Război Civil, la cinema din 12 aprilie

de George Herescu în 3 Apr 2024
Tabloul unui viitor alternativ al Americii, conturat în filmul Război Civil, din 12 aprilie, în premieră doar la cinema

Regizat de Alex Garland, cu Kirsten Dunst în rolul unei apreciate jurnaliste de război, filmul prezintă dezechilibrul unei Americi marcate de conflictele civile care au împărțit societatea în mai multe facțiuni. Forțele Vestice, o alianță armată a mai multor state care se opun guvernului federal, sunt foarte aproape de a prelua puterea prin lovitură de stat.

În speranța obținerii unui ultim interviu cu președintele (Nick Offerman), jurnalista (Dunst) pornește spre Casa Albă împreună cu o caravană restrânsă de ziariști, unii mai experimentați, alții la început de carieră. În călătoria lor de-a lungul țării, aceștia se confruntă cu situații din ce în ce mai periculoase, prin care Lee și-ar fi dorit să nu mai treacă niciodată.

Cu puternic mesaj anti-război, filmul arată ce se întâmplă atunci când democrația este greșit înțeleasă, cum arată o societate învrăjbită de diferențele de opinie și, mai ales, cum poate America, țara tuturor posibilităților, să devină un loc imposibil.

„Pentru mine, filmul pare o fabulă, genul acela de avertisment despre ce se poate întâmpla rău atunci când oamenii nu comunică între ei… atunci când nimeni nu vrea să asculte, când presă este redusă la tăcere, când pierdem din vedere scopul comun”, povestește actrița Kristen Dunst.

Război Civil are premiera pe marile ecrane din țară din 12 aprilie, iar biletele pot fi achiziționate online de pe cinemagia.ro sau direct de la casele de bilete din cinematografe.

Premiera cinematografică a filmului Război Civil se bucură de sprijinul rețelei de televiziune AMC care are cele mai premiate și de succes seriale-dramă ale deceniului, cu producții de pionierat, populare și de calitate.

Un film distribuit la cinema de Vertical Entertainment.

Exploreaza subiecte similare:

Civil War, Kirsten Dunst, Nick Offerman

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells