Premierele săptămânii 2-8 noiembrie 2018

de Ştefan Dobroiu în 2 Nov 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Noiembrie începe modest cu un prim weekend ce oferă doar trei premiere în cinematografe (al doilea oferă şapte, citeşte aici recomandări despre toate premierele lunii). Se simte în continuare influenţa sărbătorii Halloween, iar una dintre premiere sugerează cât de diferite pot fi producţiile ce omagiază această sărbătoare americană atât de populară. Pe lângă un horror de aventuri altoit pe film pentru copii, mai vedem filmul biografic al lui Freddie Mercury, dar şi un film european cu o româncă în rolul principal. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Goosebumps 2: Haunted Halloween/Goosebumps 2: Halloween bântuit
După ce primul film Goosebumps a avut încasări de două ori mai mari decât bugetul, seria producţiilor inspirate de romanele lui R.L. Stine continuă cu una care pare foarte prietenoasă cu o grupă mai mică de vârstă. Aventurile a doi adolescenţi, care dau peste un manuscris al lui R.L. Stine într-o casă părăsită şi readuc la viaţă o păpuşă, Slappy, gata să provoace o apocalipsă de Halloween, i-ar putea amuza pe cei mici, dar cronicile sugerează că adulţii nu prea au de ce să intre la acest film care nu se ridică la acelaşi nivel ca filmul original. Jack Black are o scurtă apariţie în rolul lui R.L. Stine, încercând să pună stavilă avalanşei de monştri gigantici ce ameninţă oraşul de baştină al eroilor. Un alt actor cunoscut ce apare în film este Ken Jeong, vecinul protagoniştilor, care se va trezi, vrând-nevrând, implicat în explozivele evenimente.

Bohemian Rhapsody
În alte condiţii, Bohemian Rhapsody ar fi ocupat cu siguranţă locul întâi în recomandările noastre, pentru că rareori vezi un film biografic mai aşteptat, cu o personalitate a lumii muzicii mai populară în prim-plan. Filmul regizat de Bryan Singer (acesta a fost concediat în timpul producţiei şi înlocuit cu Dexter Fletcher) ne arată provocările din viaţa lui Freddie Mercury şi suişurile şi coborâşurile formaţiei Queen, doar că o face într-un mod supărător de convenţional, mai ales pentru o figură atât de neconvenţională. Dar fii fără grijă, filmul este ritmat de hiturile Queen, iar punctul culminant, celebrul concert Live Aid din 1985, este de-a dreptul electrizant. Energia lungmetrajului nu o să te facă să îţi pară rău după banii daţi pe bilet, dar la sfârşit parcă îţi doreşti să fi văzut un alt film, gata să-şi asume riscuri mai mari şi nu doar să treacă în revistă hituri precum Bohemian Rhapsody sau We Will Rock You.

Cronica noastră, aici.

Seule à mon mariage/Singură la nunta mea
Un film care aminteşte, cel puţin ca premisă, de comedia franceză Je vous trouve très beau, cu Medeea Marinescu în rolul principal, Seule à mon mariage o are în centrul atenţiei pe Pamela (Alina Şerban), o tânără romă care trăieşte cu fetiţa şi mama ei într-o casă dărăpănată, împărţind acelaşi pat. Condiţiile de viaţă nu sunt pe măsura entuziasmului şi a energiei Pamelei, prin urmare aceasta se aruncă într-o adevărată aventură atunci când decide să-şi încerce norocul în Franţa. Filmul discută despre inegalitatea de şanse, lipsa de oportunităţi, discriminare, dar şi despre o decizie pe care milioane de oameni au luat-o de-a lungul istoriei, aceea de a înfrunta necunoscutul pentru o viaţă mai bună.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Bohemian Rhapsody, Goosebumps 2: Haunted Halloween, Seule à mon mariage

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells