Primele vești bune. China redeschide peste 500 de cinematografe

de Gloria Sauciuc în 23 Mar 2020
Pe măsură ce cazurile de coronavirus se diminuează, mersul la cinema e din nou permis

Pe măsură ce îmbolnăvirea cu coronavirus cunoaște o încetinire în China, o mână de cinematografe s-au redeschis în weekend, în câteva provincii din această țară, scrie publicația Deadline.

Vineri erau repuse în funcțiune 486 de cinematografe, iar sâmbătă mai fuseseră deschise câteva, numărul total fiind acum de 507. Suma estimată din vânzarea biletelor este de 4.355 dolari. Cea mai mare concentrare de cinefili a fost în Xinjiang, locul în care a avut loc prima redeschidere a unui cinematograf de la debutul crizei sanitare, din ianuarie. Acești mici pași făcuți de China pentru revenirea la normal sunt de salutat în condițiile în care, în mai toată lumea, cinematografele sunt închise.

Luni, 23 martie, Australia a fost ultima piață majoră pe care s-a suspendat funcționarea cinematografelor. Totuși, în Brazilia, Rusia, Mexic, Coreea și Japonia mai sunt câteva cinematofrafe deschise, scrie publicația mai sus citată.

Analiștii prevăd că în China cinematografele vor continua să se redeschidă, cu repuneri în funcțiune masive în luna aprilie și respectarea măsurilor de siguranță prevăzute de Beijing. Totodată se relansează la cinema Wolf Warrior II, American Dreams in China, The Wandering Earth, Wolf Totem și producția libaneză Capernaum.

Studiourile de la Hollywood au fost abordate pentru a readuce filmele din catalogurile lor în această perioadă, pe măsură ce industria de film din China se repune pe picioare. Săptămâna trecută, Warner Bros a declarat că o nouă versiune 3D 4K a lui Harry Potter And The Sorcerer’s Stone e gata de lansare. Un al doilea val de titluri ar putea ajunge în China, la mijlocul lunii aprilie, inclusiv filme de Hollywood - care avuseseră deja premiera pe ecranele din acest teritoriu. E vorba despre 1917, Dolittle, Ford V Ferrari, Jojo Rabbit, Bad Boys for Life și Sonic the Hedgehog.

Analiștii speră la o stabilizare a industriei în luna mai. Totuși, un studiu - întreprins de Sir Film și citat de China Global Television - arată că respondenții nu au planuri imediate de a merge la cinema.

Numai 39 de noi cazuri de COVID-10 au fost raportate duminică în China, a declarat Comisia pentru Sănătate Națională din această țară.

Exploreaza subiecte similare:

Harry Potter and the Sorcerer's Stone, 1917, Dolittle, Jojo Rabbit, Bad Boys for Life, Sonic the Hedgehog, Capharnaüm, American Dreams in China, Wolf Warrior II

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells