Recomandări timp liber. Ce facem în weekend-ul de mărțișor?

de Gloria Sauciuc în 27 Feb 2015
Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă până pe 1 martie 2015 inclusiv la Târgul Mărțișorului

Ziua de vineri vine pe Cinemagia.ro cu o serie de recomandări de petrecere a timpului liber, din oferta extrem de variată pe care o puteți găsi, pe categorii, la rubrica „Timp liber”. Nu ezitați să o „răsfoiți” pentru a găsi evenimentul caree să întrunească toate așteptăriloe voastre, dacă dintre nimic dintre sugestiie noastre nu este pe gustul vostru.

Târg de mărțișor

Preluat de lumea urbană la început de secol XX și devenit modă, firul de bumbac ajuns fir de argint sau de aur, purtat drept colier și podoabă, ținut la piept, primit ca souvenir și mai nou cadou, povestea mărțișorului supraviețuiește în diferite forme până în contemporaneitate, de la firul simplu răsucit în alb și roșu până la mărțișorul virtual. Muzeul Național al Țăranului Român (Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff nr. 3, București) vă așteaptă până pe 1 martie 2015 inclusiv la Târgul Mărțișorului. Evenimentul urmărește tradiția ultimelor târguri organizate de MNȚR, dând în continuare publicului posibilitatea de a se întâlni cu o ofertă bogată prin unicitatea și diversitatea mărțișoarelor. Târgul este deschis între orele 10 și 18.

Teatru

A XII-a noapte, de William Shakespeare, Sala I.C. Bratianu, București (Strada Biserica Amzei, numarul 5 - 7 zona Biserica Amzei), vineri, 27 februarie, ora 19:00. „A XII-a noapte” povesteste despre iubire si iluzie, despre amagirile care prind contur precis în sufletele înflacarate ale îndragostitilor. Viola, travestita în Cezario, suspina dupa ducele aprins de dragostea pentru contesa Olivia. La rîndul sau, Malvolio – asprul slujitor – tînjeste înnebunit dupa contesa, în timp ce sir Andrew, cavalerul afumat, îi scrie poezii în speranta unei minime atentii. Iar ea... ei bine...Olivia îl iubeste pe Cezario, curierul ducelui, fata travestita si naufragiata, care viseaza sa-l regaseasca într-o buna zi pe Sebastian, nimeni altul decat fratele ei... geaman. Bufonul Feste si capitanul Antonio vegheaza întelepti la buna desfasurare a evenimentelor. Cavalerii veseli de la poarta, sir Toby si sir Andrew, amintesc ca umorul pune curbe chiar si în liniile cele mai drepte.

Petrecere

Brit Awards Party, cu muzică din UK şi Oscars Party, cu muzică din SUA. Studio 95 (Str. Calea Moşilor nr. 95), cel mai recent club deschis în centru, continuă seria petrecerilor tematice de weekend, după cum urmează: Brit Awards Party - vineri, 27 februarie, cu Leo, Oscars Party - sâmbătă, 28 februarie, cu Tone Tavi şi Jo.E (Groove ON). Intrarea este liberă la ambele petreceri. „Suntem în plin sezon de celebrare și premiere a muzicii britanice din acest an”, spune Leo, DJ rezident Studio 95, despre Brit Awards Party de vineri seară. „Vă propunem așadar un tur muzical de-a lungul serii, cu cele mai reprezentative trupe și artisti ai marelui regat. De la Kasabian la Pulp, de la Blur la Royal Blood sau de la Suede la James Bay. Nimic nu va lipsi din meniul regal insular. BRIT Awards (incl. NME Magazine Awards) of all time!”. Oscars Party va celebra arta, pe cea cinematografică, în special. Iar muzica va fi adecvată: funky-disco!.

Concert

Firma, Grimus și Velosonics este probabil cea mai buna combinație de trupe de rock alternativ pe care o veți găsi primăvara asta la București. Cele trei trupe pregătesc un concert memorabil sâmbătă, 28 februarie, ora 21:00, în Club Colectiv, din București. biletul costă 20 de lei.

Recital cu acces liber în clădirea Radio România

Mozart, care a compus în doar 35 de ani de viaţă un număr impresionant de compoziţii, a lăsat iubitorilor muzicii clasice peste 30 de partituri pentru formulă de cvartet de coarde! Iată însă că recitalul programat miercuri, 4 martie (19.00), în Studioul Alfred Alessandrescu, propune publicului cvartetele cu flaut semnate de Amadeus, în interpretarea a trei dintre muzicienii Orchestrei Naţionale Radio – Graţian Papară (flaut), Iulian Popovici (violă) şi Bogdan Postolache (violoncel) – alături de violonistul Alexandru Marian.

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 27 februarie 2015 11:34
Ceva in provincie nu aveti ? Doar Bucuresti ???

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells