PK, primul film indian cu peste 100 de milioane de dolari încasări în lume

de Ştefan Dobroiu în 2 Feb 2015
Aamir Khan dă din nou lovitura cu povestea extraterestrului uimit de multitudinea religiilor de pe Terra

Aamir Khan, cel de-al treilea "khan" (lider) al Bollywood-ului, la egalitate cu poate mai cunoscuţii internaţional Salman Khan şi Shah Rukh Khan, a dat lovitura în luna decembrie cu cel mai nou film al său, PK. Combinaţie de SF, comedie romantică, dar şi o interesantă satiră socială, PK a bătut toate recordurile de încasări în India, devenind în doar câteva săptămâni filmul bollywoodian cu cele mai mari încasări din toate timpurile. PK este totodată primul film indian care a depăşit un total de 100 de milioane de dolari încasări în lumea întreagă.

Un afiş controversat, o temă religioasă cu trimitere la uluitoarea fragmentare socială din India, o interpretare ataşantă a lui Aamir Khan şi o poveste de dragoste specifică Bollywood-ului, iată ingredientele care au făcut ca cinematografele să aibă un grad de ocupare de aproape 100% la proiecţiile cu PK. Titlul filmului înseamnă "beat" în hindi şi este repetat de nenumărate ori în timpul dialogurilor, pentru că uimirile extraterestrului cu privire la ciudatele obiceiuri ale oamenilor atrag adesea întrebarea "ce, eşti beat?".

Aamir Khan este pentru a patra oară actor principal al unei producţii devenite, în anul apariţiei, cel mai de succes film bollywoodian lansat vreodată. A reuşit aceeaşi performanţă cu Ghajini (2008, un remake foarte bollywoodian după Memento al lui Christopher Nolan), comedia 3 Idiots (2009), filmul de aventuri Dhoom 3 (2013) şi PK (2014).

Iată mai jos vizualul aflat la baza posterului filmului, care a trebuit analizat de însăşi Curtea Supremă a Indiei pentru a putea fi afişat în public.

Exploreaza subiecte similare:

PK, Aamir Khan, Ghajini, 3 Idiots, Dhoom 3

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
StoicaNicusor pe 2 februarie 2015 15:45
The Admiral: Roaring Currents(2014), primul film coreean cu peste 100 de milioane de dolari încasări în lume ?! Scrieti si despre acesta!
spartacus pe 2 februarie 2015 21:58
Bravo, StoicaNicusor. Excelenta observatie. Intre cele doua pelicule nu există comparaţie.
StefanDo pe 3 februarie 2015 10:04
rezolvat inca din august anul trecut ;) http://www.cinemagia.ro/stiri/o-producaie-locala-depaaeate-avatar-arn-coreea-de-sud-26322/

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells