Premierele săptămânii 17-23 iunie 2016

de Ştefan Dobroiu în 17 Iun 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Două sequeluri şi un film românesc de debut ne aşteaptă weekend-ul acesta pe marile ecrane, în timp ce retrospectiva ediţiei a 15-a a festivalului Transilvania aduce la Bucureşti (cinema Elvira Popescu) 20 dintre cele mai bune, controversate sau populare filme proiectate anul acesta în festival. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Finding Dory/În căutarea lui Dory
Este una dintre acele săptămâni când nu poţi prevedea decât cu mare dificultate ce film se va clasa pe primul loc în box office. În căutarea lui Dory pare să aibă atu-ul atracţiei pentru generaţii multiple, dar să nu uităm că Now You See Me: Jaful Perfect a fost văzut în 2013 de mai bine de 200.000 de români. Adus pe ecrane în versiune dublată şi subtitrată, Finding Dory reuşeşte să compenseze familiarul poveştii (până la urma este vorba de o călătorie similară cu cea din primul film) şi să captiveze cu un amestec perfect de emoţie, aventură şi umor. Când uituca Dory îşi aduce ca prin minune aminte de părinţii ei, eroina ei porneşte într-o călătorie plină de primejdii pentru a-i regăsi. Pe lângă ataşantele personaje din primul film, sequelul oferă o întreagă menajerie de noi şi coloraţi amici pentru Dory. Preferatul nostru? Morocănoasa caracatiţă Hank!

Cronica noastră, aici.

Now You See Me: Jaful Perfect 2
În 2013, Now You See Me devenea un fenomen-surpriză în România, iar sequelul s-ar putea bucura şi el de succes. Acţiunea are loc la un an după ce eroii magicieni interpretaţi de Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fisher şi Dave Franco reuşeau să păcălească FBI-ul, iar de această dată eroii trebuie să îl înfrunte pe Walter Marbry (Daniel Radcliffe), un magnat din industria tehnologică hotărât să le distrugă renumele. Singura şansă de scăpare a eroilor este realizarea celui mai uimitor truc magic din toate timpurile. Vor reuşi ei să se ridice la înălţimea aşteptărilor?

Cronica noastră, aici.

Dublu
Un debut luminos şi curat, Dublu (regia Catrinel Dănăiaţă) ni-l arată pe Bogdan Dumitrache în rolul lui George, un arhitect aflat în plină criză existenţială. Creatorul unui proiect revoluţionar ce ar putea aduce faimă companiei de arhitectură, George este prins într-o relaţie sufocantă, iar presiunea deadline-ului proiectului îl face să se simtă prizonier într-o viaţă pe care nu ştie dacă şi-o mai doreşte. Când o întâlneşte într-un club pe Alina (Maria Dinulescu), o tânără plină de energie, George crede că a găsit o poartă de evadare. Un film despre o generaţie în derivă, care nu ştie încotro se îndreaptă, în ciuda succeselor, Dublu este un debut mai mult decât onorabil, care construieşte convingător contextul ce îi refuză lui George dreptul la fericire. Debutul internaţional al lui Dublu va avea loc în competiţia East of the West a festivalului de la Karlovy Vary.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Dublu, Now You See Me 2, Finding Dory, Catrinel Dănăiață, Bogdan Dumitrache, Maria Dinulescu, Daniel Radcliffe

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells