Preşedinţii din seriale, mai populari decât Barack Obama

de Ştefan Dobroiu în 23 Mar 2015
Un sondaj Reuters arată că americanii îl preferă până şi pe manipulatorul Frank Underwood actualului preşedinte

Preşedinţii din seriale sunt mai populari decât Barack Obama, a descoperit un sondaj de opinie comandat de agenţia de presă Reuters. Acesta a dezvăluit că 54% dintre americani au o părerea proastă despre Obama, în timp ce preşedinţii din seriale stau mult mai bine la capitolul popularitate, în ciuda unora dintre defectele lor evidente.

Cel mai bine clasat este preşedintele David Palmer, interpretat de Dennis Haysbert în serialul 24. 89% dintre respondenţi au declarat că ar avea o părere bună despre el dacă ar fi preşedintele SUA în locul lui Obama. Jed Bartlet (Martin Sheen) din The West Wing a obţinut un procent de 82%, iar Laura Roslin, interpretată de Mary McDonnell în serialul SyFy Battlestar Galactica, a obţinut 78%.

Până şi Fitzgerald Grant, preşedintele afemeiat şi amator de băutură interpretat de Tony Goldwyn în serialul Scandal, a obţinut un procent mai mare decât Obama: 60%. Dar cea mai mare surpriză a sondajului este Frank Underwood din serialul Netflix. Deşi se face vinovat de crimă, personajul lui Kevin Spacey a fost declarat mai popular, cu un procent favorabil de 57%.

Un expert în istoria preşedinţilor şi în prezentarea lor în media, Tevi Troy, a declarat pentru Reuters că lipsa de popularitate a lui Obama se explică prin faptul că americanii îşi divizează preferinţele politice între republicani şi democraţi. Astfel, "aproximativ jumătate din ţară va fi împotriva ta", justifică Troy situaţia. Această împărţire nu se mai păstrează în cazul preşedinţilor din seriale.

Exploreaza subiecte similare:

Kevin Spacey, Mary McDonnell, Dennis Haysbert, Martin Sheen, Tony Goldwyn, House of Cards, The West Wing, 24, Battlestar Galactica, scandal

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 23 martie 2015 21:39
In filme, imaginea presedintilor este de obicei bine cosmetizata.
XShadowX pe 24 martie 2015 09:57
David Palmer din 24 a fost cel mai bun si cel mai potrivit ca si presedinte al Americii atat personajul cat si actorul

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells