Prima imagine a producției europene epopeice Rise of the Raven a fost dată publicității

de Gloria Sauciuc în 29 Feb 2024
Serialul este despre comandantul care a câștigat o bătălie sângeroasă și brutală la Belgrad împotriva unei vaste forțe otomane de două ori mai mari decât trupele sale

„Una dintre producțiile europene de televiziune epopeice”, Rise of the Raven, producție a Beta Film - cunoscut pentru titluri ambițioase precum Babylon Berlin - a dat publicității o primă imagine.

Gigantul european Beta Film, cunoscut și pentru The Swarm, a împărtășit în exclusivitate cu Variety o primă imagine a serialului de 10 episoade Rise of the Raven, pe care îl prezintă ca fiind „una dintre producțiile TV europene epopeice”.

Rise of the Raven este proiectul de suflet al producătorului Robert Lantos, născut în Ungaria și stabilit în Canada, aflat în spatele serialelor Sunshine, The Sweet Hereafter, Barney's Version, Eastern Promises și Crimes of the Future, notează Variety.

Rise of the Raven ecranizează extraordinara ispravă a comandantului armatei maghiare Janos Hunyadi, interpretat de Gellért L. Kádár, care - în 1456 - a câștigat o bătălie sângeroasă și brutală la Belgrad împotriva unei vaste forțe otomane de două ori mai mari decât trupele sale, care erau adesea muncitori agricoli înarmați doar cu praștia și fervoare patriotică. Hunyadi a stopat în mare măsură o expansiune otomană completă în Europa pentru următorii 70 de ani... Hunyadi a reușit acest lucru printr-un amestec de inovație militară - inclusiv utilizarea artileriei și a armelor de foc, previziunea de a fortifica fortăreața Belgradului pe cheltuiala sa, tactici inspirate și improvizație.

În Europa, realizarea lui a fost atât de mare încât Papa Calixt al III-lea a ordonat bisericilor din întreaga lume să tragă clopotele în fiecare zi la prânz. Acestea continuă să facă acest lucru până în ziua de azi, bătând în semn de celebrare a lui Hunyadi și a victoriei sale.

Rise of the Raven și-a încheiat acum filmările și se află în stadiu avansat de montaj, mai scrie Variety.

„T. S. Eliot a scris odată că între vis și realitate se află umbra”, a spus Lantos. „De-a lungul întregii mele cariere m-am luptat cu această umbră. În cele din urmă, cu Rise of the Raven, umbra a fost învinsă. De data aceasta, visul este realitatea”...

Serialul epopeic este finanțat de Institutul Național de Film din Ungaria și Beta Film. Este produs de Serendipity Point Films, Twin Media, HG Media, MR Film și Beta Film și coprodus de rețeaua TV2 din Ungaria și de postul public de televiziune austriac ORF. Producătorii sunt Tibor Krsko (Fateless, Children of Glory, The Song of Names), Cecilia Hazai, Kinga Hazai și Ari Lantos (Remember, Barney's Version), alături de Oliver Auspitz și Andreas Kamm de la MR Film (Vienna Blood) și Koby Gal Raday, de la Beta Film.

Exploreaza subiecte similare:

Rise of the Raven

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Gebeleizis pe 4 martie 2024 03:44
Janos Hunyadi? Ati vrut sa ziceti Iancu de Hunedoara, nu?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells