Publicul e revoltat de accentul Anei de Armas în rolul lui Marilyn Monroe. Iată cine o apără pe actrița cubaneză!

de Gloria Sauciuc în 2 Aug 2022
„Ana [...] suprinde strălucirea, vulnerabilitatea și latura umană a lui Marilyn”

Societatea pentru păstrarea drepturilor lui Marilyn Monroe apără decizia producătorilor de a fi distribuit-o pe Ana de Armas în rolul din Blonde, deși publicul e revoltat de accentul ei, scrie Variety. Majoritatea criticilor vizează faptul că de Armas și-a păstrat accentul cubanez, total diferit de cel al lui Monroe.

Societatea care gestionează drepturile intelectuale pentru Marilyn Monroe a apărat-o pe Ana de Armas, care joacă rolul celebrei actrițe în drama Blonde, semnată Netflix și Andrew Dominik. Un trailer oficial al filmului, lansat online pe 28 iulie, i-a făcut pe mulți spectatori să se simtă insultați de faptul că Armas avea un accent străin de tonul șoptit al lui Monroe.

Netflix a programat premiera lui Blonde pe plan global pe 28 septembrie

Deși filmul nu a fost autorizat de societatea pentru drepturile actriței, aceasta totuși s-a simțit nevoită să o apere. „Marilyn Monroe este o figură singulară în peisajul Hollywood-ului și a culturii pop, una care depășește generațiile și istoria”, afirma Marc Rosen, președinte de programe la Authentic Brands Group (ABG), cei care dețin drepturile intelectuale pentru Marilyn Monroe. „Orice actriță care abordează rolul are o sarcină dificilă. Dacă urmărim trailerul, Ana pare să fi fost o alegere înțeleaptă deoarece suprinde strălucirea, vulnerabilitatea și latura umană a lui Marilyn. Abia așteptăm să vedem filmul în întregime”.

De Armas mai declarase pentru The Times of London că a petrecut aproape un an întreg lucrând pentru accentul din Blonde înainte de începerea filmărilor. Actrița relata: „Mi-a luat nouă luni de antrenament vocal, de practică și de coaching. A fost o tortură, obositor. Mi-am prăjit creierul...”

Blonde este inspirat de romanul lui Joyce Carol Oates. Filmul dramatic reconstituie viața lui Monroe, de la copilăria instabilă a lui Norma Jeane – adevăratul ei nume – și apoi viața de star. Din distribuție mai fac parte Bobby Cannavale, Adrien Brody, Julianne Nicholson, Xavier Samuel și Evan Williams. Filmul debutează în competiție la Festivalul de la Veneția.

Majoritatea criticilor vizează faptul că de Armas și-a păstrat accentul cubanez, total diferit de cel al lui Monroe. De Armas relata pentru Vanity Fair în 2020 că decizia lui Dominik de a distribui o cubaneză în rolul unei vedete americane a fost „un precedent major”.

„Am dat doar o probă și Andrew a spus 'Tu ești', dar a trebuit să dau alte probe pentru restul comisiei”, relata de Armas pentru revistă. „Producătorii. Cei cu bani. Întotdeauna au fost oameni care au trebuit convinși. Însă știam ca pot să o fac. Rolul lui Marilyn a fost deschizător de drumuri. O cubaneză care o joacă pe Marilyn Monroe. Mi-am dorit așa de mult. Am văzut o poză a ei și cum zâmbea, dar era doar o felie din ceea ce era ea tot timpul”.

Exploreaza subiecte similare:

Blonde, Ana de Armas, marilyn monroe

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells