Premierele săptămânii 16-22 septembrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 16 Sep 2016
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Săptămâna aceasta avem pe ecrane comedie romantică, film de acţiune, dar şi o emoţionată producţie europeană. Weekend-ul plusează cu Noaptea Albă a Filmului Românesc, care proiectează în mai multe locaţii din Bucureşti, cu intrare liberă, titluri populare mai vechi şi mai noi. Mai multe detalii aici.

Mult mai fierbinte şi exotică se anunţă prima ediţie a Película – Latin American Film & Experience, care aduce la Bucureşti, între 14 şi 18 septembrie, filme recente din America de Sud, dar şi evenimente conexe de influenţă sudamericană. Mai multe detalii aici.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Bridget Jones's Baby/Bridget Jones însărcinată
A trecut mai bine de un deceniu de când am văzut-o ultima oară pe Bridget, iar personajul interpretat de Renée Zellweger este mai în vervă ca niciodată, întotdeauna în mijlocul unor situaţii amuzante. Acum slabă şi cvadragenară, Bridget are parte de o imensă problemă: a rămas însărcinată, dar habar n-are cine e tatăl copilului. Posibilităţile sunt două, fostul iubit Mark (Colin Firth) şi un neaşteptat partener de sex ocazional (Patrick Dempsey). Cu toate că filmul nu ocoleşte chiar toate capcanele genului, Bridget Jones însărcinată este un motiv cât se poate de bun ca să petreci timp la cinema în cuplu sau cu prietenele. În plus, Emma Thompson face un rol foarte amuzant în chip de specialist ginecolog excedat de complicata viaţă amoroasă a lui Bridget.

Cronica noastră, aici.

#Selfie 69
În 2014, #Selfie devenea cel mai popular film românesc al anului, cu peste 100.000 de spectatori. Continuarea, în care Roxi (Olimpia Melinte), Yasmine (Crina Semciuc) şi Ana (Flavia Hojda) fac întrecere la măritiş, plusează aventurile din primul film cu interlopi, urmăriri de maşini, dar şi o neîncetată vânare a dragostei. Indiferent de ce ar spune criticii mai familiari cu minimalismul de festival, #Selfie 69 este un film necesar pentru publicul din România, având posibilitatea să-i învingă reticenţa cu privire la producţiile autohtone. Sunt mari şanse ca premiera de vineri să se bucure de o popularitate comparabilă cu cea a primului film.

Nerve: Adevăr sau provocare
Emma Roberts şi Dave Franco sunt starurile acestui film de acţiune ce discută şi dependenţa noastră de popularitatea online. Roberts este Vee, o tânără care intră în Nerve, un joc online de tipul "adevăr sau provocare". Ce nu ştie tânăra este că jocul are acces acum la toate informaţiile ei personale, inclusiv cele bancare, şi că le va folosi pentru a creşte tensiunea. Eroina, în schimb, nu are voie să dea informaţii autorităţilor despre joc. Aşa cum poate te aşteptai, în curând Vee se va trezi între ciocan şi nicovală alături de partenerul ei, Ian (Franco). Un film dedicat în special adolescenţilor extrem de conectaţi la mediul online, aceştia putând fi şi cei mai deschişi să înţeleagă că o prea puţină atenţie la protejarea datelor personale i-ar putea expune unor situaţii nedorite.

Truman/Dacă Truman ar vorbi
Este cel mai bun film spaniol al anului trecut, cu cinci premii Goya (printre care Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu) câştigate în luna martie. Apreciat de critici şi iubit de public, emoţionatul film arată o reîntâlnire între Julián (Ricardo Darín) şi Tomás (Javier Cámara), doi prieteni vechi care au pierdut legătura, dar care vor petrece patru zile împreună, sub privirea înţeleaptă a simpaticului câine Truman. Criticii au fost impresionaţi de melanjul dulce-amar de comedie şi dramă oferit de acest omagiu adus prieteniei.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Bridget Jones's Baby, Truman, #Selfie 69, Nerve

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 16 septembrie 2016 13:27
#Selfie 69 este unul dintre cele mai proaste filme romanesti realizate in ultimii 26 de ani. Pur si simplu nu merita banii. Nu m-ar mira daca nu s-ar duce nici 10.000 de romani la film in weekend, iar per total nu va depasi 40.000 de spectatori.
xerses pe 16 septembrie 2016 19:57
Si eu care ma pregateam sa-l vad....
camaleonii pe 16 septembrie 2016 21:42
Nu recomand :)) ruleaza filme mult mai bune la cinema in momentul de fata decat selfie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells