Premieră în media digitală: lansarea primului serial via BitTorrent Bundle

de Cristina Grigore în 29 Nov 2014
Children of the Machine va fi disponibil, contra cost, din toamna anului viitor

Asemenea altor sisteme de file sharing, protocolul BitTorrent este cunoscut pentru descărcarea ilegală de filme, muzică, programe… Compania BitTorrent, dezvoltatoarea tehnologiei, încearcă însă de câţiva ani modifice imaginea protocolului, punând la dispoziţia utilizatorilor săi conţinut legal, original. Children of the Machine, ineditul serial SF anunţat pe blog-ul BitTorrent, vine astfel ca o premieră în media digitală.

Dezvoltat în parteneriat cu cei de la Rapid Eye Solutions, serialul va spune povestea tinerilor supravieţuitori ai unei revoluţii tehnologice de proporţii. Episodul pilot va fi lansat prin intermediul BitTorrent Bundle (tehnologia permite utilizatorilor accesul la fişiere pe baza sistemului peer-to-peer; mai nou, şi contra cost). Serialul va putea fi găsit însă şi pe CONtv, canalul tv al Comic-Con aflat în oferta Cinedigm.com.

Children of the Machine va fi lansat în toamna lui 2015, primele opt episoade ale sezonului întâi fiind disponibile gratuit, costul fiind acoperit prin inserţia reclamelor. Fanii serialului îl pot achiziţiona ulterior, fără reclame, la preţul de 4,95 $, sau, în cazul variantei cu materiale bonus, la preţul de 9,95 $.

„Este un serial SF, orientat spre un public în mare parte masculin, cunoscător şi iubitor de tehnologie. Nu încercăm să lansăm o comedie romantică, astfel încât conceptul show-ului ne-a direcţionat spre BitTorrent”, a declarat Marco Weber, producătorul serialului.

Pionierul bundle-urilor cu plată pe BitTorrent.com a fost cântăreţul Thom Yorke, care şi-a lansat astfel, în luna septembrie, albumul Tomorrow’s Modern Boxes. Albumul a înregistrat, doar în prima săptămână, peste un milion de descărcări. La această dată, peste 170 de milioane de persoane din toată lumea folosesc tehnologia BitTorrent.

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
fraa pe 29 noiembrie 2014 12:30
if you can't beat them, join them.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells