Primele reacții la The Marvels laudă filmul „uimitor de trăsnit”. „Exact ceea ce ar trebui să fie un film bazat pe benzi desenate”

de Gloria Sauciuc în 8 Nov 2023
Va avea premiera la noi vineri, pe 10 noiembrie

The Marvels, al 33-lea film din Universul Cinematografic Marvel, va avea premiera la noi pe 10 noiembrie, cu o avanpremieră joi, 9 noiembrie; primele reacții la film, în urma vizionărilor de presă de peste ocean, au fost date deja publicității - jurnaliștii de film numesc producția regizată de Nia DaCosta un film „scurt și dulce”, „uimitor de trăsnit”, care este „motivațional pentru emanciparea fetelor”.

Deși mulți au fost ezitanți cu privire la potențialul unui nou film cu supereroi, un număr surprinzător de reacții pozitive a curs pe rețelele de socializare marți seară. Criticul Herb Scribner de la Washington Post a descris filmul ca fiind „exact ceea ce ar trebui să fie un film după benzi desenate”, în timp ce gazda emisiunii „Deep Dive”, Erik Voss, l-a numit „uimitor de trăsnit”.

„Este amuzant, prostesc, scurt și dulce, plin de acțiune. Mi-au plăcut momentele cosmice SF”, a scris Scribner pe X/Twitter. „O mulțime de referințe la universul MCU, dar fără ca asta să fie copleșitor”.

Bloggerul Erik Voss a scris: „este un film uimitor de trăsnit. M-am distrat foarte mult. Iman Vellani s-a născut pentru a fi o vedetă MCU. Ea ridică o poveste încâlcită la statutul de vis al unui tocilar Marvel.Uneori, acest vis se clatină nesincronizat. Dar reușește să aterizeze fără incidente”...
 
Pop Culture Planet scrie că „The Marvels este cea mai mare distracție pe care am avut-o urmărind un film cu supereroi în ultima vreme! Este amuzant, plin de acțiune și plin de 'girl power'. Kamala iese în evidență și atât de multe momente m-au surprins. Există un mare echilibru în sânul echipei, în timp ce se aruncă bombe șocante care vor schimba TOTUL”.
 
The Marvels sosește într-un moment nefavorabil pentru genul filmelor de benzi desenate, comentează publicația Variety. Chiar și Ant-Man and the Wasp: Quantumania al celor de la Marvel și The Flash, plus Shazam! de la DC au eșuat la box office. Doar Guardians of the Galaxy Vol. 3 (845 de milioane de dolari la nivel mondial), regizat de James Gunn, a fost un succes pentru Marvel, dar 'uzura supereroilor' pare destul de reală în acest moment, notează publicația.
Lumile în care mergem în acest film sunt lumi care nu seamănă cu altele pe care le-ați văzut în MCU


„Cred că uzura supereroilor există cu desăvârșire”, a declarat recent DaCosta pentru revista Total Film. „Cea mai mare diferență față de celelalte filme MCU de până acum este că ["The Marvels" este] cu adevărat trăsnit, și prostesc. Lumile în care mergem în acest film sunt lumi care nu seamănă cu altele întâlnite în MCU. Lumi luminoase pe care nu le-ați mai văzut până acum”.
 
Unii au fost ceva mai critici cu privire la The Marvels, cu Nate Richard de la Collider spunând că „povestea este încurcată, cu un personaj negativ subutilizat și un final sub așteptări”. Andrew J. Salazar de la DiscussingFilms a spus că lungmetrajul MCU „pare că a pierdut lupta în camera de montaj”, adăugând că „scenele nu se îmbină unele cu altele [și] nu poți spune când începe primul act sau al doilea act”.
 

 
Totuși, în ansamblu, se pare că există o urmă de speranță pentru The Marvels, deoarece majoritatea criticilor au lăudat durata de 105 minute, regia lui DaCosta și chimia dintre cele trei personaje principale feminine.

Filmul împachetează chicoteli, pisici, mingi de păr și secvențe muzicale. Este mai mult o colecție de episoade decât un efort cinematografic, dar cred că tocmai acesta este punctul forte al său", a scris Clayton Davis, critic la Variety. „Grozave scenele post generic. Mi-a plăcut trio-ul de actrițe principale. Grozave efecte vizuale”, a mai scris cronicarul.

Exploreaza subiecte similare:

The Marvels

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells