Premierele săptămânii 24-30 ianuarie 2014

de Ştefan Dobroiu în 24 Ian 2014
Află ce filme apar pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

Nu mai puţin de şase premiere în acest weekend, care acoperă până şi cele mai diverse gusturi în materie de cinema. Iată mai jos recomandările Cinemagia cu privire la posibilităţile de distracţie cinematografică cu începere de vineri. Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile tale de weekend.

Eu, Frankenstein
Adus şi pe ecranul IMAX din capitală, filmul este o nouă creaţie a producătorilor seriei Underworld şi explorează o nouă lume plină de creaturi supranaturale, avându-l în centrul atenţiei pe fiorosul şi nemuritorul Adam (Aaron Eckhart), creatura lui Frankenstein. Acţiunea filmului este plasată într-un prezent distopic, unde gargui răzbunători şi demoni feroce se dezlănţuie într-o bătălie finală pentru putere. Creaţie a lui Victor Frankenstein, Adam se trezeşte prins în mijlocul confruntării celor două rase şi ajunge astfel să descopere un secret despre el însuşi ce ar putea schimba soarta luptei, dar şi destinul său, pentru totdeauna.

Supravieţuitorul/Lone Survivor
Nu, nu este filmul lui Sergiu Nicolaescu, ci o dramă de război semnată de Peter Berg. După eşecul financiar cu Battleship, Berg dovedeşte i se potrivesc mai bine poveştile inspirate din realitate (mai multe filme bazate pe evenimente petrecute în realitate, AICI http://www.cinemagia.ro/stiri/2014-film-bazate-pe-realitate-24975/). Suntem martorii unei misiuni din Afganistan a Marinei militare a Statelor Unite, care trimite o echipă de soldaţi extrem de bine antrenaţi pentru a prinde un terorist dat în urmărire generală. Teroristul se ascunde într-un sat afgan, iar soldaţii trebuie să cucerească mai întâi relieful accidentat al zonei, relief ce îi scoate din aria de acoperire a telecomunicaţiilor. Nu este singurul lor ghinion. Distribuţie de excepţie, cu Mark Wahlberg, Emile Hirsch, Ben Forster, Eric Bana şi Taylor Kitsch pe afiş.

Ţinutul din mijlocul verii/August: Osage County
Am zis mai sus de distribuţia de excepţie, deci ce să mai spunem despre asta: Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor, Chris Cooper, Benedict Cumberbatch, Abigail Breslin şi alţii îşi dau replica în această intensă dramă de familie bazată pe piesa de teatru premiată cu Pulitzer a lui Tracy Letts. Filmul lui John Wells (The Company Men) ne poartă în Ocklahoma într-un august torid. Miile de acri de pământ arabil sunt pârjolite de arşiţă, iar oamenii se retrag în liniştea ranch-urilor lor, fugind de soarele nemilos. Numai că pentru familia Weston nu este linişte şi pace nici înăuntru: după o ceartă cu Violet (Meryl Streep), soţia sa dependentă de pastile, patriarhul familiei, Beverly Weston (Sam Shepard) fuge de acasă, iar criza face ca întreaga familie să se reunească în ferma toropită de soare. A venit vremea ca înfiorătoare secrete să fie dezvăluite şi râci vechi de decenii să iasă la suprafaţă...

The Nut Job: Goana după alune
Animaţia vine pe marile noastre ecrane exclusiv în versiune dublată, cu Daniel Buzdugan şi Andreea Marin în rolurile principale. Noua comedie animată este numai bună pentru cei mai mici dintre spectatori. Acţiunea ne poartă în orăşelul Oakton, unde neastâmpăratul veveriţoi Surly şi prietenul său, şoarecele Buddy, pun la cale un plan extraordinar: să jefuiască cel mai mare magazin de alune. Cu gândul la lunga iarnă în care se vor îmbuiba cu nuci, migdale, fistic şi aşa mai departe, cei doi prieteni strâng o celulă de criză şi atacă ţinta, dar îşi vor da seama foarte curând că situaţia îi depăşeşte cu totul.

Un poliţist şi jumătate/Ride Along
Ce faci când vrei să-l impresionezi pe viitorul tău cumnat, un poliţist care nu respectă deloc regulile? Păi îl baţi la cap până acceptă să te ia cu el în patrulă, ca să-l impresionezi cu bărbăţia! Asta i se întâmplă lui Ben (Kevin Hart, un Eddie Murphy mai scund), care vrea să-şi ceară iubita de nevastă numai după ce îl convinge pe fratele ei (Ice Cube) că este în stare să o protejeze. Urmează o serie de farse, urmăriri şi schimburi de focuri, printre discuţii în contradictoriu, în această comedie de acţiune care a devenit cea mai populară premieră a lunii ianuarie în SUA, după ce a încasat weekendul trecut 42 de milioane de dolari. La începutul filmului, actorul Dragoş Bucur apare în rolul unui gangster sârb, Marko.

Camille Claudel, 1915
Juliette Binoche a fost foarte lăudată pentru modul în care a interpretat rolul titular, cel al sculptoriţei Camille Claudel, închisă de familie într-un ospiciu, aşteptându-l mereu pe fratele ei Paul, scriitor şi politician, să vină să o salveze şi încercând din răsputeri să-i convingă pe psihiatrii spitalului că locul ei nu este acolo. Filmul lui Bruno Dumont a fost ales anul trecut în competiţia Berlinalei.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

I Frankenstein, Lone Survivor, August: Osage County, The Nut Job, Ride Along, Camille Claudel 1915, Aaron Eckhart, Mark Wahlberg, Juliette Binoche, Meryl Streep, Julia roberts, Kevin Hart, Ice Cube, Dragoş Bucur

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 24 ianuarie 2014 10:16
Lone Survivor si August: Osage Country sunt filme extraordinare.
danny987 pe 24 ianuarie 2014 14:14
le ai vazut?
HarlequinMonkey pe 25 ianuarie 2014 13:38
Am vazut eu Lone Survivor. E un film ok. 7/10
Phantom_sub pe 24 ianuarie 2014 13:10
Mă duc la Eu, Frankenstein la cinema.
Phantom_sub pe 25 ianuarie 2014 22:26
L-am văzut, mie nu prea mi-a plăcut.
AndreBlack pe 24 ianuarie 2014 16:32
Ride Along , I Frankenstein si Lone Survivor .
radurex25 pe 24 ianuarie 2014 20:39
i, frankenstien; mergeam si la nut job, dar daca e exclusiv dublat, mai bine ma lipsesc
xerses pe 25 ianuarie 2014 13:30
Ma intereseaza sa vad Ride Along , I Frankenstein.
DeadSea07 pe 25 ianuarie 2014 16:33
Ride Along si poate I Frankenstein
wildinthecountry pe 25 ianuarie 2014 21:08
vazut ride along-6/10
wildinthecountry pe 25 ianuarie 2014 21:10
I,frankestein-1/10-penal
MikkaelWolfganger pe 26 ianuarie 2014 02:51
Desfiintat de critica, cu vreo 3 milioane scoase in saptamana de lansare, la un buget de aproape 65, I Frankenstein asta sigur nu isi scoate parleala.Prima duda majora a anului :)).
alex_il_fenomeno pe 17 februarie 2014 17:37
Wow, o multitudine de filme atractive.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells