Premierele săptămânii 13-19 septembrie 2013

de Ştefan Dobroiu în 13 Sep 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Deşi avem doar trei premiere în această săptămână, acestea sunt atât de diferite, încât poate doar cei mici dintre spectatori s-ar putea declara dezamăgiţi de oferta cinematografelor. Amatoarele de cinema pot merge cu prietenele la comedie romantică, băieţii pot să nu refuze o întâlnire cu un Vin Diesel foarte în formă, iar amatorii de festin vizual vor avea multe de împărţit cu Wong Kar Wai. Iată mai jos o prezentare a premierelor. Consultă programul proiecţiilor de pe Cinemagia pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în programul de weekend.

Riddick
Acum aproape 13 ani, Pitch Black venea parcă de nicăieri şi îl transforma pe Vin Diesel într-un star al filmelor de acţiune. Sequelul a fost pentru mulţi o dezamăgire, aşa că nu-i de mirare că aceeaşi echipă se reîntoarce la prima formulă (o planetă neprimitoare, un erou solitar şi un grup de oameni care depind de acesta ca să supravieţuiască) pentru a atrage din nou atenţia. Din punctul de vedere al entertainmentului lipsit de pretenţii, noua aventură a eroului care poate vedea în cea mai adâncă beznă este tot ce pare septembrie să ofere mai bun, aşa că probabil vei trece cu vederea scenariul străveziu şi te vei bucura de sarcasmele antieroului. Nouă ne-a plăcut foarte mult şi planeta pe care are loc acţiunea, o planetă aflată într-un veşnic asfinţit ce cufundă totul într-un galben-chihlimbariu.

Love Building
Să devină Love Building, debutul în lungmetraj al regizoarei Iulia Rugină, un succes la box office? Este clar că proiectul lansat de şcoala Actorie de film beneficiază de câteva atuuri greu de ignorat: are în spate o echipă foarte tânără, vorbeşte despre dragoste, iar pe afiş, pe lângă actorii debutanţi, se află nume precum Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă. Lansat la festivalul Transilvania, lui Love Building i s-a prezis o frumoasă poveste de dragoste cu amatorii de cinema din ţară, iar noi de-abia aşteptăm ca aceasta să înceapă. Ne bucură şi faptul că o mare parte din actori sunt absolvenţi ai şcolii Actorie de film şi că astfel dispare monopolul facultăţilor de film în ceea ce priveşte pregătirea celor interesaţi să joace în producţii pentru marele ecran. Cu cât mai multe voci, cu atât mai bine!

Marele maestru
De vineri avem şansa să vedem cel mai recent film al lui Wong Kar Wai, cu Tony Leung în rolul titular: The Grandmaster este povestea marelui expert în arte marţiale Ip Man, printre ai cărui învăţăcei s-a numărat şi Bruce Lee. Wong Kar Wai foloseşte o tehnică extrem de stilizată de filmare pentru a descrie marile provocări ale vieţii maestrului şi sacrificiile pe care a fost nevoit să le facă. Lupte printre picături de ploaie şi coregrafii elaborate recomandă filmul pentru o vizionare pe un ecran cât mai mare. Ne face plăcere şi reîntâlnirea cu Tony Leung, probabil cel mai titrat actor asiatic al momentului, extrem de în formă după luni de zile de antrenamente extenuante.

Care e cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Riddick, Pitch Black, The Grandmaster, Love Building

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
iantoc pe 13 septembrie 2013 12:33
Eu la Riddick ma duc sa-l vad ! chiar nu sunt fan al SF-dar am fost surprinsa de interpretarea lui Vin Diesel(desi al 2 -lea film nu a avut incasari cum estimau producatorii eu m-am declarat un fan al filmului-l-am revazut pana acum de vreo 5 ori)
Tyson_Kyd pe 13 septembrie 2013 18:33
Poate am sa merg la cinema si am sa le vizionez .
alex_il_fenomeno pe 14 septembrie 2013 20:46
Am vazut The Grandmaster, a fost chiar fain. Sa vedem ce va fi de celelalte.
alex_il_fenomeno pe 19 septembrie 2013 16:27
Actualmente mai am doar Love Building, celelalte fiind deosebite.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells