Premierele săptămânii 22-28 aprilie 2016

de Ştefan Dobroiu în 22 Apr 2016
Află ce-i de văzut săptămâna acesta la cinema!

Cinci premiere ne aşteaptă săptămână aceasta pe marile ecrane, înaintea unui weekend mult mai liniştit de Paşti. Oferta cinematografelor este variată, cu animaţie pentru copii, un fantasy plin de efecte speciale, o dramă biblică, film românesc şi o... comedie romantică de acţiune. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Războinicul Vânător și Crăiasa Zăpezii
Acest prequel la actualizarea basmului cu Albă ca Zăpada de acum câţiva ani atrage cu o combinaţie pe cinste de protagoniste: Emily Blunt, Charlize Theron şi Jessica Chastain. În mijlocul lor, Chris Hemsworth aproape se pierde într-unul din rolurile titulare. După ce multe voci au considerat-o marele atu al filmului original, Theron este din nou Ravenna în prequel, care se concentrează mai degrabă pe sora ei, Freya (Blunt), neîndurătoarea Crăiasă în stare să transforme totul în gheaţă. O poveste despre dragoste şi răzbunare, filmul ni-i arată pe războinicii Eric (Hemsworth) şi Sara (Chastain) mai întâi aliaţi ai Crăiesei, dar apoi hotărâţi să elibereze regatul de duo-ul malefic. Filmul a fost lăudat pentru efectele speciale şi interpretările actorilor, dar criticat pentru povestea mult prea generică şi previzibilă.

Mr. Right. Un iubit... mortal
Sam Rockwell este pe un teritoriu accesibil şi familiar în această comedie romantică despre Martha (Anna Kendrick), o tânără în derivă după ce descoperă că iubitul o înşeală, dar care are parte de o revenire în ring mai mult decât ofertantă: se îndrăgosteşte de un asasin plătit (Rockwell). Un melanj special de acţiune, comedie şi dramă, filmul se bazează pe şarmul şi chimia celor doi protagonişti pentru a ţine atenţia publicului trează, iar cei doi actori comunică interesant, chiar dacă între vârstele lor este o diferenţă de 17 ani. O comedie care pare să sugereze că nu te poţi pune cu chimia, chiar dacă "mr. right" este asasin plătit.

Misterul înălţării
Cu Sărbătorile de Paşti la doar o săptămână distanţă, Risen atrage atenţia cu o abordare interesantă a probabil celui elocvent moment al creştinismului: Înălţarea. Faptul că o face ca un film poliţist nu poate decât să atragă atenţia asupra acestei drame biblice, un gen din ce în ce mai puţin gustat în ultima vreme. Joseph Fiennes a fost foarte lăudat pentru rolul lui Clavius, un soldat roman trimis să investigheze ce anume s-a petrecut după moartea lui Iisus şi dacă dispariţia trupului său din mormând este un miracol sau doar o escrocherie. Investigaţia îl va expune pe Clavius învăţăturilor creştinismului şi îi va transforma viaţa o dată pentru totdeauna.

Dincolo de calea ferată
Prezentat de producători drept "o comedie romantică cu nuanţe nostalgice, încărcată de muzică levantină şi suspans", Dincolo de calea ferată este al treilea lungmetraj al lui Cătălin Mitulescu, după Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii şi Loverboy. Filmul discută problema distanţei şi modul cum ea poate afecta relaţiile cu ajutorul poveştii lui Radu (Alexandru Potocean) şi a soţiei lui (Ada Condeescu). După ce a muncit un an în Italia, Radu se întoarce acasă, dar curând devine clar că nici el şi nici ea nu mai sunt ca atunci când şi-au luat rămas-bun. Aflaţi la o nuntă, cei doi soţi trebuie să-şi renegocieze poziţia unul faţă de celălalt.

Un lup printre oi
Un personaj hibrid este adesea folosit pentru a aduce laolaltă două comunităţi în conflict, iar animaţia Un lup printre oi recurge la acest artificiu scenaristic pentru a discuta dacă ar putea există bună înţelegere între lupi şi oi. Când liderul unei haite de lupi, Grey, recurge la vrăjitorie pentru a-şi impresiona semenii, surpriza este gigantică: transformat în berbec din greşeală, Grey are parte de o dublă provocare. Va reuşi el să salveze turma care l-a adoptat? Şi va reuşi să-şi recapete înfăţişarea iniţială?

Ce film vei vedea la cinema în acest weekend?

Exploreaza subiecte similare:

The Huntsman: Winter's War, Volki i ovtsy. Beeezumnoe prevrashchenie, Dincolo de calea ferată, Risen, Mr. Right

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells