Premierele săptămânii 25-31 octombrie 2013

de Ştefan Dobroiu în 25 Oct 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

Cinci premiere (şi jumătate) ne atrag atenţia pe marile ecrane în acest weekend şi chiar că pot satisface o mulţime de gusturi. Oferta îi vizează şi pe amatorii de escapism cinematografic, dar şi pe cei care vor să vadă pe ecran mare cele mai lăudate producţii recente. Iată mai jos recomandările Cinemagia.

Stă să plouă cu chiftele 2
Dacă avem în vedere potenţialul pentru întreaga familie al animaţiei, sunt toate şansele ca acest sequel să se claseze pe locul întâi în topul filmelor cu cele mai mari încasări din weekend. Un avertisment: toate proiecţiile în România ale filmului sunt dublate, prin urmare părinţii cu prichindei nu trebuie să mai verifice programul proiecţiilor de pe Cinemagia pentru a vedea care dintre ele sunt dublate şi care sunt subtitrate. Povestea se învârte în jurul aceluiaşi inventator Flint (Cosmin Şofron), acesta având mari probleme când află că maşinăria sa produce creaturi mutante, combinaţii între alimente şi animale, gata să cucerească întreaga lume! Colega noastră Cristina a văzut filmul şi l-a etichetat drept "confuz, dar spectaculos".

Escape Plan: Testul suprem
Arnold Schwarzenegger şi Sylvester Stallone în acelaşi film? Este prima colaborare dintre cele două staruri incontestabile ale genului action. Poate că nu mai sunt în floarea vârstei, dar cu siguranţă alăturarea celor două nume pe afişul unui film îi va atrage pe fanii genului. Cei doi actori interpretează puşcăriaşi aflaţi în aceeaşi închisoare de maximă securitate, gata de orice pentru a evada, deşi noua lor locuinţă este considerată pur şi simplu inexpugnabilă. Cronicile americane ale filmului au lăudat umorul, faptul că eroii nu-şi arată vârsta şi că, în regia lui Mikael Håfstrom, Escape Plan nu înşeală aşteptările amatorilor de cinema escapist. În roluri secundare îi vedem pe Jim Caviezel, Vinnie Jones şi Curtis Jackson/50 Cent.

Insidious: Capitolul 2/Insidious: Chapter 2
James Wan este deja un nume de refereinţă al genului horror. A semnat Saw în 2004, cu un succes atât de mare, încât filmul s-a transformat într-o longevivă franciză. A reuşit să dea din nou lovitura în 2011, cu Insidious, un horror realizat cu doar un milion de dolari ce a reuşit să încaseze aproape 100 de milioane, şi între timp a fost foarte lăudat pentru The Conjuring. Criticii spun că Insidious: Capitolul 2 nu se ridică la înălţimea filmului original în ceea ce priveşte sperieturile, dar Wan compensează cu câteva răsturnări de situaţie inteligente şi cu legături inspirate spre horror-ul din 2011. În centrul atenţiei este aceeaşi familie Lambert (Patrick Wilson şi Rose Byrne), care încearcă să rupă legătura cu lumea spiritelor ce le-a adus atâtea probleme în primul film.

Faust
Schimbăm complet tonul cu acest câştigător al trofeului Leul de Aur al festivalului de la Veneţia în 2011. Unul dintre cele mai lăudate filme ale ultimilor cinci ani, Faust a impresionat cu modul inspirat în care regizorul rus Aleksandr Sokurov porneşte de la capodopera lui Ghoethe pentru a spune o poveste despre punctele tari, dar şi despre slăbiciunile fiinţei umane. În filmul său, Faust (Johannes Zeiler, foarte lăudat pentru rol) este un gânditor, un rebel, un pionier, dar şi o fiinţă umană anonimă, făcută din carne şi sânge şi guvernată de impulsuri, lăcomie şi dorinţe. Cu siguranţă una dintre cele mai complexe şi provocatoare premiere ale anului!

Nu sunt faimos, dar sunt aromân
Recunoaştem că nu ştiam la ce să ne aşteptăm de la această premieră atipică: film independent, vorbit în aromână, în care sunt explorate idealurile, dar şi legendele comunităţii din care provine şi regizorul Toma Enache. Este fără îndoială debutul unui regizor care încă nu stăpâneşte perfect limbajul cinematografic, sau care se lasă prea mult condus de impulsurile poveştii, dar Nu sunt faimos nu e deloc lipsit de calităţi. Enache, autodistribuit în rolul principal, cel al lui Toni Caramuşat, are energia nestăvilită a unui Roberto Benigni, personajul său savurându-şi cu entuziasm atât victoriile, cât şi eşecurile în această poveste despre căutarea dragostei şi-a împlinirii. Ar putea plăcea şi fantastica poveste de dragoste a filmului, căci Caramuşat porneşte în căutarea superbei Armânamea (topmodelul Linda Croitoru), o femeie dispărută de decenii, dar care ar putea fi posesoarea adevărului absolut despre aromâni...

Afacerea Tănase
Documentarul lui Ionuţ Teianu explorează un caz celebru de spionaj din istoria României: în 1982, Ceauşescu îi cere unui agent al Securităţii să îi asasineze la Paris pe scriitorii Virgil Tănase şi Paul Goma, amândoi cetăţeni francezi. O decizie personală a agentului respectiv va transforma situaţia într-un adevărat scandal diplomatic, însuşi preşedintele francez François Mitterrand reacţionând public, într-o desfăşurare de evenimente demnă de un film poliţist. Mediumetrajul lui Teianu poate fi văzut în această săptămână la Braşov, Cluj şi Constanţa.

Exploreaza subiecte similare:

Cloudy with a Chance of Meatballs 2, Escape Plan, Insidious: Chapter 2, Faust, Nu sunt faimos dar sunt aromân, Afacerea Tănase

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Tyson_Kyd pe 25 octombrie 2013 10:46
Vreau sa vad Cloudy with a Chance of Meatballs 2 .
Tyson_Kyd pe 25 octombrie 2013 10:47
Poate si Insidious: Chapter 2 .
aavramescu23 pe 25 octombrie 2013 14:40
Escape plan e singurul care vreau sa-l vad. La TM nu ruleaza asa ca dau o fuga la Arad. Nu de alta dfar mai ruleaza Rush, alt film care n-a rulat la TM. Asa ca marti am program la film.
chelseadorin pe 26 octombrie 2013 20:54
am facut aceiasi miscare ieri, si crede-ma ca merita !
MikkaelWolfganger pe 25 octombrie 2013 17:53
S-ar putea sa ma duc miercuri la Union sa vad Faust.Mai mult pentru ca vreau sa vad cum e pe acolo decat ca sa vad filmul.
AndreBlack pe 25 octombrie 2013 18:26
Escape Plan si Insidious 2 .
Musa.del.Arte pe 25 octombrie 2013 22:03
Faust, clar.
legiune pe 26 octombrie 2013 10:35
Am auzit ca se cearta lumea pe bilete in special la filmul vorbit in protoromana.
demi4you pe 28 octombrie 2013 00:59
Cloudy with a Chance of Meatballs 2 e singurul de care am auzit deja si care vreau neaparat sa-l vad, dar am sa ma interesez si de celelalte. Toate par interesante.
alex_il_fenomeno pe 13 decembrie 2013 20:03
Am urmarit cateva, care nu m-au dezamagit. Sunt curios de filmul nostru autohton.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells