Primul trailer Hellboy, comentat

de Gloria Sauciuc în 20 Dec 2018
Filmul se lansează pe marile noastre ecrane pe 12 aprilie 2019

După ce, în prima săptămână din luna octombrie, trailerul filmului Hellboy era dezvăluit unui grup restrâns, în cadrul New York Comic Con, iată că miercuri a fost difuzat în mediul online. David Harbour (Stranger Things) este noul Hellboy, în locul lui Ron Perlman, iar - dacă nu ne înșelăm prea mult - direcția interpretativă merge către ce face Ryan Reynolds cu Deadpool.

Vedem în trailer că Hellboy are nevoie de o armă pe măsura lui, că are de-a face cu croșeuri de la giganți și că știe să își facă intrarea - scena finală a trailerului e cu adevărat spectaculoasă. Partea CGI lasă de dorit în câteva secvențe, dând senzația unui film cu buget mic.

Îi vedem în trailer pe Milla Jovovich ca Nimue (Blood Queen-Regina Sângelui), o vrăjitoare din vechime care e pusă să se răzbune şi să distrugă omenirea, pe Ian McShane ca Trevor Brutteholm, directorul agenţiei şi tatăl adoptiv al lui Hellboy, pe Daniel Dae Kim în rolul lui Ben Daimio, un alt agent, şi pe Sasha Lane în rolul lui Alice Monaghan, o tânără pe care Hellboy o salvează de zâne în benzile desenate.

Trailerul începe cu o scenă în care Hellboy soseşte la scena unei crime, deja înconjurată de poliţişti. Atunci când Hellboy coboară din maşină şi este împuşcat de către unul dintre poliţişti, personajul, supărat, strigă „Sunt cu voi!”, iar ofiţerul îşi cere scuze.

O serie de secvenţe prezintă BPRD (Bureau for Paranormal Research and Defense), unde profesorul Bruttenholm (Ian McShane) declară: „Linia de demarcaţie, luptăm contra forţelor întunericului”. Mai târziu, prin Londra, Hellboy şi echipa intră într-un discret restaurant pescăresc numit Codwell. În realitate, restaurantul este intrarea în Burea for Paranormal Research and Defense. Hellboy este sceptic, iar Ben Daimio (Kim) îi întreabă ironic dacă se aştepta ca sediul să aibă plăcuţa - „Centrul Secret”. Atunci când doamna de la ghişeu îi cere legitimaţia, Hellboy răspunde „Vorbiţi serios?”.

Apoi Hellboy stă în picioare într-un salon de înaltă clasă, iar cineva îl întreabă despre brațul său, dacă poate face lucruri ieşite din comun. . El răspunde: „Poate zdrobi lucruri... de tot". Demonstrația nu întârzie să apară cu o scenă în lift.

La un moment dat, vedem un peisaj în care lava curge şi un dragon demonic zboară prin aer. Au loc lupte între monştri. Vedem personajul lui Kim, cu cicatrici pe partea stângă a feţei. „Credeam că luptăm cu monştrii, nu că lucrăm împreună cu ei”, spune personajul Ben Daimio, la care Hellboy răspunde „Cine e monstru la tine, prietene? Te-ai mai uitat în oglindă, Scarface?”. Mostrele de umor ale noului Hellboy continuă. Profesorul Bruttenholm îi oferă lui Hellboy arma sa, supranumită „Bunul samaritean”. Hellboy trage un glonţ pe ţeavă, comentând că „alţi părinţi le iau Lego copiilor".

Hellboy şi Alice (Lane) sunt surprinşi luptând umăr la umăr pe fundalul a ceea ce pare a fi o fabrică, în timp ce Bruttenhol afirmă într-un voiceover „Tu eşti ultima şi singura speranţă a noastră". Hellboy întrerupe un ritual al Blood Queen/Reginei de Sânge, întrebând-o sarcastic: „Am întrerupt cumva?”, la care aceasta răspunde „Nu, ai venit la momentul potrivit”.

Există acţiune din plin, inclusiv un moment sângeros în care cineva este împuşcat în cap şi sângele este împroşcat peste tot. Trailerul se încheie cu o scenă impresionantă în care Hellboy, în plină glorie demonică, se ridică dintr-un tunel cu o coroană şi cu o sabie în flăcări. 

Diavolul nostru preferat cu pielea roşie revine așadar pe ecran în filmul cu regia semnată de către Neil Marshall (Dog Soldiers). „Este un film cu monştri, este un Frankenstein înnoit pentru anul 2018", declara actorul David Harbour, în cursul conferinţei de la New York Comic Con. Dar ce vedem din primul trailer este un film care mizează mult pe latura umoristică în detrimentul celei horror/întunecate promise.

Odată cu premiera românească din 12 aprilie 2018 vom vedea cât de reușită este schimbarea de direcție a producției.

Exploreaza subiecte similare:

Hellboy, David Harbour, Deadpool, Sasha Lane, Milla Jovovich, Daniel Dae Kim, Ian McShane

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 20 decembrie 2018 13:17
David Harbour este perfect pentru rolurile negative, îl prind ”mănușă”. Aici va fi erou ”pozitiv”, să-l vedem.
ddirty_devil pe 20 decembrie 2018 14:56
Comentat de Gloria :))))
chiba_florin pe 20 decembrie 2018 22:56
Say what ???
Lixicus pe 21 decembrie 2018 03:40
O prostie de film ... fara Ron Pearlman filmul Hellboy nu are rost, mai ales ca din trailer se vede clar cat de prost joaca David Harbour, forteaza nota incercand sa fie cumva haios si nu ii iese pentru ca nu are charm-ul si vocea lui Ron, deasemenea costumul este facut prost, are fruntea aia dubioasa si mana se vede de la o posta ca e din plastic, e evident ca e o mana prostetica pusa peste o mana reala desi nu ar trebui sa fie asa, nici nu se compara costumul din 2019 cu cel din 2004. Presimt ca va fi un film foarte prost ...
KyleKatarn pe 21 decembrie 2018 08:24
12 Aprilie 2018?! Abia astept sa ma intorc in timp...
mihnea_aspru95 pe 21 decembrie 2018 15:45
@Lixicus a zis bine. Ce naiba e "drăcia" asta?!
Ron Perlman arăta mult mai bine cu machiajul de Hellboy (și avea carismă nebunul de Perlman). Harbour nu arată deloc bine în personaj (și nu mă refer doar la aspectul lui HellBoy, ci și ca rol, se vede că joacă prea forțat), + EFECTE VIZUALE de toată jena. O să fie un film jalnic (clar)- 20% de nu vedem în aprilie...pe RottenTomatoes

YulianHD pe 22 decembrie 2018 12:15
În primul rând se vede că nu este Guillermo del Toro la "cârma" acestui "Hellboy" dacă-l putem numii așa, de asemenea lipsa unicului Ron Perlman o să facă filmul să arate mai mult a parodie decât a sine stătător , să fim serioși , dacă în 2004 , nu-l aveam pe Ron Perlman în rolul lui Hellboy nu mai ajungeam să comentăm la trailer-ul acestui film.Muzica alertă din trailer este foarte enervantă , iar fiecare cuvânt pe care îl scoate David Harbour pe gură mă scoate din sărite, copilul din mine așteptânduse să audă vocea mirifică a lui Ron Perlman. Singurul și subliniez singurul lucru bun al acestui film ,ceea ce ar putea să-l scoată din nota 4-5 pe IMBD sau cinemagia, este Ian McShane, și nu cred că nimeni se va contrazice cu mine pe faptul că Ian McShane a fost o alegere foarte bună pentru a îl juca pe prof. Broom.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells