Premierele săptămânii 10-16 august 2018

de Ştefan Dobroiu în 10 Aug 2018
Află ce-i de văzut weekendul acesta la cinema!

Un sfârşit de săptămână al cărei lider de box office se vede de departe (poate şi pentru că este ditamai monstrul). Pe lângă confruntarea dintre Jason Statham şi un rechin gigantic, mai vedem în cinematografe o ecranizare după un popular roman pentru adolescenţi şi două filme europene selectate la o mulţime de festivaluri şi întâmpinate cu entuziasm de critici. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

The Meg/MEG: Confruntare în adâncuri
Genul de blockbuster pe care publicul larg îl apreciază mult mai entuziast decât criticii, The Meg ni-l arată pe Jason Statham, specialistul în confruntări de genul "unul singur împotriva tuturor", înfruntând un adversar mai mult decât redutabil, un rechin gigantic, mare cât un bloc de opt etaje. Deşi este îngreunat de dialoguri penibile şi câteva scene de un dramatism atât de fals, încât se prăbuşesc în ridicol, filmul se salvează cu inventivitatea interacţiunilor dintre rechin şi grupul de cercetători hotărâţi, în ciuda mijloacelor ineficiente, să-l lichideze înainte de a provoca prăpăd pe plajele lumii. Noi ne-am distrat din plin la acest blockbuster lipsit de pretenţii şi pariem că mulţi români vor face la fel.

Cronica noastră, aici.

The Darkest Minds/Minţi primejdioase
Cu o mitologie ce se apropie suspect de mult de cea a X-Men, The Darkest Minds porneşte de la o premisă interesantă: când adolescenţii dintr-un viitor distopic arată că au dezvoltat superputeri misterioase, autorităţile îi etichetează drept ameninţări la siguranţa societăţii şi îi închide în lagăre. Protagonistă este Ruby, o adolescentă de 16 cu puteri ieşite din comun. Aceasta evadează din lagăr şi porneşte într-o intensă aventură în căutarea unui loc legendar, unde adolescenţii pot trăi în pace, fără teama că vor fi vânaţi de guvern. Curând, Ruby îşi va da seama că fuga nu este de ajuns şi că va trebui să lupte pentru libertatea ei şi a celor ca ea. Cronicile nu s-au grăbit să laude această ecranizare după romanul omonim al autoarei Alexandra Bracken.

Undir trénu/Copacul vrajbei noastre
O comedie extrem de neagră, filmul islandezului Hafsteinn Gunnar Sigurdsson (Either Way) arată ce se întâmplă când o ceartă între vecini se transformă într-o vrajbă cumplită. Totul porneşte de la un copac de care soţii Baldwin şi Inga sunt foarte mândri, dar ce te faci când acesta umbreşte veranda vecinilor lor, sabotându-le puţinele şanse să se bucure de soare în capricioasa vară islandeză? Între cele două familii începe un dans macabru al ameninţărilor şi-al răutăţilor, regizorul găsind o mulţime de metode pentru a arâta cât de departe putem merge atunci când suntem convinşi, fie că ne înşelăm sau nu, că avem dreptate. Filmul a avut premiera toamna trecută în secţiunea Orizzonti a festivalului de la Veneţia.

Une vie violente/O viaţă violentă
Cu premiera anul trecut în selecţia festivalului de la Cannes, filmul lui Thierry de Peretti ne invită în Corsica anilor '90. Protagonist este Stéphane, un tânăr refugiat în Paris după evenimente violente în Corsica natală. El revine aici pentru a fi prezent la înmormântarea celui mai bun prieten din copilărie, ucis cu o zi în urmă. Prilejul îl face să rememoreze evenimentele care l-au determinat să fugă, filmul discutând intens şi categoric subiecte dificile precum radicalizare politică şi influenţa nocivă a mafiei. Despre Une vie violente regizorul a spus că este un film extrem de personal, Corsica fiind "un personaj principal, un teritoriu fizic, dar şi interior".

O cronică, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Meg, Une vie violente, Undir trénu, The Darkest Minds

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells