Personalitățile lumii filmului care ne-au părăsit în 2018

de Cristina Grigore în 2 Ian 2019
Stan Lee, Burt Reynolds și alții și-au încheiat anul trecut, definitiv, cariera

Printre surprizele mai puțin plăcute ale anului ce s-a încheiat s-au numărat și decesele unor nume mari ale industriei cinematografice. Le-am selectat din lista AOL.com pe cele mai cunoscute, menționate printre cele ale altor celebrități, precum Aretha Franklin, regina muzicii soul, astrofizicianul britanic Stephen Hawking sau fostul președinte al Statelor Unite George W. Bush.

Pe 12 noiembrie ne-a părăsit legenda Marvel Stan Lee, la 95 de ani. Pe 26 noiembrie s-a stins din viață și regizorul filmului Ultimul Împărat, Bernardo Bertolucci.

Celebrul interpret şi compozitor francez de origine armeană Charles Aznavour a murit la vârsta de 94 de ani, pe 1 octombrie. Tot în octombrie a murit și Scott Wilson, interpretul lui Hershel Greene din The Walking Dead (2011-2014). Actorul a fost răpus de leucemie la 76 de ani.

Pe 6 septembrie a murit, la 82 de ani, Burt Reynolds, starul lui Smokey și Bandit, nominalizat la Oscar pentru rolul din Boogie Nights.

Pe 21 aprilie a fost anunțat decesul lui Verne Troyer, devenit celebru datorită rolului Mini-Me din Austin Powers: The Spy Who Shagged Me. Tot în aprilie, pe 13, a murit regizorul lui Zbor deasupra unui cuib de cuci, Milos Forman (la 86 de ani). Cineastul a fost recompensat cu două premiii Oscar – unul pentru filmul menționat anterior, altul pentru Amadeus.

Mark Salling, starul lui Glee, s-a sinucis la 35 de ani, pe 30 ianuarie (în vreme ce își aștepta sentința pentru posesie de materiale pornografice cu minori).

Exploreaza subiecte similare:

Stan Lee, Bernardo Bertolucci, Charles Aznavour, Scott Wilson, The Walking Dead, Burt Reynolds, Smokey and the Bandit, Boogie Nights, Verne Troyer, Austin Powers: The Spy Who Shagged Me, One Flew Over the Cuckoo's Nest, Milos Forman, Amadeus, Mark Salling, gol, Glee

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells