Recomandări Timp liber 19-21 septembrie 2014

de Ştefan Dobroiu în 19 Sep 2014
Idei de distracţie: evenimente în aer liber, concerte şi spectacole

Am publicat deja recomandările weekend-ului în ceea ce priveşte premierele cinematografice (AICI), dar posibilităţile de distracţie din următoarele zile sunt mult mai variate. Iată mai jos câteva evenimente la care nouă ne-ar plăcea să fim prezenţi.

În primul rând, să nu uităm de Noaptea albă a Filmului Românesc, eveniment ajuns la a cincea ediţie. 20 de lungmetraje şi 10 scurtmetraje, din care unele în avanpremieră, vor fi proiectate în mai multe cinematografe din Bucureşti de-a lungul acestei nopţi.

În acest weekend se aniversează şi Zilele Bucureştilor, eveniment organizat pentru a celebra 555 de la înfiinţarea capitalei. De vineri până duminică au loc mai multe happening-uri în oraş, de la Târgul Bucureştiului la Porţile deschise ale recent renovatului Han Gabroveni. Palatul Parlamentului are parte de un machiaj artistic sâmbătă, de la ora 23, când pe faţada impozantei clădiri vor fi proiectate cinci show-uri a câte cinci minute şi 55 de secunde, show-uri care vor modifica aspectul Palatului. Spectatorii îşi vor putea alege show-ul favorit, în timp real, cu ajutorul SMS-urilor. Evenimentul aniversar mai cuprinde un concert Byron, un recital Nightlosers, piesa de de teatru 5 femei în tranziţie scris de Rodica Popescu Bitănescu, dar şi o bătaie cu flori, o petrecere cu DJ şi o paradă a costumelor de epocă.

Festivalul berii germane
Romexpo, vineri-duminică
Vineri la ora 12.00 s-a deschis primul butoi de bere germană la popularul festival găzduit în 2014 de Romexpo. Pe lângă mâncăruri specifice bucătăriei germane şi zeci de sortimente de bere, festivalul îi atrage pe curioşi şi cu muzică de fanfară şi concerte ale formaţiilor Classic Band 2000, Black Beers, Izolir Band, Aquila şi Mercedes Band. Pentru prima oară în istoria evenimentului, acesta este însoţit de un parc de distracţii pe o suprafaţă de 1000 de metri pătraţi, cu două tobogane impresionante drept vedete.

Concert Grasu XXL, Guess Who și Maximilian
Berăria H, sâmbătă, 21.00
Au devenit unii dintre cei mai populari interpreţi ai muzicii româneşti, cu mai multe hituri foarte apreciate în ultimii ani. Acum pot fi ascultaţi la Berăria H. Preţul biletelor costă între 30 şi 150 de lei.

Concert Cristi Minculescu și Nuțu Olteanu Supergrup
Club Route 66, sâmbătă, ora 21.00
Cristi Minculescu (foto) revine în atenţie alături cu Nuţu Olteanu cu un concert Route 66. Din program fac parte piese în premieră, precum Voi veni sau Nopţi de vis, dar şi hituri mai vechi: Trenul fără naş, Cei ce vor fi, Pe ape, Noaptea, Strada ta etc.

Concert Toulouse Lautrec şi Moebius
Control Club, sâmbătă seara
Unul dintre cele mai populare cluburi ale Bucureştiului, Control Club, sărbătoreşte şase ani de existenţă cu o serie de concerte ce culminează sâmbătă: Toulouse Lautrec şi Moebius sunt în program, biletul costând 10 lei.

Teatru Masculin/Feminin
Godot Cafe Teatru, duminică, 21.30
Marius Manole şi Ilinca Manolache sunt principalii actori de pe afişul acestui spectacol semnat de Lia Bugnar. "Un spectacol în care granițele dintre sexe sunt încălcate, mai întâi cu seninătate, după care, cu tristețe, apoi cu haz de necaz și, în toate aceste situații, cu umor", spune prezentarea piesei. Preţul biletului: 50 de lei.

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells