Premierele săptămânii 21-27 noiembrie 2014

de Ştefan Dobroiu în 21 Nov 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Acest sfârşit de săptămână vine cu o nouă parte a uneia dintre cele mai populare francize, dar şi cu o reîntâlnire cu doi specialişti în comedii romantice. Un film ultra-lăudat şi selectat la Cannes completează oferta cinematografelor, iar amatorii de documentar pot vedea şi una dintre cele mai interesante producţii de gen ale anului.

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Jocurile foamei: Revolta - Partea I/The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
Ne era dor de energia şi hotărârea lui Katniss Everdeen şi tare mult ne-am fi dorit ca ultima carte din trilogia lui Suzanne Collins să fie ecranizată într-un singur film, oricât de lung. Cu un material atât de dens, este explicabilă şi hotărârea producătorilor de a "sparge" ultima aventură a lui Katniss în două lungmetraje. Pe primul îl vedem de vineri pe zeci de ecrane din întreaga ţară şi mulţi vor fi satisfăcuţi să o reîntâlnească pe eroină într-o aventură cu totul diferită de cea din primele două filme. Chiar dacă nouă ni s-a părut mai degrabă o "repetiţie" sau o introducere pentru dezlănţuirea finală, Revolta - Partea I vine cu tensiune, un scenariu inteligent şi câteva momente şocante (pentru cei care nu au citit cărţile) în stare să te facă să te îneci cu popcornul.

Iată o cronică despre multiplele aspecte interesante ale filmului.

The Rewrite/Punct şi de la capăt
Ne-a plăcut foarte mult traducerea în română a titlului, foarte în spiritul titlului original. Puţini sunt actorii mai familiari decât Marisa Tomei şi Hugh Grant cu genul comediei romantice şi puţini sunt regizorii-scenarişti mai cunoscuţi decât Marc Lawrence (Two Weeks Notice, Miss Congeniality, Music and Lyrics), prin urmare colaborarea lor nu putea fi decât agreabilă. Este şi previzibilă, dar Grant, în rol de scenarist oscarizat ieşit din atenţie, şi Tomei, o mamă singură care se înscrie la cursul de scenaristică al acestuia, au o chimie bună, iar Lawrence se pricepe să compenseze previzibilul poveştii cu înţepături aruncate la adresa Hollywood-ului, dar şi o doză bună de emoţie şi un mesaj relevant despre reinventare.

Două zile, o noapte/Deux jours, une nuit
După ce în 2008 a câştigat Oscarul pentru La vie en rose, Marion Cotillard este în cărţi pentru o nouă nominalizare cu mult-lăudatul ei rol din filmul fraţilor Dardenne, cu premiera în competiţia festivalului de la Cannes din acest an. Actriţa o interpretează pe Sandra, o tânără din Belgia care descoperă, la întoarcerea la serviciu după un concediu medical, că cei 16 colegi ai ei trebuie să voteze între a păstra locul de muncă al Sandrei şi a primi un bonus de 1000 de euro. Sandra are la dispoziţie doar un weekend pentru a-i convinge să renunţe la bonus şi să o păstreze în echipă.

Astăzi are loc premiera la Bucureşti şi a documentarului Paşaport de Germania, o producţie a lui Răzvan Georgescu proiectată în selecţia Astra Film Festival în octombrie. Regizorul porneşte de la unul dintre secretele bine păstrate ale regimului Ceauşescu, vânzarea a aproximativ 250.000 de etnici germani către Germania. Documentarul prezintă atât viziunea autorităţilor din cele două ţări, cât şi poziţia saşilor a căror libertate a fost cumpărată cu zeci de mii de mărci şi dezrădăcinarea resimţită la plecarea dintr-o ţară care nu-i voia.

La ce film mergi în acest weekend?

Exploreaza subiecte similare:

The Rewrite, The Hunger Games: Mockingjay - Part 1, Deux jours une nuit, Paşaport de Germania

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
chrismechris pe 21 noiembrie 2014 17:26
La "The Hunger Games: Mockingjay - Part 1".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells