şi săptămâna viitoare

de Gloria Sauciuc în 20 Iun 2014
Vremea ploioasă ne anulează planurile de mers la mare, dar oferta posturilor TV vine ca o contrapondere pentru petrecerea timpului liber

Iată o serie de recomandări din oferta posturilor TV. Dacă nu găsiţi nimic pe placul vostru, consultaţi Programul TV de pe Cinemagia, pentru a avea o imagine completă asupra filmelor, serialelor şi emisiunilor ce se vor difuza pe micul ecran în perioada imediat următoare.

Vineri

Serial

Murder, She Wrote”, AXN White (20 iunie, ora 23.45)

Făcut în stilul cărţilor lui Agatha Christie, cu actriţa Angela Lansbury pe post de variantă a eroinei Miss Marple. Jessica Fletcher, o fostă profesoară de engleză şi scriitoare plină de chef de viaţă şi farmec, pare să fie urmărită de crime. Ea se întâmplă să devină „anchetator” în timp ce călătoreşte prin ţară pentru a promova o serie de romane. Pe oriunde merge, au loc infracţiuni! Programul integral al filmelor de vineri poate fi consultat aici.

Sâmbătă

Comedie românească

Alo, aterizează străbunica!”, Kanal D (21 iunie, ora 10:30)

Romeo (Sebastian Papaiani), de profesie economist, şi Julieta (Adela Marculescu), telefonistă, trec printr-o criză conjugală care se poate finaliza foarte uşor printr-o despărţire. Îndrăgostindu-se fulgerător de Miki, o tânără autostopistă, Romeo intentează soţiei o acţiune de divorţ având un aliat în mama sa. Împotriva lui se coalizează soţia, cei trei copii ai lor şi, nu în ultimul rând, străbunica (Mimi Enăceanu). Aceasta din urmă vine în capitală şi va avea un aport decisiv în a-i servi lui Romeo o usturătoare lecţie de viaţă. Totul se termina cu un final fericit in acest Romeo si Julieta propus de regizorul Nicolae Corjos.

Sebastian Papaiani are un rol complex, scutit de schematisme, ca tată şi soţ adulterin în această dramedie, Tamara Buciuceanu este menajera, iar Ileana Stana Ionescu - soacra tiranică.

Duminică

Dramă

Dulcea pasăre a tinereţii”, TCM (22 iunie, ora 22.00)

Adaptarea liberă a piesei lui Tennessee Williams, cu Paul Newman protagonist. „Dulcea pasăre a tinereţii” spune povestea unui hoinar, Chance Wayne, care se întoarce în oraşul său natal, la braţul unei vedete de cinema în declin. Acest personaj idealist se luptă cu şicanele şi compromisurile unui univers corupt şi ostil.

Luni

Film românesc

La limita de jos a cerului”, HBO (23 iunie, ora 23.50)

La limita de jos a cerului este o dramă dulce-amăruie despre un Sancho Panza, nu despre un Don Quijote. E despre viața cotidiană a unui anti-erou care are de înfruntat circumstanțe și nu aventuri, e despre Viorel, un mărunt traficant de droguri dintr-un orășel de provincie din Republica Moldova.

„Scris de renumitul cineast al Noului Val, Corneliu Porumboiu (Camera d’Or pentru „A fost sau n-a fost?”), și de regizorul Igor Cobileanski, filmul este un studiu de caracter în pași domoli, punctat de momente de umor negru, în care, în stilul obișnuit al Noului Val, greșelile dar și bunele intenții ale personajelor se răsucesc încet, ca un laț, în jurul gâtului protagonistului” (The Hollywood Reporter)

Marţi

Film de acţiune

„Charlie’s Angels: Full Throttle”, ProTV (24 iunie, ora 20.45)

Îngerii se pregătesc că lovească fără avertisment atunci când lucrează sub acoperire pentru a recupera două inele din argint care au dispărut. Acestea nu sunt inele obişnuite. Ele conţin informaţii valoroase codificate, ce relevă identităţile noi ale fiecărei persoane din Programul Federal de Protejare a Martorilor. Atunci când martorii încep să fie ucişi, numai Îngerii - prin experienţă acestora în acţiunile sub acoperire, spionaj şi arte marţiale - pot opri ucigaşul, un misterios Înger „căzut” (Demi Moore).

Natalie Cook (Cameron Diaz), Dylan Sanders (Drew Barrymore) şi Alex Munday (Lucy Liu) se reunesc într-o nouă aventură provocatoare în filmul „Îngerii lui Charlie - În goana mare”, o continuare a comediei de acţiune de mare succes regizată de McG şi inspirată de serialul de televiziune.

Miercuri

Film clasic

„Pisica albă, pisica neagră”, FilmCafe (25 iunie, ora 21.00)

O comedie nebună, în regia lui Emir Kusturica, cu încurcături şi descurcături haioase... un porc care mănâncă cu poftă un Trabant, un bulibaşa care e iubitor de filme de dragoste vechi, şmecheri bătrâni şi şmecherii noi, căsătorii „aranjate”, jafuri la drumul mare, răpiri spectaculoase, o iubire că-n „Romeo şi Julieta”, şi, că o încununare, un final fericit...

Joi

Serial

Hannibal”, AXN (26 iunie, 00:05)

Producţia AXN Hannibal prezintă momentul de dinainte de Tăcerea mieilor. Dr. Hannibal Lecter jucat de Mads Mikkelsen este un psihiatru genial angajat la FBI. Misiunea lui: să-l ajute pe înzestratul psiholog criminalist Will Graham (Hugh Dancy), care era chinuit de abilitatea sa de a pătrunde în gândurile criminalilor în serie. În cel de-al doilea sezon, care se difuzează acum la AXN, Hannibal nu mai evoluează în umbra investigatorului FBI de geniu Will Graham, rolurile se inversează. Hannibal devine vioara întâi. Investigator FBI de ochii lumii şi canibal ca agendă secretă...

Vineri

Serial

Monk”, Universal Channel (27 iunie, ora 17.00)

Vineri se difuzează episodul 7, „Mr Monk's 100th Case”, din sezonul 7. Al 100-lea caz al lui Monk, cu un criminal în serie, este prezentat de o emisiune TV. Urmărind acest program, Monk ajunge la o concluzie uimitoare. În al şaptelea sezon din Monk, difuzat în premieră la Universal Channel, Adrian Monk (Tony Shalhoub) se comportă şi mai ciudat ca până acum. După ce psihiatrul său moare, Monk cumpără o casă, pentru a se obişnui cu noua situaţie. Foştii proprietari au murit şi ei, iar Monk suspectează că decesul nu a fost deloc unul accidental. În continuare, este abordat de soţia unui campion la şah, care crede că soţul ei vrea să o omoare. Şi când exact asta se întâmplă, Monk trebuie să-şi dea seama cum poate dovedi vinovăţia soţului.

Toate cele patru personaje principale revin în sezonul şapte. Tony Shalhoub este fostul detectiv criminalist Adrian Monk, Traylor Howard este Natalie Teeger (loiala asistentă a lui Monk), Ted Levine este Leland Stottlemeyer (căpitanul SFPD), iar Jason Gray-Stanford reia rolul simpaticului Locotenent Randy Disher.

În sezonul 7 din Monk, Hector Elizondo se alătură echipei, în rolul Dr. Neven Bell, noul psihiatru al lui Monk. Casper Van Dien apare pentru prima dată în rolul Lt. Steven Albright, noul iubit al lui Natalie.

Sâmbătă

Thriller

Copoiul/Chugyeogia”, TVR 1 (28 iunie, ora 01:30)

Joong-ho, fost poliţist devenit proxenet, revine la profesia iniţială când îşi dă seama că „fetele” sale încep să dispară una câte una. El descoperă foarte curând că ele au avut un client comun, identificat prin ultimele cifre ale numărului de mobil. Joong-ho începe o urmărire îndârjită, convins că o mai poate salva pe Mi-jin, ultima dintre victimele ucigaşului în serie. Filmul este interzis minorolor sub 18 ani. Filmul este o producţie Coreea de Sud, din 2009.

Duminică

Film de acţiune

„Pus pe jar/Man on Fire”, Antena 1 (29 iunie, ora 20.30)

Răpirile se ţin lanţ în Mexic, creând o adevărata panică în rândul locuitorilor mai înstăriţi. Într-un interval de şase zile, au loc 24 de răpiri, ceea ce face ca mulţi dintre părinţi să angajeze un bodyguard pentru a le proteja copii. Acesta este contextul în care John Creasy, un fost asasin plătit în slujba CIA, îşi face apariţia în Mexico City, căruia prietenul său Rayburn îi propune slujba de bodyguard al unei fetiţe de 9 ani, pe nume Pita Ramos.

Această este fiica unui industriaş bogat, Samuel Ramos, şi a Lisei Ramos. Deşi pe Creasy nu-l interesează genul acesta de slujbă, acceptă, în lipsă de altceva mai bun de făcut. Iniţial, Creasy este agasat de întrebările insistente ale fetiţei despre viaţă lui personală şi trecut. Însă, încetul cu încetul, fetiţă reuşeşte să-i penetreze „armura” şi cei doi se împrietenesc. În clipă în care Pita este răpită, Creasy îşi jură că o va găsi şi o va aduce înapoi, omorând, la nevoie, pe oricine i-ar sta în cale.

În regia lui Tony Scott, cu o distribuţie de zile mari: Denzel Washington, Christopher Walken, Dakota Fanning, Radha Mitchel, Marc Anthony, Mickey Rourke.

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Murder She Wrote, Alo aterizează străbunica!, Sebastian Papaiani, Angela Lansbury, Adela Marculescu, Mimi Enăceanu, Sweet Bird of Youth, La limita de jos a cerului, Charlie's Angels: Full Throttle, Hannibal, Man on Fire, Tony Scott, Christopher Walken, Denzel Washington, Dakota Fanning, Radha Mitchell, Marc Anthony, Mickey Rourke, Paul Newman, Monk, Chugyeogja

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 20 iunie 2014 11:04
Nu ma prea convinge aceasta "oferta".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells